Cel mai nou distrugător al Armatei SUA, parcă e navă din Star Wars

Cel mai nou și avansat vas de luptă al Armatei SUA se numește USS Zumwalt și are un aspect cu adevărat înfricoșător, designul fiind inspirat, parcă, de cel al teribilelor nave de război din celebra serie SF, „Star Wars”.

Chiar dacă nu a ajuns încă la performanțele tehnologice ale navelor din celebra serie de filme, USS Zumwalt are niște caracteristici incredibile. În primul rând, costul. Pentru construcția și dotarea unei asemenea nave sunt cheltuite sume cuprinse între 3,5 și 4 miliarde de dolari, scrie defenseromania.ro

Pe radar arată precum un vas de pescuit

Astfel, USS Zumwalt dispune de tehnologie stealth, senzori avansați și un sistem de propulsie revoluționar. Pot fi operate drone și elicoptere și, nava urmând să fie integrată și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Radarele inamice vor fi induse în eroare de unghiurile ascuțite și de suprafețele netede ale navei. Aceste caracteristici o ajută să fie de 50 de ori mai greu de detectat pe radar decât distrugătoarele anterioare.

Citește și: Amenințare nucleară delirantă a unui oficial rus la adresa României

Se spune că semnătura radar a USS Zumwalt este echivalentă cu cea a unei bărci de pescuit, de dimensiuni reduse.

Americanii au planuri mari cu acest model, care, de altfel, dă numele unei întregi clase de noi distrugătoare. Planul este să fie construite trei nave de război de acest tip. Momentan, americanii au realizat deja două, nava-amiral a clasei fiind distrugătorul Zumwalt.

Înzestrat cu rachete hipersonice

Aceste nave nu doar că se vor „strecura” pe sub radar, dar vor fi capabile să transporte armament de ultimă generație, mai precis, rachete hipersonice.

Marina americană a anunțat deja faptul că, în luna aprilie, au fost efectuate cu succes teste de tragere asupra unor ținte reale, fără să ofere alte detalii. Testele au presupus lansarea unor rachete de tip RIM-162D Evolved Sea Sparrow Missile Block 1 (ESSM) și Standard Missile 2 (SM-2).

Citește și: Un avion Tarom era să fie avariat de o dronă, la Chișinău

Comandantul USS Zumwalt a precizat că testele au fost un veritabil succes, capacitatea de luptă a a distrugătorului fiind, astfel, dovedită.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
infidelitate 0 jpeg
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan