A renunțat la locul din Parlament ca să lupte pe front în Ucraina. Povestea Sandrei
Sandra Andersen Eira luptă cot la cot cu soldaţii ucraineni în regiunea Harkov şi a văzut de nenumărate ori moartea cu ochii, sub bombele ruseşti.
Tânăra norvegiană a văzut lumina zilei la 21 iunie 1986, este de meserie pescar şi a făcut parte din Parlamentul Norvegiei între 2017-2021. Ea s-a înrolat în armata ucraineană de apărare teritorială încă din primele zile de luptă, fiind impresionată de drama din ţara vecină României încă din 2014, când a fost anexată Crimeea şi au fost ocupate Luhansk şi Doneţk.
Tânăra lucrează ca medic şi are gradul de soldat. Originară din Russenes, Porsanger, Finmark, Norvegia, Sandra intenţionează să îşi serbeze cea de a 36 aniversare în tranşeele din nord-estul Ucrainei. Extrem de activă pe reţelele sociale, tânăra norvegiancă a relatat pe larg publicului din întreaga lume despre tragediile de pe front, distrugerile îngrozitoare provocate de bombardamentele ruseşti şi despre masacrul şi atrocităţile comise împotriva populaţiei civile.
Citește și: Armata ucraineană a capturat-o pe Baghera, o lunetistă din Donbas
Sandra a învăţat să tragă cu puşca, să arunce grenade şi este gata să lupte cot la cot cu ceilalţi soldaţi ucraineni pentru că, spune ea, „războiul din Ucraina ameninţă întreaga planetă, nu doar Europa”.
Ea este convinsă că Vladimir Putin nu se va opri la graniţa dintre Ucraina şi România, sau la graniţa cu Polonia în cazul în care armata rusească ar câştiga războiul.
În brigada ei luptă pentru apărarea Ucrainei britanici, americani şi cetăţeni veniţi din America de Sud. Conform Ministerului Apărării din Ucraina, pe frontul din ţara vecină luptă în prezent peste 20.000 de cetăţeni veniţi din întreaga lume.
Propagandiştii ruşi au încercat să speculeze acest lucru ca fiind un amestec al NATO în conflict, dar atât politicienii europeni, cât şi opinia publică internaţională au respins vehement afirmaţiile venite de la Kremlin.
Conform ultimului bilanţ al pierderilor ruseşti din Ucraina, aproximativ 30.000 de militari ruşi au fost răpuşi în cele aproape 90 de zile de conflict sângeros.
Vladimir Putin are zilele numărate?
Vladimir Putin, 69 de ani, nu prinde anul 2023 la conducerea Rusiei, susține fostul șef al MI6, britanicul Richard Dearlove, care a fost la conducerea serviciilor secrete britanice începând din 2004. Conform Daily Mail, informațiile potrivit cărora Putin ar suferi de cancer și Parkinson, sunt cât se poate de adevărate și, susține Dearlove, „bolile îi afectează judecata și deciziile liderului de la Kremlin”.
Declarațiile făcute de fostul șef al spionilor englezi au șocat după ce acesta a afirmat într-un interviu că „el crede că până în 2023 Putin va dispărea, cel mai probabil va fi internat într-un sanatoriu, iar din această postură nu va mai fi considerat conducătorul Rusiei”.
Dearlove a punctat că „această schimbare la vârf se poate produce fără a fi necesară o lovitură de stat”.
Vezi și: Olena Zelenska, despre momentul în care Ucraiana a fost invadată
Conform Daily Mail, ultimele apariții televizate ale lui Putin au fost înregistrate în urmă cu trei săptămâni pentru a-i permite acestuia să urmeze tratamentele împotriva bolilor care îl macină.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!