Au apărut noi dovezi ale masacrului din orașul ucrainean Bucha

Imaginile din localitatea ucrainean─â Bucha, descoperite dup─â retragerea ru╚Öilor, au ar─âtat ├«ntregii lumi adev─ârata fa╚Ť─â a r─âzboiului din ╚Ťara vecin─â.

bucha ucraina epa efe jpg
Cadavrele lăsate în urmă de ruși, la Bucha, au fost înhumate în gropi comune

Civilii uci╚Öi la ├«nt├ómplare de militarii ru╚Öi ╚Öi l─âsa╚Ťi s─â putrezeasc─â pe str─âzi, prin cur╚Ťi sau arunca╚Ťi la gr─âmad─â ├«n canale au fost descoperi╚Ťi de for╚Ťele ucrainene care au recucerit ora╚Öul.

Cite╚Öte ╚Öi: ÔÇ×M─âcelarii lui PutinÔÇŁ, surprin╚Öi ├«mpu╚Öc├ónd ├«n spate civili ├«n Ucraina

Imaginile au fost contestate, veridicitatea lor fiind dusă în derizoriu de oficiali ruși care au fost în stare să afirme că ucrainenii au înscenat totul.

Ru╚Öii resping acuza╚Ťiile

Anchetele care au urmat au indicat un lucru clar, crime ├«mpotriva umanit─â╚Ťii comise de militarii ru╚Öi, dovezile str├ónse fiind incontestabile.

Cite╚Öte ╚Öi: Ultimele momente ale civililor din Bucha. Conversa╚Ťiile ru╚Öilor au ajuns pe internet.

Se pare că rușii au ignorat cu desăvârșire tehnica modernă de supraveghere aeriană și chiar banalele camere de supraveghere din zonele publice.

Astfel, jurnali╚Ötii de la publica╚Ťia american─â The New York Times au reu╚Öit s─â recompun─â firul epic al unui episod s├óngeros din Bucha, pun├ónd cap la cap clipuri provenite din mai multe surse, totul fiind confirmat de localnicii care au fost martori ai atrocit─â╚Ťilor.

Crime surprinse pe camerele de supraveghere

Astfel, firul epic al crimelor dovedite indic─â faptul c─â un grup de para╚Öuti╚Öti ru╚Öi a capturat opt b─ârba╚Ťi, pe care i-au dus ├«n curtea unei cl─âdiri ocupate ╚Öi i-au executat.

Materialele au fost recuperate din mediile de stocare ale unor camere de supraveghere de pe străzile din Bucha și completate de imaginile surprinse de o dronă.

stanga
dreapta
bucha masacru png
bucha png
bucha ucraina epa efe jpg
bucha ucraina afp jpg
volodimir zelenski bucha afp jpg

Detaliile au fost completate de declara╚Ťiile martorilor oculari ╚Öi de dovezile descoperite ├«n locul unde au fost comise crimele: cartu╚Öe trase, ziduri ciuruite, resturi din echipamentele ╚Öi dot─ârile armatei ruse╚Öti ╚Öi chiar haine ale victimelor.

Atrocit─â╚Ťile au fost comise la ├«nceputul lunii martie, ├«n curtea unui imobil transformat ├«n punct de comand─â al ru╚Öilor, pe strada Yablunska, la  num─ârul 144, din Bucha.

Curtea Penal─â Interna╚Ťional─â a transmis, recent, c─â a trimis ├«n Ucraina o echip─â de anchetatori pentru a investiga crimele de r─âzboi comise de armata rus─â, anun╚Ť─â Hotnews.

Un soldat rus a pledat vinovat

Miercuri, 18 mai, un soldat rus a fost deja acuzat de crime de r─âzboi ├«n Ucraina, acesta pled├ónd vinovat pentru toate capetele de acuzare. Procurorii au cerut ca pedeaps─â ├«nchisoarea pe via╚Ť─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image png
carmen tanase jpeg
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
mircea solcanu2 png
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg
orban zelenski jpg