Au apărut noi dovezi ale masacrului din orașul ucrainean Bucha

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Imaginile din localitatea ucraineană Bucha, descoperite după retragerea rușilor, au arătat întregii lumi adevărata față a războiului din țara vecină.

Cadavrele lăsate în urmă de ruși, la Bucha, au fost înhumate în gropi comune
Cadavrele lăsate în urmă de ruși, la Bucha, au fost înhumate în gropi comune

Civilii uciși la întâmplare de militarii ruși și lăsați să putrezească pe străzi, prin curți sau aruncați la grămadă în canale au fost descoperiți de forțele ucrainene care au recucerit orașul.

Citește și: „Măcelarii lui Putin”, surprinși împușcând în spate civili în Ucraina

Imaginile au fost contestate, veridicitatea lor fiind dusă în derizoriu de oficiali ruși care au fost în stare să afirme că ucrainenii au înscenat totul.

Rușii resping acuzațiile

Anchetele care au urmat au indicat un lucru clar, crime împotriva umanității comise de militarii ruși, dovezile strânse fiind incontestabile.

Citește și: Ultimele momente ale civililor din Bucha. Conversațiile rușilor au ajuns pe internet.

Se pare că rușii au ignorat cu desăvârșire tehnica modernă de supraveghere aeriană și chiar banalele camere de supraveghere din zonele publice.

Astfel, jurnaliștii de la publicația americană The New York Times au reușit să recompună firul epic al unui episod sângeros din Bucha, punând cap la cap clipuri provenite din mai multe surse, totul fiind confirmat de localnicii care au fost martori ai atrocităților.

Crime surprinse pe camerele de supraveghere

Astfel, firul epic al crimelor dovedite indică faptul că un grup de parașutiști ruși a capturat opt bărbați, pe care i-au dus în curtea unei clădiri ocupate și i-au executat.

Materialele au fost recuperate din mediile de stocare ale unor camere de supraveghere de pe străzile din Bucha și completate de imaginile surprinse de o dronă.

Detaliile au fost completate de declarațiile martorilor oculari și de dovezile descoperite în locul unde au fost comise crimele: cartușe trase, ziduri ciuruite, resturi din echipamentele și dotările armatei rusești și chiar haine ale victimelor.

Atrocitățile au fost comise la începutul lunii martie, în curtea unui imobil transformat în punct de comandă al rușilor, pe strada Yablunska, la  numărul 144, din Bucha.

Curtea Penală Internațională a transmis, recent, că a trimis în Ucraina o echipă de anchetatori pentru a investiga crimele de război comise de armata rusă, anunță Hotnews.

Un soldat rus a pledat vinovat

Miercuri, 18 mai, un soldat rus a fost deja acuzat de crime de război în Ucraina, acesta pledând vinovat pentru toate capetele de acuzare. Procurorii au cerut ca pedeapsă închisoarea pe viață.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net