„Măcelarii lui Putin”, surprinși împușcând în spate civili în Ucraina

Civilii sunt prinși ca într-o menghină, în timpul unui conflict armat desfășurat în jurul lor, supraviețuirea devenind o veritabilă loterie.

image
Soldații ruși au împușcat în spate doi civili ucraineni. Sursa: captură Instagram

Este și cazul a doi civili din Ucraina, surprinși, în luna martie, de un grup al invadatorilor ruși, care au descins într-un centru comercial, din apropierea capitalei Kiev.

Au prădat un complex comercial din Ucraina

Paznicul Leonid Oleksiyovych Plyats și angajatorul său nu au părăsit zona magazinului de biciclete, aflat în respectivul complex comercial, deși, erau semnale că rușii care au invadat Ucraina sunt aproape.

Citește și: Ambasador rus, mânjit cu vopsea roșie în Polonia

Camerele de supraveghere ale complexului au surprins întreg episodul, repetat în cine știe câte cazuri în zonele cucerite de „măcelarii lui Putin”, în Ucraina.

image
Ultimele clipe de viață ale paznicului Paznicul Leonid Oleksiyovych. Sursa: captură Instagram

Într-o primă fază, militarii ruși par să spargă geamurile unui magazin. Pentru a se alimenta cu provizii sau pentru a ocupa o poziție mai bună? Nu se știe.

Cert este că paznicul Leonid Oleksiyovych Plyats se apropie de ei, intră în vorbă cu soldații și chiar își aprinde o țigară.

Au discutat pașnic, apoi au tras

Semn că interacțiunea bărbaților era una pașnică. Apoi, fiecare pleacă în direcții diferite. Mai puțin doi ruși care se întorc, iau pozție de tragere și execută rafale scurte spre Leonid și patronul său, ambii aflați cu cu spatele spre militari.

stanga
dreapta
image
image
image
image
soldati rusi ucraina 1 jpg
civil ucis de rusi ucraina 1 jpg

Ucigașii își văd de drum, iar, paznicul scapă ca printr-o minune, în timp ce șeful său zăcea mort, ciuruit de rafalele trase. Paznicul a mai reușit, doar, să dea un telefon pentru a cere ajutor. Lucru greu de obținut, ținând cont că zona fusese cucerită de ruși.

Citește și: Vladimir Putin vrea război în Moldova? Avertismentul serviciilor secrete din SUA

A murit din cauza pierderilor masive de sânge. „M-a sunat și mi-a cerut ajutorul. A chemat și autoritățile. L-am întrebat dacă se poate bandaja, însă, el mi-a zis că e într-o situație gravă și că are dureri înfiorătoare, în tot corpul”, a declarat prietenul lui Leonid chemat în ajutor, pentru BBC.

Leonid s-a târât în cabina de pază, unde, după atât de mult timp, jurnaliștii BBC i-au găit doar hainele îmbibate cu sânge. Familia patronului său nu a dorit să ofere detalii despre identitatea acestuia, temându-se, probabil, de o posibilă reacție a forțelor invadatoare.

image
Paznicul Leonid Oleksiyovych Plyats. Sursa: captură Instagram

Tatăl meu era un bunic simpatic, de 68 de ani. Un om pașnic, civil și neînarmat”, a declarat Iulia, fiica lui Leonid pentru CNN. Femeia a spus că nu a găsit tăria pentru a urmări imaginile, dar, și-a propus ca într-o zi să le arate copiilor ei.

Ucigașii s-au „cinstit” cu alcool

Camerele de înregistrare din complex au fost târziu observate de militarii ruși, care le-au distrus, nu înainte ca aceștia să fie surprinși când jefuiau magazinele pentru sticle de alcool.

Ucigașii celor doi ucraineni pt fi văzuți cum ciocnesc sticle cu băutură la scurt timp după ce i-au mitraliat pe cei doi civili.

Anchetă, în Ucraina, pentru „crime de război”

 De altfel, filmările au fost obținute chiar de postul britanic și făcute publice, cazul fiind anchetat, în prezent, de procurorii din Ucraina, care construiesc un caz de „crime de război”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
dieta claudia pavel 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg