Parada de Ziua Victoriei, mascată de minciuni și «vreme nefavorabilă»

#Război Ucraina-Rusia

Parada aeriană, programată pentru Ziua Victoriei, a fost anulată din cauza condițiilor de la Moscova, iar mai multe pubele de gunoi au fost găsite pline de diverse materiale de propagandă, folosite la eveniment.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, în timpul Zilei Victoriei, 9 mai
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, în timpul Zilei Victoriei, 9 mai

Parada de Ziua Victoriei, din Moscova, a fost anunțată cu mare fast de către Kremlin, pregătind chiar și un show aerian, în care avioanele militare ar fi replicat simbolul „Z”, folosit pentru susținerea invaziei Ucrainei.

Parada aeriană, anulată de Ziua Victoriei

De asemenea, la eveniment ar fi trebuit să apară și The Doomsday Plane, avionul privat al lui Vladimir Putin, care este gândit astfel încât să poată rezista unui război nuclear, fiind realizat dintr-un material special. 

Citește și Parada de Ziua Victoriei la Moscova. Ce le-a transmis Vladimir Putin cetățenilor

Erau programate aproximativ 77 de materiale aviatice, într-un show care ar fi trebuit să uimească populația rusă și să crească încrederea în războiul asupra Ucrainei. 

În cele din urmă, condițiile meteo nu ar fi fost prielnice pentru defilarea avioanelor deasupra Pieței Roșii, chiar dacă, luni, la Moscova, erau 8 grade Celsius, iar cerul era senin. 

Pe lângă parada aeriană de la Moscova, mai era programată și una similară în orașul Rostov-pe-Don, dar care a fost și ea anulată. 

La finalul paradei militare, a avut loc și Marșul Nemuritorilor, o defilare a populației civile, care, anul acesta, a avut ca temă simbolul „Z”, folosit de trupele ruse pentru identificare pe frontul de luptă.

După evenimentul, mai multe imagini au apărut în spațiul public în care erau prezentate mai multe tablouri cu soldați ruși ce ar fi căzut în luptă, în Ucraina, iar acestea ar fi fost găsite abandonate sau chiar aruncate la gunoi. 

Imagine cu pancardele aruncate
Imagine cu pancardele aruncate

Similar cu acest eveniment, și în timpul show-ului de pe stadion, când Rusia a sărbătorit anexarea Peninsulei Crimeea, mai multe imagini au fost viralizate prin intermediul platformei de socializare Reddit (care nu este interzisă în Rusia), în care au putut fi observate mai multe steaguri ale Federației Ruse aruncate la gunoi.

Televiziunile din Rusia, piratate chiar de 9 mai

Meniurile televiziunii prin satelit au fost, potrivit Reuters, piratate, având ca scop afișarea de imagini și mesaje care condamnau războiul pornit de Rusia în Ucraina.

„Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, ”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, sunt câteva dintre mesajele transmise de hackerii ce au trimis aceste mesaje. 

Vezi și Noi imagini cu Vladimir Putin: deosebit de slăbit, în timpul unei întâlniri oficiale

În timp ce Rusia sărbătorea a 77-a aniversare de la înfrângerea Germaniei Naziste, un site de știri din Rusia a prezentat, de asemenea, materiale împotriva războiului, care aduceau critici la adresa președintelui Vladimir Putin. La scurt timp, articolele au dispărut de pe site.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net