Parada de Ziua Victoriei la Moscova. Ce le-a transmis Vladimir Putin cetățenilor

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a ținut un discurs despre situația actuală a războiului din Ucraina, dar a făcut și comentarii despre trupele ce se află în prima linie a frontului.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, la parada de Ziua Victoriei / EPA-EFE
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, la parada de Ziua Victoriei / EPA-EFE

Federația Rusă a organizat, luni, 9 mai, parada de Ziua Victoriei, celebrând a 77-a aniversare de la înfrângerea Germaniei Naziste de către Uniunea Sovietică. Cu acest prilej, Vladimir Putin a reiterat narativul privind lupta împotriva naziștilor din Ucraina și misiunea pe care Rusia o are de a elibera, încă o dată, lumea de amenințarea regimului nazist.

Citește și Statuia lui Vladimir Putin, inaugurată în Kiev! Ce spune artistul care a creat-o

Parada de Ziua Victoriei, din acest an, a avut ca temă centrală invazia asupra Ucrainei, unde mai multe simboluri cu litera „Z” au fost observate. Alături de acestea, chiar și câteva mesaje anti-NATO au fost observate în discursul președintelui Vladimir Putin. 

„O luptă cu neo-naziștii era inevitabilă. Rusia a dat o lovitură preventivă agresiunii NATO. A fost o decizie forțată, oportună și corectă.”, a declarat președintele rus. 

Vladimir Putin a exprimat, încă dinainte de începe războiului, că apropierea NATO de granițele Rusiei este o agresiune, pe care Federația Rusă nu o poate accepta. 

Imnul Transnistriei, cântat în timp ce Rusia defila cu bombele nucleare

Alături de celebrele cântece cunoscute drept reprezentative pentru Armata Roșie, imnul regiunii separatiste Transnistria a fost cântat de către fanfara militară, în timp ce Rusia și-a prezentat armamentul nuclear. 

Regiunea separatistă Transnistria a fost ținta mai multor atacuri „necunoscute”, pe care mai mulți experți în geopolitică le consideră semnificative, pentru a atrage Transnistria în război și pentru a deschide un nou front împotriva Ucrainei. 

Vladimir Putin, discurs lipsit de mândrie

Potrivit Daniel Hawkins, de la FRANCE 24, președintele Vladimir Putin nu a adus în discuție nicio victorie majoră pe care Federația Rusă să o fi avut în Ucraina. 

Vezi și Cât tupeu! Ce le-a urat Putin ucrainenilor, după ce rușii au bombardat o școală

De asemenea, în cadrul discursului pe care Vladimir Putin l-a ținut în fața lumii întregi, președintele a vorbit despre victoria asupra naziștilor din Al Doilea Război Mondial. Chiar și așa, mai multe voci l-au acuzat pe Putin că ar fi întruchiparea lui Adolf Hitler. 

Aceste afirmații au fost susținute de atrocitățile comise de armata rusă în Bucha, dar și de declarațiile făcute de Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, cu privire la „de-nazificarea” unui stat al cărui conducător are origini evreiești. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net