Statuia lui Vladimir Putin, inaugurată în Kiev! Ce spune artistul care a creat-o

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Sculptura „Împușcă-te!” a fost dezvelită, sâmbătă, 7 mai, pe bulevardul Taras Şevcenko din Kiev și reproduce chipul lui Vladimir Putin, cu țeava unui pistol introdusă în gură, precum în celebrul joc pe viață și moarte „ruleta rusească”.

Portretul lui Putin e imortalizat într-o sculptură, din Kiev, în care pare că joacă ruleta rusească
Portretul lui Putin e imortalizat într-o sculptură, din Kiev, în care pare că joacă ruleta rusească

Președintele Rusiei a „apărut” în Kiev! Nu în persoană, ci imortalizat într-o sculptură, pe care ucrainenii s-ar putea să o aprecieze, nefiind vorba despre o operă de artă care glorifică personalitatea lui Vladimir Putin.

Aluzii la Adolf Hitler

În alfabetul chirilic, numele rusesc al sculpturii este „Zастрелись”, pentru occidentali fiind vizibilă prima literă, „Z”, specifică simbolului utilizat pentru identificare în rândul militarilor ruși care participă la invadarea Ucrainei.

Putin gets a statue in Kyiv. But probably not quite what he’d like it to be. The place is symbolic - it’s only meters aways from where Lenin used to stand in Kyiv. You know, the one who “created Ukraine” acc to Putin. Lenin is no longer there - his statue was demolished in 2013. pic.twitter.com/3zLzK4WllS

— Myroslava Petsa (@myroslavapetsa) May 7, 2022

Pe placa sculpturii, amplasată în vecinătatea locului unde a fost, în trecut, monumentul lui Lenin, scrie: „Istoria ştie, criminalii de război au doar două opţiuni: instanţa sau ...Ai înţeles aluzia, Putler?“, notează adevarul.ro

Citește și: Cât tupeu! Ce le-a urat Putin ucrainenilor, după ce rușii au bombardat o școală

„Putler” este, evident, o aluzie la numele lui Adolf Hitler, care a pornit cel de-al Doilea Război Mondial, utilizând o serie de motive similare cu cele prezentate de Vladimir Putin, atunci când a decis invadarea Ucrainei.

Opțiunile lui Putin, în viziunea artistului

Când ocupanţii ne-au atacat pământul, mi-a venit ideea să fac o sculptură modernă dură. Aceasta este viziunea mea dură despre ceea ce se întâmplă în ţara mea natală. Putin este un criminal de război. Şi ştie că are două căi: prima este să se aşeze pe banca acuzaţilor, iar a doua – să se împuşte”, a spus sculptorul Dmitry Iv, autorul statuii, potrivit publicaţiei ucrainene Kiev Segodnya.

Secretul statuii, în funcție de oră

Artistul nu s-a rezumat doar la realizarea sculpturii, el fiind foarte atent cu modul de amplasare. Astfel, spune el, fiind amplasată cu fața spre sud, în funcție de cum bate soarele, de la ora 12:00 până la 14:00, „o mustaţă va fi vizibilă pe faţa lui Putin, ca a lui Hitler”.

Citește și: Eşecul din Ucraina, mascat de o paradă de proporţii la Moscova

Monumentul are o înălțime de de patru metri, este realizat din panouri metalice oxidate prinse în peste 10.000 de puncte de sudură. Greutatea sculpturii este de aproximativ 350 de kilograme.

Autorul a explicat faptul că statuia va rămâne în centrul Kievului ,,până când vom învinge inamicul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net