Eşecul din Ucraina, mascat de o paradă de proporţii la Moscova

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Eşecul din Ucraina, ascuns de o paradă de proporţii! Preşedintele Vladimir Putin încearcă, luni (9 mai), să livreze ruşilor o festivitate de fast maxim, ca şi cum ar fi câştigat războiul.

Putin vrea ca parada să fie o  demonstraţie a puterii ruse. Fotografii: EPA-EFE
Putin vrea ca parada să fie o demonstraţie a puterii ruse. Fotografii: EPA-EFE

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua a 74-a, dar ruşii nu au reuşit încă mai nimic din ce şi-au propus. Pentru ca propriul popor să uite de eşecurile invaziei, preşedintele Vladimir Putin a făcut pregătiri pentru o paradă grandioasă, la Moscova, cu ocazia celei de-a 77-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste, organizată luni, 9 mai, ca şi cum şi-ar fi îndeplinit toate obiectivele propuse în „operaţiunea specială” din Ucraina.

Însă ofensiva ruşilor stagnează, deşi bombardează în continuare cu înverşunare oraşe şi sate ucrainene. În regiunea Lugansk, a fost atacată sâmbătă după-amiază o şcoală din localitatea urbană Bilohorivka, şcoală folosită ca adăpost de 90 de persoane, care au fost prinse sub dărâmături şi cel mai probabil sunt moarte. De asemenea, tot în aceeaşi zonă cel puţin 6 civili, între care şi copii, au murit în weekend în urma bombardamentelor aeriene.

Citeşte şi: Cât tupeu! Ce le-a urat Putin ucrainenilor, după ce rușii au bombardat o școală

Peste 300 de civili, salvaţi din Azovstal

Din fericire, peste 300 de civili au fost salvaţi în sfârşit din combinatul Azovstal, obiectiv din Mariupol aflat sub atacul permanent al forţelor ruse de câteva săptămâni. După evacuarea civililor din combinatul siderurgic, inclusiv femei şi copii, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că lucrează la „opţiuni diplomatice” pentru a salva soldaţii ucraineni rămaşi în oţelărie, care este asaltată şi bombardată neîncetat. În timp ce în Ucraina ruşii îşi continuau atacurile fără mari succese, la Moscova se făceau ieri ultimele repetiţii pentru parada de 9 Mai.

În Ucraina continuă  bombardamente masive
În Ucraina continuă bombardamente masive

Un «avertisment apocaliptic» la Moscova

Preşedintele Vladimir Putin a proclamat deja victoria ruşilor, prin scrisori trimise mai multor ţări, inclusiv Republicii Moldova, în care a scris: ”Victoria va fi a noastră”. El şi-a propus să transmită, sfidător, Occidentului un avertisment al „apocalipsei” pe care ar putea-o declanşa, desfăşurând puterea armată a Rusiei.

Aşa arată oraşele din Ucraina, după bombardamentele ruşilor
Aşa arată oraşele din Ucraina, după bombardamentele ruşilor

În Piaţa Roşie, liderul de la Kremlin a ordonat să fie organizată o paradă grandioasă, ca şi în anii anteriori, cu trupe, tancuri, rachete, inclusiv cele intercontinentale balistice. Pentru paradă s-a pregătit şi un survol deasupra Catedralei Sfântului Vasile din capitala rusă care să includă avioane de luptă supersonice, bombardiere strategice Tu-160 şi, pentru prima dată din 2010, s-a decis prezenţa avionului de comandă al „apocalipsei” Il-80, care ar căra cei mai puternici oameni din stat în cazul unui război nuclear.

Citeşte şi: Umilință supremă pentru Putin! Tiranul de la Kremlin și-a scuze Israelului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că lumea trebuie să fie pregătită pentru că ruşii vor comite ”şi mai multe distrugeri masive” în Ucraina.

S-au evacuat 300 de civili  din combinatul Azovstal
S-au evacuat 300 de civili din combinatul Azovstal

De asemenea, Stoltenberg a insistat să se intensifice livrările de arme către Kiev, din această cauză. Putin nu concepe să iasă înfrânt în urma invaziei. Însă ordinul lui de a lovi Occidentul cu arme nucleare trebuie ignorat, deoarece comandanţii şefi ruşi ar refuza acest ordin, susţine Christo Grozev, jurnalistul bulgar al platformei de investigaţii Bellingcat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net