Propagandistul lui Putin, aroganțe în Dubai. A amenințat cu nucleara!

Rusul Dmitri Kiselyov, al doilea om ca importanță în conducerea companiei care controlează canalul tv Rossiya 1, una dintre principalele surse de propagandă ale Kremlinului, a pus în alertă întreaga planetă după ce a sugerat că Rusia ar trebui să folosească arme nucleare pentru „a scufunda Insulele Britanice”. Acum, el se lăfăie în lux într-un resort din Dubai. 

Kiselyov a declarat că „Rusia ar trebui să scufunde Marea Britanie” cu ajutorul armelor nucleare
Kiselyov a declarat că „Rusia ar trebui să scufunde Marea Britanie” cu ajutorul armelor nucleare

„O singură lansare, Boris, și nu mai există Anglia.”

Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Putin, prezentatorul tv Dmitri Kiselyov, omul care controlează tot ce mișcă în redacția postului tv Rosisya1, a șocat occidentul după ce a lansat amenințări cu privire la folosirea rachetelor nucleare. 

Înainte de a pleca într-o vacanță de lux, Kiselyov a cerut ca Insulele Britanice să fie inundate  cu cele mai avansate arme nucleare ale lui Putin, spre stupefacția premierului londonez Boris Johnson. 

În cadrul declarației, omul cunoscut ca „cel mai toxic propagandist al Kremlinului” a propus utilizarea noii fiare hipersonice a Rusiei, Satan-2, numită oficial Sarmat, despre care a spus că „va șterge Anglia de pe hartă, provocând un tsunami de sute de metri.”. 

„O singură lansare, Boris, și nu mai există Anglia. Odată pentru totdeauna”, a afirmat Kiselyov, pentru a se răzbuna pe un presupus comentariu pe care, susține el, premierul englez l-ar fi făcut cu privirea la lansarea unui atac nuclear asupra Rusiei. 

Cabinetul din Downing Street a respins ferm afirmația conform căreia Boris Johnson ar fi vorbit despre folosirea armelor nucleare împotriva Rusiei, catalogând aserțiunea drept „un alt exemplu de dezinformare comercializat de Kremlin”. Citește și: Vladimir Putin, operat de cancer. Cine îi va lua locul la cârma Moscovei

Cu toaste astea, omul lui Putin nu s-a oprit aici. El s-a lăudat cu forța Rusiei de a transforma Marea Britanie într-un „deșert radioactiv”,  a lăudat forța nucleară a țării sale și a propus mai multe variante pentru a distruge statele britanice:

„O altă opțiune de a cufunda Marea Britanie în adâncurile mării este drona robotică subacvatică rusă Poseidon. Nu există nicio modalitate de a opri această dronă. Explozia acestei torpile termonucleare va ridica un val uriaș, un tsunami, cu o înălțime de până la 500 de metri”, a continuat Kiselyov tirada amenințărilor, în direct la postul de televiziune controlat de administrația de la Moscova. 

Concediu de lux în Dubai

După ce a pus lumea pe jar, stârnind rumoare și frică în întreaga lume, Kiselyov și-a acordat un „binemeritat” concediu. Nu orice concediu, ci unul în valoare de câteva zeci de mii de dolari. 

Astfel, prietenul lui Putin a fost văzut la hotelul de cinci stele Jumeirah Al Qasr. Relaxat, purtând doar un șort de baie, el a savurat în tihnă un cocktail la barul situat lângă una dintre piscinele din resort. 

Propagandistul regimului de la Kremlin se află în vacanță cu cea de-a opta soție, Maria, în Emiratele Arabe Unite, una dintre destinațiile favorite ale oligarhilor ruși.

Spre deosebire de alte personalități de televiziune din Rusia,  Kiselyov, în vârstă de 68 de ani, nu a vizitat Ucraina de când a început războiul declanșat de Vladimir Putin. 

În vreme ce el se lăfăie în lux pe plajele de Dubai, imagini cu ororile săvârșite de soldații ruși în Ucraina șochează întreaga lumea. 

Cum se relaxează în Dubai omul lui Putin

„Un război imoral”

Declarațiile propagandistului lui Putin cu privire la „scufundarea Insulelor Britanice” au stârnit furoare și în Irlanda, stat care ar fi direct afectat. Prim-Ministrul irlandez, Micheál Martin, a solicitat canalului rus să prezinte scuze pentru declarațiile terifiante făcute de Kiselyov. Premierul irlandez spune însă că mai important decât orice este ca războiul să înceteze: 

„Gradul de bombardare și distrugere a orașelor și a măcelului uman care a avut loc este absolut fără nicio justificare. Este un război imoral care ar trebui să se încheie, iar coridoarele umanitare ar trebui asigurate în mod constant în ceea ce îi privește cei prinși în Mariupol și în alte locații”, a spus premierul Irlandei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net