Ultima armă adusă de Putin în Marea Neagră. Rusia mobilizează delfinii de luptă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia pune la bătaie toate secretele militare pentru a cîștiga cât mai repede războiul din Ucraina. După ce nava amiral a flotei sale din Marea Neagră a fost scufundată, acum Rusia aduce arma secretă, delfinii. Două ţarcuri cu delfini militari au fost descoperite de surse americane în Portul Sevastopol din Crimeea pe post de arme antisubmarin 

Delfinii sunt antrenați militar de peste 50 de ani pentru a găsi sau instala mine. Foto: adevarul.ro
Delfinii sunt antrenați militar de peste 50 de ani pentru a găsi sau instala mine. Foto: adevarul.ro

Delfinii sunt antrenaţi de ucraineni de mulți ani la baza navală din Sevastopol, în Marea Neagră. După ce rușii au cucerit Crimeea, au preluat și baza în care se pregăteau delfinii și au extins cercetările și folosirea lor. 

Acum, potrivit unei evaluări a unor imagini din satelit realizate de Institutul Naval al Statelor Unite (USNI) și preluate de publicația The Guardian, delfinii de la Sevastopol au fost activați. Ei sunt ținuți în două țarcuri speciale, de unde li se dă drumul periodic pentru a proteja zona portului și ambarcațiunile 

De ce este importantă pentru Rusia baza navală de la Sevastopol 

Baza militară de la Sevastopol este esenţială pentru armata rusă, deoarece se află în punctul sudic al Peninsulei Crimeea, pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014. Potrivit analizei USNI, multe dintre navele ruseşti ancorate la Sevastopol sunt vulnerabile la atacurile submarine, cu toate că se află în afara razei de acţiune a rachetelor.  

De ce sunt folosiți delfinii în luptă 

Potrivit presei militare, SUA au propriile lor ”trupe” de delfini și au cheltuit cel puţin 28 de milioane de dolari pentru întreţinerea acestora. În ceea ce privește Rusia, imaginile din satelit ale presei străine au arătat că  2018 au arătat că Rusia a folosit delfini şi la baza navală din Tartus, Siria, în timpul războiului din Siria. 

Delfinii nu sunt singurele creaturi subacvatice pe care armata rusă le-a antrenat. Aceeași sursă crede că o balenă beluga (n.r. delfin alb) care a fost zăriră în largul coastei Norvegiei în 2019 a fost antrenată de Marina rusă. Pescarii au anunţat că o balenă beluga purta hamuri cu rolul de a transporta camere. 

Inca din anii ’60, delfinii au devenit extrem de apreciati de catre US Navy, dupa ce expertii americani au inceput sa inteleaga secretele, simturile si abilitatile acestora. Din clipa in care au realizat ca delfinii abandonati pot fi folositi in misiuni in ape adanci, cercetatorii au inceput sa dezvolte un program secret de pregatire a acestora.

Delfinii trimisi in cautarea minelor marine au fost comparati apoi cu cainii genisti trimisi sa gaseasca bombe in Afganistan, numele acestora neavand nicio legatura cu un nume dat de un proprietar normal “animalului” sau de companie. Unii dintre ei au fost denumiti Mk 4, Mod 0, adica delfini care cauta mine ce sunt amplasate chiar pe fundul marii si le declanseaza explozia, fara a se răni. Asta deoarece armata SUA a dat numele de cod Mk5, Mod 1 unui celebru leu de mare folosit pentru a recupera minele in timpul exercitiilor marine.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net