Cum poate fi învins Putin? Scenariul care ar înceta ostilitățile din Ucraina.

#Război Ucraina-Rusia

Analistul politic Vladimir Socor, una din „vocile” Europei Libere, a acordat un interviu pentru „Adevărul”, în care a prezentat o serie de scenarii care implică modalitățile de oprire a agresiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Vladimir Putin, când anunța invadarea Ucrainei, în urmă cu 63 de zile
Vladimir Putin, când anunța invadarea Ucrainei, în urmă cu 63 de zile

De asemenea el a discutat și despre posibilele planuri ale lui Vladimir Putin cu Zelenski şi cu Ucraina.

Conform lui Socor, există posibilitatea ca Rusia să cadă pradă unei anarhii interne dacă războiul nu va decurge aşa cum au planificat generalii lui Vladimir Putin sau dacă sancţiunile economice vor ruina economia ţării.

ANARHIA DIN RUSIA AR PUTEA SĂ PUNĂ CAPĂT RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

Este vorba de „smuta”, aşa cum a fost numită de către istoricii şi analiştii care au studiat îndeaproape istoria Rusiei.

Smuta înseamnă o prăbuşire în anarhie.  „În secolul XX, Rusia a trecut prin două smute. În 1917-1918, înfrângerile de front şi războiul civil care a urmat au prăbuşit statul rus şi mai multe ţări şi popoare au căpătat şansa de a deveni independente, de a se reîntregi. Şi a două smuta a fost cea din timpul lui Gorbaciov pe care domnul Putin o deplânge până astăzi”, a subliniat Socor.

Citește și: Federația Rusă a oprit alimentarea cu gaze naturale pentru mai multe țări europene

Pentru ca acest lucru să se întâmple, este însă obligatoriu ca Occidentul să continue să sprijine masiv Ucraina cu fonduri, dar mai ales cu arme, iar sancţiunile să ruineze economia Rusiei, pentru a provoca o nouă smuta care ar aduce liniştea în Europa Centrală şi de Est, a conchis Socor.

Vladimir Socor a explicat cum poate fi învinsă Rusia lui Putin. Sursa foto:  Adevarul.ro
Vladimir Socor a explicat cum poate fi învinsă Rusia lui Putin. Sursa foto: Adevarul.ro

În opinia lui Socor, Rusia lui Vladimir Putin nu mai are acum niciun interes să-l ucidă pe preşedintele Volodimir Zelenski.

PUTIN ARE NEVOIE DE ZELENSKI VIU

În opinia sa, Vladimir Purin ar avea nevoie de Zelenski în viață, fiind un conducător respectat şi apreciat în Ucraina, pentru a-l sili să semneze un tratat favorabil Federaţiei Ruse, care apoi să fie acceptat de ucraineni pentru faptul că ar purta semnătura liderului care le-a câştigat respectul.

VLADIMIR SOCOR A FĂCUT ISTORIE LA „EUROPA LIBERĂ”

Vladimir Socor este „vocea” ascultată de români timp de 15 ani la Europa Liberă şi care anunţa încă din 1981 iminenta cădere a comunismului în estul Europei și este unul dintre cei mai cunoscuţi analişti politici ai fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor.

Citește și: Vladimir Putin, la slujba de Paște. S-a închinat și a vorbit despre «sentimente luminoase», în timp ce Ucraina e bombardată

Socor trăieşte la Washington şi Munchen de peste 40 de ani şi este specializat în spaţiul est-european, cu precădere pe problemele politice şi conflictele etnice din fostele republici sovietice şi aşa numitele „conflicte îngheţate” din zonă.

Întreg interviul este disponibil pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net