Vladimir Putin, la slujba de Paște. S-a închinat și a vorbit despre «sentimente luminoase», în timp ce Ucraina e bombardată

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat la slujba de Înviere organizată în cadrul Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, potrivit informațiilor oficiale transmise de Kremlin. La scurt timp, au apărut și imagini din interiorul ceremoniei, care îl înfățișează pe Putin drept un conducător „evlavios”, asta în condițiile în care, după două luni de război în Ucraina, a refuzat un armistițiu ce putea fi acceptat măcar în perioada Paștelui.

Președintele rus Vladimir Putin, la slujba de Înviere Foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin, la slujba de Înviere Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin „se joacă” de-a enoriașul în cele mai noi imagini oficiale. Președintele rus a fost fotografiat la biserică, la slujba de Înviere, iar imaginile au ajuns ulterior în mediul online, acolo unde, bineînțeles, au creat controverse.

Vladimir Putin a pozat în bunul samaritean, la slujba de Paște

Cei mai mulți au subliniat ipocrizia cu care Putin a ținut și un discurs în Ziua Sfântă, ale cărui subiecte principale au fost „idealurile și valorile morale” care îi leagă pe creștinii ortodocși și „sentimentele luminoase” care îl încearcă odată cu venirea Paștelui. Cu toate acestea, amintim că liderul rus tocmai ce a refuzat un armistițiu de pace cu Ucraina, chiar în această perioadă în care Putin pretinde că se simte evlavios.

Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, pe toți cetățenii Rusiei care celebrează renașterea lui Hristos, în jurul unor înalte idealuri și valori morale și trezește în oameni cele mai luminoase sentimente, credința în triumful vieții, bunătate și justiție.”, a transmis Vladimir Putin cu ocazia Paștelui, într-o declarație citată de Kremlin.

În aceeași notă, președintele Rusiei a lăudat activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse și păstrarea tradițiilor creștine. Așa cum era de așteptat, slujba de Înviere a fost oficiată de Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, iar la eveniment s-au prezentat sute de persoane.

Rusia a refuzat un armistițiu cu Ucraina

Rusia a refuzat oficial și un armistițiu de Paște. Deși în Ucraina au loc în continuare bombardamente, Vladimir Putin s-a îmbrăcat elegant și a decis să participe la slujba de Înviere organizată de Biserica Ortodoxă Rusă. Liderul de la Kremlin a purtat un costum într-o nuanță de bleumarin, accesorizat cu o cravată violet închis, și o cămașă albă. Președintele Rusiei a fost adesea observat făcându-și semnul crucii în timpul slujbei.

Deși Putin a declarat în mod oficial că a ordonat încetarea asaltului asupra combinatului Azovstal, ultima rezistență din Mariupol, unde s-au refugiat circa 2.000 de solați și câteva sute de civili, Ucraina susține că obiectivul este bombardat în continuare cu proiectile de mare putere. 

Citește și: Noi imagini cu Vladimir Putin: deosebit de slăbit, în timpul unei întâlniri oficiale

Nici în prima zi de Paște nu au încetat bombardamentele

În regiunea Luhansk, din estul Ucrainei, opt persoane au fost ucise și alte două au fost rănite de bombardamentele din prima zi de Paște, trimise de către forțele ruse. Oficialii susțin că și biroul de poliție din orașul Severodonetsk a fost bombardat în această perioadă.

Sâmbătă, chiar în ajunul Paștelui, Rusia a atacat cu rachete orașul Odesa, lovind două blocuri de locuințe. Printre victimele civile ale bombardamentului se numără și un bebeluș, o fetiță de doar 3 luni, care a murit împreună cu mama și bunica ei.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net