LIVE TEXT Cel puţin cinci morţi şi 18 răniţi la Odesa, în atacuri cu şase rachete de croazieră

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia continuă războiul din Ucraina pentru a 57-a zi consecutiv. Președintele Volodimr Zelenski s-a adresat, de la distanță, în cadrul unei intervenții video, unui forum al Băncii Monetare a FMI și a menționat care este suma de bani de care Ucraina ar avea nevoie pentru a putea compensa pierderile masvie pe care le-a suferit în urma războiului.

Rusia continuă bombardamentul asupra Ucrainei
Rusia continuă bombardamentul asupra Ucrainei

Rusia a refuzat apelurile la un armistițiu în perioada Paștelui, condiționând încetarea focului de predarea trupelor ucrainene aflate în zona combinatului Azovstal din Mariupol.  Vicepremierul ucrainean estimează că 100.000 de oameni sunt blocați în Mariupol și menționează că evacuarea acestora va fi imposibilă fără ajutor din partea ONU. În plus, ea a menționat că există posibilitatea ca un culoar umanitar să fie deschis în cursul zilei de sâmbătă, 23 aprilie. 

Update 19.00 Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite în atacuri aeriene, sâmbătă, vizând oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei, anunţă şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, relatează AFP, potrivit News.ro

Odesa: cinci persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite. Iar ele sunt doar pe cele pe care am reuşit săle găsim (în acest stadiu)”, scrie într-o postare pe Telegram Andrii Iermak.

După toate aparenţele, bilanţul va fi mai mare”, avertizează el.

Un bebeluş (în vârstă) de trei luni” se află între victime, precizează Iermak.

Forţe ruse au tras o serie de rachete de la bordul unor bombardiere de tip Tupolev 95 (Tu-95), de deasupra Mării Caspice, anunţă într-o postare pe Facebook forţele aeriene ucrainene. Două rachete au atins o instalaţie militară, iar alte două au atins imobile locuite.

The first minutes after the shelling in Odesa.The city was bombarded with rocketscruise missile class air-based X-101. pic.twitter.com/LQjLrJYi3H

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) April 23, 2022

Update 18.50 Doi generali ruşi au fost ucişi în apropiere de Herson, vineri, anunţă Direcţia Informaţiilor din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării într-o postare pe Facebook, relatează AFP. Un al treilea general rus, ”grav rănit”, se află într-o ”stare critică”, potrivit aceleiaşi surse.

Update 17.00 O instalaţie militară şi două clădiri locuite au fost lovite sâmbătă, la Odesa, în sudul Ucrainei, de două rachete ruseşti, anunţă Comandamentul Aerian de Sud al armatei ucrainene, relatează Reuters. Autorităţi locale din acest oraş portuar au anunţat anterior, într-un comunicat postat online, un atac cu rachetă vizând intrastructuri, fără să ofere alte detalii.

UPDATE: Russia launched 4 cruise missile strikes on Odesa this afternoon. At least one high-rise residential complex was hit. No reports on casualties as of yet. pic.twitter.com/UHjE5WPm4s

— Tim McMillan (@LtTimMcMillan) April 23, 2022

Update 16:00. Autoritățile ucrainene au anunțat că o rachetă de mari dimensiuni a lovit orașul Odessa. Infrastructura orașului aflat la Marea Neagră a fost afectată în urma loviturii. 

Update 15:30 Președintele Volodimir Zelenski lansase, în urmă cu o săptămână, un nou apel către statele europene. El solicita armanent pentru ca armata ucraineană să facă față atacurilor venite din partea Rusiei. Conform agenției de presă AFP, numeroase state au oferit o mână de ajutor și au oferit un plus de muniție. 

Nu doar statele europene au venit în ajutorul Ucrainei, ci și Statele Unite ale Americii care, de la începutul războiului din Ucraiana, a oferit țării aflate în conflict un ajutor financiar de peste patru miliarde de dolari. 

Din partea Turciei, Ucraina a primit 20 de drone. Autoritățile de la Ankara nu au dorit să ofere declarații oficiale referitor la donațiile făcute țării aflate în cinflict. 

Update 13:30 Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos dorește ca țara sa să se înarmeze cu rachete Sarmat cu capabilităţi nucleare. El susține că acest lucru se va întâmpla până în toamna acestui an. 

Update 11:00 În zona combinatului Azovstal situația continuă să fie una critică. Armata rusă continuă bombardamentul, iar potrivit avocatul poporului din Ucraina, peste 1.000 de civili sunt blocați în schimbul de focuri. Deși vicepremierul Ucrainei declara că va fi deschis un culoar umanitar pentru evacuarea locuitoriilor, încă nu a fost anunțat nimic oficial în acest sens. 

Update 09:00: Primarul orașului Kiev, fostul sportiv Vitali Kliciko îi îndeamnă pe locuitori să respecte starea de asediu și să nu părăsească locuințele în noaptea de Înviere. Slujba de la miezul nopții va fi transmisă în direct, live, de către posturile de televiziune, a anunțat primarul Kievului. 

Update 08:30:  Pentagonul a invitat 40 de ţări aliate să se întâlnească marţi în Germania pentru a discuta despre nevoile de securitate ale Ucrainei. La Mariupol continuă să aibă loc lupte și bombardamente, iar o serie de imagini publicate în mediul online arată civili morți, pe marginea drumurilor principale din Mariupol. 

Cronica războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie, când Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, în ultimii 70 de ani, iar foarte mulți dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vieții așa cum o știm. 

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dată, pe data de 27 februarie, când Vladimir Putin le-a ordonat subordonaților să pregătească armele de distrugere în masă pentru atac. Recent, s-a dovedit că infrastructura necesară pentru lansa o rachetă nucleară nu este pregătită: silozurile nu sunt pregătite și capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale. 

Pentru prima dată, Occidentul a crezut că o posibilă revoluție s-ar putea să-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de 6 martie, dar activismul anti-război din Rusia a fost înlocuit, foarte repede, de represalii și susținerea directă a crimelor lui Vladimir Putin prin prezența mult mai puternică a simbolului „Z” chiar și în rândul societății civile. 

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondială pe data de 22 martie, când politica nucleară a Rusiei a fost reiterată de către Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dacă existența Rusiei este în pericol. 

Atacurile Federației Ruse au avut ca punct mai multe puncte strategice și psihologice: Atacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut în vedere clădiri administrative sau locuri în care civilii se ascundeau: orașul HarkovTeatrul din Mariupol sau chiar Maternitatea din Mariupol.

După mai multe runde de negocieri care nu au dus nicăieri, prima retragere a trupelor Rusiei a adus în vizorul lumii crimele făcute de către armata Federației Ruse în Bucea și Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus Alianța Nord-Atlantică  în stare de alertă, un posibil atac chimic asupra orașului Mariupol. În trecut, Joe Biden a declarat că Alianța va răspunde în cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net