LIVE TEXT Atrocit─â╚Ťi ├«n Bucha, Irpin ╚Öi Mariupol. Joe Biden, despre Putin: ┬źTipul ─âsta este brutal┬╗

Luni, cea de-a 40-a zi de r─âzboi, a ├«nceput cu explozii ├«n ora╚Öele Herson ╚Öi Odesa. Liderii mondiali condamn─â uciderea de c─âtre solda┼úii ru┼či a civililor ne├«narma┼úi la Bucha ┼či ├«n alte zone din regiunea Kiev, promi┼ú├ónd totodat─â c─â vor impune noi sanc┼úiuni ├«mpotriva Rusiei. Volodimir Zelenski a acuzat, duminic─â, Rusia, c─â a comis genocid ├«n Ucraina, pentru a elimina o ├«ntreag─â na┼úiune, informeaz─â cnn.com. Peste 400 de cadavre au fost descoperite ├«n apropiere de Kiev, autorit─â╚Ťile ucrainene vorbind despre ÔÇ×crime de r─âzboiÔÇŁ: cadavre ale civililor executa╚Ťi ╚Öi gropi comune ├«n ora╚Öele Bucha, Irpin ╚Öi Hostomel.

image
Mariupol, ras de pe fa╚Ťa p├óm├óntului

UPDATE 21.45 Ucraina spune c─â Rusia se preg─âte╚Öte s─â lanseze un atac ├«n estul Ucrainei pentru a cuceri ora╚Öul Harkov ╚Öi a ├«nconjura prima linie din estul Ucrainei, relateaz─â Reuters.

UPDATE 20.30 Serviciile de informa┼úii militare ucrainene au difuzat luni, pe pagina lor web, datele personale ale circa 1.600 de solda┼úi ru┼či care au ac┼úionat ├«n localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data na┼čterii ┼či gradul militar, transmite agen┼úia EFE.

Dronele armatei ucrainene au descoperit gropi comune ├«n care au fost aruncate alandala cadavrele civililor ├«mpu┼čca┼úi ├«n cap, cu m├óinile legate la spate ┼či r─âni ├«ngrozitoare la picioare ┼či m├óini. Conform Daily Mail, militarii ucraineni au descoperit inclusiv b─âtr├óni ├«mpu┼čca┼úi pe strad─â ├«n timp ce ie┼čeau din beciurile lor pentru a g─âsi ceva de m├óncare.

UPDATE 19.30 Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentarilor români. Președintele ucrainean a făcut o paralelă cu răsturnarea regimului ceaușist din 1989 și și-a exprimat convingerea că România va contribui la refacerea Ucrainei.

UPDATE 18.00 Pre╚Öedintele american Joe Biden l-a numit luni pe pre╚Öedintele rus Vladimir Putin ÔÇ×criminal de r─âzboiÔÇŁ ╚Öi a spus c─â va cere un proces pentru crime de r─âzboi.

ÔÇ×S-ar putea s─â v─â aminti╚Ťi c─â am fost criticat pentru c─â l-am numit pe Putin criminal de r─âzboi. Ei bine, adev─ârul este c─â a╚Ťi v─âzut ce s-a ├«nt├ómplat ├«n Bucha. Acest lucru arat─â c─â este un criminal de r─âzboi. Dar trebuie s─â adun─âm informa╚Ťiile. 

Trebuie s─â continu─âm s─â furniz─âm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta ╚Öi trebuie s─â ob╚Ťinem toate detaliile, astfel ├«nc├ót acesta s─â poat─â fi un proces real - s─â avem un proces pentru crime de r─âzboi. Tipul ─âsta este brutal ╚Öi ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n Bucha este scandalos ╚Öi toat─â lumea a v─âzutÔÇŁ, a spus Biden reporterilor la aterizarea la Washington, DC.

UPDATE 16.51 Pre╚Öedintele Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, ora╚Öul din regiunea Kiev, unde un masacru ordonat de c─âtre Federa╚Ťia Rus─â a fost executat. 

El s-a adresat pe scurt jurnali╚Ötilor din jurul s─âu, spun├ónd c─â este ÔÇ×foarte greuÔÇŁ pentru Ucraina s─â negocieze cu Rusia ├«n urma atrocit─â╚Ťilor comise de for╚Ťele ruse la Bucha. Zelenski a spus c─â atrocit─â╚Ťile comise ├«n ora╚Ö simbolizeaz─â ÔÇ×natura armatei ruseÔÇŁ ╚Öi a ad─âugat c─â ace╚Ötia ÔÇ×trateaz─â oamenii mai r─âu dec├ót animaleleÔÇŁ.

UPDATE 16.30 SUA vor cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

SUA vor cere Na╚Ťiunilor Unite s─â suspende Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, a declarat luni ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield c─â participarea lor este ÔÇ×o fars─âÔÇŁ.

Potrivit unui tweet al purt─âtorului de cuv├ónt al misiunii americane Thomas-Greenfield, ÔÇ×├«n str├óns─â coordonare cu Ucraina, ╚Ť─ârile europene ╚Öi al╚Ťi parteneri de la ONU, vom solicita suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONUÔÇŁ.

UPDATE 13.51 Pre╚Öedintele Comitetului de Investiga╚Ťie al Rusiei, Alexander Bastrykin, a transmis agen╚Ťiei sale s─â analizeze rapoartele privind uciderile de civili din suburbia Bucha, din Kiev, reprezent├ónd o antitez─â cu negarea Ministerului rus al Ap─âr─ârii cu privire la orice implicare ├«n incident.

UPDATE 12.35 Serhiy Haidai, ╚Öeful administra╚Ťiei militare regionale Lugansk din estul Ucrainei, a declarat luni c─â armata rus─â a adunat o ÔÇ×acumulare semnificativ─â de trupe ╚Öi echipament militarÔÇŁ ├«n regiune, ├«n aparent preg─âtire pentru o ofensiv─â.

UPDATE 09.40 Ministrul de Externe al Ucrainei solicit─â o anchet─â a Cur╚Ťii Penale Interna╚Ťionale asupra crimelor din Bucha. 

MAE ucrainean, Dmytro Kuleba a transmis: ÔÇ×Profit de aceast─â ocazie pentru a apela Cur╚Ťii Penale Interna╚Ťionale ╚Öi organiza╚Ťiilor interna╚Ťionale s─â-╚Öi trimit─â misiunile la Bucha ╚Öi ├«n alte ora╚Öe eliberate, ├«n cooperare cu agen╚Ťiile ucrainene de aplicare a legii. s─â adune toate dovezile acestor crime de r─âzboiÔÇŁ.

UPDATE ora 07.30 For┼úele ruse se ÔÇťretrag activÔÇŁ din regiunea Sum├«, din nord-estul Ucrainei, a anun┼úat guvernatorul Dmitro Jivi┼úki, potrivit Ukrinform, citat de News.ro.

Aproape 3500 de civili, victime ale răboiului, în Ucraina

UPDATE ora 07.00 ├Änaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a anun┼úat c─â din 24 februarie ┼či p├ón─â la 2 aprilie, la miezul nop┼úii, s-au ├«nregistrat 3.455 de victime civile ├«n Ucraina: 1.417 oameni au murit ┼či 2.038 au fost r─âni┼úi.

Dintre civilii uci┼či, 293 sunt b─ârba┼úi, 201 femei, 22 fete ┼či 40 b─âie┼úi. ├Än plus, au murit 59 de copii ┼či 802 adul┼úi despre care nu se ┼čtie dac─â erau femei sau b─ârba┼úi.

Printre cei peste 2.000 de r─âni┼úi se num─âr─â ┼či 92 de copii. Cele mai multe victime s-au ├«nregistrat ├«n regiunile Done┼úk ┼či Luhansk: 468 de mor┼úi ┼či 1.036 de r─âni┼úi.

UPDATE ora 06.00 Volodimir Zelenski a vorbit, duminic─â, prin intermediul unei ├«nregistr─âri, la cea de-a 64-a edi┼úie a Premiilor Grammy. El a cerut  sprijin ├«n favoarea ┼ú─ârii sale. invadate de Rusia.

"R─âzboiul. Care este exact opusul muzicii? Lini┼čtea ora┼čelor ├«n ruine ┼či a oamenilor uci┼či", a lansat pre┼čedintele Zelenski, care a ap─ârut ├«n obi┼čnuitul s─âu tricou kaki, ├«naintea interpret─ârii melodiei "Free" de John Legend, ├«nso┼úit pe scen─â de arti┼čtii ucraineni Mika Newton ┼či Lyuba Yakimchuk.

"Muzicienii no┼čtri poart─â veste antiglon┼ú ├«n loc de smoking. Ei c├ónt─â pentru r─âni┼úii din spitale, chiar ┼či pentru cei care nu pot s─â-i aud─â. Dar muzica se va face auzit─â ├«n ciuda a tot", a continuat Zelenski. 

UPDATE ora 04.00 Pre┼čedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat mamelor solda┼úilor ru┼či ┼či liderilor Rusiei, vorbindu-le despre faptele teribile comise de armat─â.

ÔÇťSute de oameni au fost uci┼či. Civili tortura┼úi, executa┼úii. Cadavre pe str─âzi. Zon─â minat─â. Sunt minate chiar ┼či cadavrele!

Consecin┼úele jafurilor. R─âul concentrat a venit pe p─âm├óntul nostru. Criminali. Tor┼úionari. Violatori. Jefuitori. Care spun c─â sunt armat─â. ┼×i care merit─â doar moartea dup─â ce au f─âcut.

Vreau ca fiecare mamă a fiecărui soldat rus să vadă cadavrele oamenilor omorâţi la Bucea, la Irpin, la Hostomel", a spus Zelenski.

UPDATE ora 03.00 Procurorii ucraineni care ancheteaz─â posibile crime de r─âzboi comise de Rusia anun┼ú─â c─â au g─âsit 410 cadavre ├«n ora┼če din zona Kiev, relateaz─â Le Figaro, citat de News.ro

Procurorul general Irina Venediktova a afirmat, după ce Ucraina a anunţat că are din nou sub control regiunea din jurul capitalei, că 140 de cadavre identificate au fost examinate.

Aceast─â reac┼úie vine dup─â un val de reac┼úii dure ├«mpotriva Rusiei dup─â ce ├«n ora┼čul eliberat Bucea s-au descoperit pe str─âzi mai multe cadavre de oameni ├«mbr─âca┼úi ├«n civil care au fost uci┼či.

UPDATE ora 02:00 Imagini din satelit din Bucha arat─â un san╚Ť de 13 de metri pe locul ├«n care a fost descoperit o groap─â comun─â.

UPDATE ora 01:00 Explozii se aud și în Herson, scrie mass-media locală, potrivit Reuters.

UPDATE ora 00:00 O serie de explozii au fost auzite în Odesa duminică seara târziu, potrivit martorilor Reuters.

Proteste ample au avut loc ├«n weekend, ├«n ora╚Öul Herson, care se afl─â sub ocupa╚Ťia ruseasc─â de aproape dou─â s─âpt─âm├óni. Armata rus─â a tras focuri de arm─â ├«n aer pentru dispersarea manifestan╚Ťilor. ├Än 15 ora╚Öe din Rusia au avut loc proteste ├«mpotriva r─âzboiului din Ucraina ╚Öi sute de ru╚Öi au fost aresta╚Ťi.

11 primari ucraineni au fost aresta╚Ťi ╚Öi tortura╚Ťi, iar unul a fost ucis de solda╚Ťii ru╚Öi ├«n ultimele s─âpt─âm├óni, a declarat ieri vicepremierul ucrainean Irina Vere╚Öciuk. Victimele ru╚Öilor sunt din localit─â╚Ťile din apropierea ora╚Öelor Done╚Ťk, Kiv, Nikolaev ╚Öi Herson, iar primarul ucis este din Motijin.

Peste 4.000 de civili din Mariupol au ajuns ├«n siguran╚Ť─â ├«n ora╚Öul Zaporojie dup─â ce au fost transporta╚Ťi ├«n 42 de autobuze ├«ntre 1-2 aprilie, au confirmat autorit─â╚Ťile de la Kiev. Solda╚Ťii ru╚Öi au respectat acordul de ├«ncetare a focului pe durata transportului.

Doi solda╚Ťi ru╚Öi au fost uci╚Öi ╚Öi 28 au fost interna╚Ťi de urgen╚Ť─â dup─â ce localnicii ucraineni i-au otr─âvit cu pr─âjituri, ├«n Irpin, de l├óng─â Kiev, informeaz─â Kiev Independent.

Mai multe explozii s-au auzit duminic─â ├«n Odesa, iar autorit─â╚Ťile locale au relatat c─â ora╚Öul a fost atacat de la bordul vaselor de lupt─â ruse╚Öti. Un depozit de combustibil a fost principala ╚Ťint─â a rachetelor.

Vladimir Putin este monitorizat de 282 de zile de un doctor specialist ├«n cancer la tiroid─â. Speciali╚Ötii cred c─â are ÔÇŁfuria steroizilorÔÇŁ, simptom prezent la pacien╚Ťii care fac tratament oncologic. O alt─â informa╚Ťia ap─ârut─â ├«n presa din Marea Britanie arat─â c─â liderul de la Kremlin ar suferi de Parkinson. Conform Daily Mail, el ar face regulat baie ├«n s├ónge de c─âprioar─â pentru men╚Ťinerea virilit─â╚Ťii ╚Öi pentru s─ân─âtate.

Lituania a devenit prima ╚Ťar─â european─â care renun╚Ť─â complet la gazul rusesc. Finlanda a anun╚Ťat c─â ├«n aceast─â prim─âvar─â ├«╚Öi decide aderarea la NATO, al─âturi de Suedia.

Click! a scris zilnic, ├«n timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urm─âri╚Ťi live evenimentele ╚Öi tot ce s-a ├«nt├ómplat ├«nc─â de la izbucnirea r─âzboiului dintre Ucraina ╚Öi Rusia.

LIVE TEXT R─âzboi ├«n Ucraina. Trupele ruse au capturat 11 primari ucraineni ╚Öi l-au executat pe unul dintre ace╚Ötia. UE promite noi sanc╚Ťiuni

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit regiunea Kiev. Cine cere emiterea unui mandat de arestare pentru Putin

LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi ╚Öefi de securitate, care ar fi ┬źtr─âd─âtori┬╗. 11 localit─â╚Ťi din Herson, eliberate de armata ucrainean─â

LIVE TEXT Putin amenin┼ú─â c─â livr─ârile de gaze naturale urmeaz─â s─â fie oprite vineri: ┬źPl─âti╚Ťi ├«n ruble sau oprim gazul┬╗

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul r─âzboiului. SUA trimit ├«n Ucraina 100 de drone uciga┼če

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de solda╚Ťi ru╚Öi de la ├«nceputul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Ru╚Öii au preluat controlul asupra ora┼čului ucrainean Slavutici ╚Öi l-au arestat pe primar. Kiev ┼či Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protec╚Ťie ├«mpotriva armelor chimice, biologice ╚Öi nucleare. Ucraina prime╚Öte ╚Öi ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus ╚Öi-a predat tancul for╚Ťelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: ┬źRusia ar folosi arme nucleare doar dac─â existen┼úa i-ar fi amenin┼úat─â┬╗

LIVE TEXT Zelenski: ┬źNu vom accepta niciun ultimatum┬╗. A avut loc primul schimb dintre Rusia ┼či Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicit─â negocieri cu Putin. ┬źE timpul s─â ne ├«nt├ólnim┬╗

LIVE TEXT Mii de oameni au s─ârb─âtorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nou─â convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de r─âzboi. Joe Biden, despre Vladimir Putin: ┬źDictator uciga╚Ö┬╗. SUA ╚Öi UE acuz─â Rusia de ┬źcrime de r─âzboi┬╗

LIVE TEXT Ziua 21 de r─âzboi. Teatrul ╚Öi piscina public─â din Mariupol, bombardate de ru╚Öi. ÔÇ×Aici sunt numai femei ├«ns─ârcinate ╚Öi mame cu copii miciÔÇŁ

LIVE TEXT Ziua 20 de r─âzboi. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ru┼či. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe ├«n Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de r─âzboi. ┬źPutin este ├«n continuare hot─âr├ót s─â ├«┼či ating─â obiectivul ├«n Ucraina┬╗. Macron ┼či Scholz ├«i cer un armisti╚Ťiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de r─âzboi. Rusia ├«ncearc─â s─â atrag─â Belarus ├«n r─âzboi? Provocarea denun╚Ťat─â de armata ucrainean─â

LIVE TEXT Ziua 15 de r─âzboi. Mesajul lui Putin despre ┬źpa┼čii neprieteno┼či┬╗ f─âcu┼úi de Occident. Nici un rezultat dup─â negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de r─âzboi ├«n Ucraina. Proteste la Moscova ┼či ├«n ora┼čele ucrainene ocupate. Rusia face amenin┼ú─âri, inclusiv la adresa Rom├óniei

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachet─â, ├«n curtea casei preziden╚Ťiale a lui Zelenski: ┬źM-a╚Ťi ratat┬╗

LIVE TEXT Explozii puternice ├«n Kiev. Putin, dispus s─â discute cu Ucraina la Minsk. Rusia amenin┼ú─â Suedia ┼či Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A ├«nceput r─âzboiul ├«n Ucraina! Atac la 50 de km de Rom├ónia. 57 de mor┼úi ┼či 169 de r─âni┼úi. Reac┼úia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News,Facebook ╚Öi Instagram!

carmen tanase jpeg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
card ajutor jpg
image png
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
mircea solcanu2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg