LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi șefi de securitate, care ar fi «trădători». 11 localități din Herson, eliberate de armata ucraineană

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că a demis doi șefi ai servicilor de securitate, pe motiv că aceștia ar fi trădat Ucraina. 11 localități din regiunea Herson au fost eliberate de sub ocupație rusă. Între timp, Rusia a transferat soldați din regiunile ocupate ale Georgiei, în Ucraina. 

Un tac rusesc ars, în regiunea Kiev foto: AFP
Un tac rusesc ars, în regiunea Kiev foto: AFP

UPDATE 20.30 Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereşciuk, a anunţat că a avut loc al doilea schimb de prizonieri cu forţele ruse. 86 de soldaţi, dintre care 15 femei, s-au întors în Ucraina vineri, 1 aprilie, într-un schimb care a avut loc la Zaporojie. Încă nu se ştie câți soldați ruşi au fost eliberați, potrivit Kyiv Independent, citat de Adevărul.

UPDATE 19.00 Premierul chinez Li Keqiang le-a transmis vineri liderilor UE că Beijingul va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”. Mesajul vine în contextul în care liderii de la Bruxelles i-au cerut Chinei să nu furnizeze arme Rusiei şi să nu ajute Moscova să ocolească sancţiunile occidentale, conform Reuters.

UPDATE 18.15 Ucraina primește ajutor militar din partea Germaniei. Autoritățile din Germania au aprobat livrarea a 56 de tancuri de luptă, de tip PbV-501, în Ucraina, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării pentru CNN, potrivit Adevarul.ro

UPDATE 16.20 Ministerul ucrainean al Apărării refuză să comenteze în continuare incendiul la depozitul de combustibil din Belgorod.

UPDATE 15.40 Peste 250.000 de refugiați din Ucraina au solicitat viză pe termen lung în Republica Cehă.

UPDATE 15.00 Directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, a declarat că va conduce o misiune specială la centrala nucleară de la Cernobîl, din Ucraina.

„Voi conduce cât mai curând posibil o misiune de asistență și sprijin a AIEA către centrala nucleară de la Cernobîl. Va fi prima dintr-o serie de astfel de misiuni de securitate nucleară în Ucraina”, a spus Grossi, pe Twitter.

UPDATE 12.10 Un incendiu a izbucnit pe teritoriul Federației Ruse la un depozit de combustibil, la graniță cu Ucraina.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din Belgorod, un oraș rusesc de lângă granița cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional vineri dimineață pe canalul său Telegram.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a acuzat Ucraina că se află în spatele incendiului fără a furniza alte dovezi.

UPDATE 10.40 Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei a declarat că Rusia „încearcă să concentreze” sistemele de rachete în sud-estul Belarusului, pentru a putea fi folosite împotriva Ucrainei.

Evaluarea vine în ciuda afirmațiilor recente ale Rusiei de detensionare în jurul Kievului și al orașului Cernihiv, din nord.

UPDATE 09.40 Orașele din regiunea Luhansk, lovite de bombardamente puternice, a declarat guvernatorul militar regional.

Câteva orașe din regiunea Lugansk, din estul Ucraine,i au fost lovite de „bombardamente puternice” din partea forțelor ruse, a declarat vineri guvernatorul militar regional.

Unele dintre orașele și orașele lovite includ Severodonețk, Rubijne, Lysychansk, Kreminna și Ivanivka, a declarat Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, într-un comunicat.

UPDATE 06.20 Oficialii ucraineni au transmis că convoaiele umanitare au fost oprite și atacate de forțele ruse.

Forțele ruse au declarat că vor redeschide, vineri, coridorul de evacuare de la orașul asediat Mariupol la Zaporizhzhia. Potrivit oficialilor ucraineni, convoaiele s-au confruntat joi cu mai multe probleme, printre care trupele ruse au confiscat conținutul ajutorului umanitar și au blocat autobuzelor.

UPDATE 03.57 Rusia a transferat între 1.200 și 2.000 de militari din teritoriile ocupate din Georgia, în Ucraina, pentru a intensfica ofensiva.

„Era foarte puţin probabil ca Rusia să plănuiască să construiască întăriri în acest fel, iar acest lucru indică pierderile neprevăzute pe care le-a suferit în timpul invaziei”, se arată într-un raport al serviciilor secrete britanice.

UPDATE 03.35 O parte din asistența militară promisă de Pentagon a ajuns în Ucraina. Transportul total, de 800 de milioane de dolari, se va finalize în câteva săptămâni, conform adevarul.ro.

UPDATE 02.30 Alimentarea cu gaz în Trostianeţ a fost restabilită în aproape totalitate, a anunțat șeful administraţiei militare regionale Sumî.

„Continuăm restabilirea alimentării cu gaz şi energie electrică în Trostianeţ . Lucrările sunt în curs.”, a declarat Dmytro Zhyvytskyi.

UPDATE 01.06 Ucraina a anunțat că 11 așezări din regiune Herson au fost eliberate de sub ocupație rusă, în ultimele 24 de ore.

UPDATE 00.36  Volodimir Zelenski a declarat că a demis doi oficiali ai serviciilor de securitate și i-a numit „trădători”. Este vorba despre şeful serviciului intern de securitate, Andrei Naumov şi şeful serviciului de securitate din Herson, Srghei Krivoruhko.

„Astăzi s-a luat o altă decizie în privinţa anti-eroilor. Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii, dar toţi vor fi pedepsiţi treptat. Cei care încalcă jurământul militar de credinţă faţă de poporul ucrainean… vor fi inevitabil lipsiţi de grade militare înalte. Generalii la întâmplare nu au ce căuta lângă noi”, a declarat președintele Ucrainei.

LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net