LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua 20 de război. O nouă sesiune de negocieri între Ucraina şi Rusia, care a început luni și a luat o pauză tehnică, va continua astăzi, a anunţat pe Twitter Mihailo Podoliak, unul dintre negociatorii ucraineni. Rusia a pierdut un pion important în războiul din Ucraina. Alexei Glușceak, de 31 de ani, este primul spion din cadrul agenției ruse de informații militare GRU care și-a pierdut viața în timpul invaziei. El a murit în timpul unui atac brutal împotriva orașului Mariupol.

cub razboi ucraina 3 mic gif

UPDATE 23.44 Rusia a părăsit Consiliul Europei. Decizia de retragere a fost anunţată cu câteva ore înaintea momentului în care Consiliu ar fi anunţat suspendarea Rusiei.

„Statele NATO şi ale Uniunii Europene, abuzând de majoritatea lor în Consiliul Europei (CE), transformă constant această organizaţie într-un instrument de politică anti-rusă, refuzând un dialog egal şi toate principiile pe care această organizaţie paneuropeană a fost creată şi structurată. Pe 25 februarie au luat decizia discriminatorie de suspendare a reprezentării Rusiei în organele statutare ale Consiliului Europei”, se arată în comunicatul transmis de  Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

UPDATE 22.17  Peste 100 de autobuze cu câteva mii de civili au părăsit oraşul Sumî, în două convoaie, a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, citat de Reuters. Oraşul este sub asediul ruşilor şi este bombardat constant. 

UPDATE 21.15 Premierii Cehiei, Poloniei şi Sloveniei au ajuns la Kiev, pentru a discuta cu Volodimir Zelenski. Petr Fiala, Mateusz Morawiecki și Janez Janša îi vor prezenta preşedintelui ucrainean un pachet de măsuri care ar trebui să ajute Ucraina. 

UPDATE 20.40 Cel mai mare spital al oraşului Mariupol a fost capturat, iar personalul medical şi peste 400 de pacienţi au fost luaţi ostatici, conform oficialilor.

UPDATE 19.15  Volodimir  Zelenski a cerut ca spatial aerian al Ucrainei să fie închis, într-un discurs adresat parlamentului canadian. El a subliniat că 97 de copii au murit de la începutul războiului.

„Înainte să încep, aş dori să înţelegeţi sentimentele mele şi pe cele ale ucrainenilor, atât cât este posibil. Sentimentele noastre din ultimele 20 de zile, 20 de zile de agresiune pe scară largă ale Federaţiei Ruse după opt ani de lupte în Donbas. Vă imaginaţi ca voi, copiii voştri, să auziţi exploziile puternice, bombardamente asupra caselor voastre, asupra oraşelor. Vă imaginaţi pe dvs, pe copiii dvs trăind asta? Ştiţi că e un război al cărui scop este să-ţi anihileze ţara, să-ţi subjuge poporul. Ştiţi câţi oameni au murit deja. Cu ce cuvinte le-aţi putea explica copiilor agresiunea la scară largă care se întâmplă în ţara voastră? Au bombardat şcoli, au distrus grădiniţe, cum s-a întâmplat în oraşele noastre”, a spus Zelenski.

UPDATE 18.30 Un cameraman al postului american Fox News şi o jurnalistă ucraineană au fost ucişi într-o maşină, lângă Kiev. Un jurnalist al Fox News a fost rănit, notează adevarul.ro.

UPDATE 17.40 Cel puţin patru oameni au murit în bombardamente din Kiev, conform primarului Vitali Kliciko.

UPDATE 16.52 În jur de 2.000 de vehicule au părăsit, pe un culoar umanitar, oraşul Mariupol, care se află sub asediu de două săptămâni. Nu se ştie câ

„Alte 2.000 de maşini aşteaptă să iasă din oraş”, a anunţat Consiliul Local din Mariupol. UPDATE 16.31 Cea de-a patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia, începută luni, a fost  reluată marţi, după o pauză tehnică.„Se desfăşoară în acest moment o discuţie foarte dură între părţi”, a declarat consilieru prezidenţial Mihailo Podoliak.

UPDATE 15.37 Numărul persoanelor din Ucraina care s-au refugiat în ţările vecine a ajuns la trei milioane, a transmis Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). UNICEF a declarat că, dintre aceştia, 1,4 milioane sunt copii. 157.000 sunt cetăţeni ai altor ţări.

UPDATE 14.30 Negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia s-au reluat. În timp ce Kiev-ul spune că un acord de pace ar fi posibil până la începutul lunii mai, Kremlin-ul avertizează că orice pronostic este prematur

UPDATE ora 14.00  Aeroportul din orașul Dnipro a fost lovit de rachete rusești, care au provocat distrugeri masive, a anunțat, marți, Valentyn Reznichenko, șeful administrației regionale de stat, citat de BBC.

UPDATE ora 13.30 Cel puțin 19 persoane au murit în urma unui bombardament asupra turnului de televiziune din apropierea orașului Rivne. Alte 9 persoane au fost rănite, a declarat, marţi, şeful administraţiei regionale Rivne, Vitalii Koval, conform CNN.

UPDATE ora 13.00  Aproximativ 350.000 de oameni sunt blocați în Mariupol, oraș complet distrus de ruși: „Majoritatea stau în subsoluri și în adăposturi în condiții inumane", spune reprezentantul administrației locale. Oamenii topesc zăpada și demontează sistemul de încălzire pentru a face rost de apă de băut, scrie Hotnews.ro.

Imagine cu orașul-fantomă Mariupol. Foto: Twitter
Imagine cu orașul-fantomă Mariupol. Foto: Twitter

UPDATE ora 12.00 Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei, în calitate de reprezentanți ai UE, se întâlnesc marţi, la Kiev, cu Volodimir Zelenski, pentru a exprima ”sprijinul fără echivoc al întregii Uniunii Europene”.

UPDATE ora 11.00 Două clădiri din zonele rezidenţiale din Kiev au fost ţinta unor atacuri separate ale forţelor ruse, marţi dimineaţa, după cum anunță serviciile de urgenţă ucrainene, citate de CNN. Două persoane au murit, iar alte 35 au fost salvate.

Kyiv will impose a 36-hour curfew starting late Tuesday, mayor Vitali Klitschko announced on social media.https://t.co/a37sEAj7Uj

— The Moscow Times (@MoscowTimes) March 15, 2022

UPDATE ora 10.30 Vicepremierul rus, Viktoria Abramchenko, a anunţat, marţi, că nu există riscul unei crize alimentare pe piaţa internă, după sancțiunile impuse Rusiei de către Occident, anunță News.ro. Vicepremierul a avertizat consumatorii să nu se grăbească să se aprovizioneze cu alimente de bază.

UPDATE ora 09.30 Un bombardament al forţelor ruse a distrus faţada staţiei de metrou Lukyanivska şi birourile din cadrul acesteia, a anunţat reţeaua de metrou din Kiev pe contul de Twitter, transmite BBC.

Staţia de metrou Lukyanivska
Staţia de metrou Lukyanivska

UPDATE ora 08.00 Poliţia de Frontieră anunţă marţi dimineaţă că 13.769 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară luni, în scădere cu 4,8 % faţă de ziua precedentă.

UPDATE ora 07.00 Războiul se prelungește până în luna mai?

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susţine invazia, informează Reuters.

Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”, a afirmat el.

Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi «măcinăm» şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

UPDATE ora 06.30 Spania a confiscat iahtul oligarhului rus Serghei Chemezov, Valerie, care se află în portul din Barcelona din luna februarie, informează The Guardian.

image

UPDATE ora 06.00 Explozii puternice au fost semnalate la Kiev, marţi dimineaţă, la ora 05.45. Potrivit bbc.com, citat de News.ro, sirenele răsună la Kiev, Odesa, Uman şi în regiunea Hmelniţki. La Kiev, o clădire rezidenţială este în flăcări, după exploziile semnalate. Nu se ştie dacă există victime.

UPDATE ora 04.00 A fost, din nou, “ploaie” cu bombe rusești asupra Kievului, iar un un bloc de locuințe a fost distrus. Clădirea de 9 etaje s-a prăbușit parțial și a avut loc un incendiu. Potrivit primelor date, nu au fost morți sau răniți.

UPDATE ora 02.00 Centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl a rămas din nou fără alimentare la reţeaua electrică, a anunţat Ukrenergo, operatorul sistemului energetic ucrainean. Forţele ruse au deteriorat o linie de înaltă tensiune, la scurt timp după ce fusese restabilită alimentarea centralei.

UPDATE ora 01.00 În regiunea Sumî a Ucrainei, orașul Ohtîrka a fost intens bombardat. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul localității. 

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net