Mariupol, orașul fantomă. Imagini din satelit după ce rușii au bombardat orașul

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Mariupol a devenit un oraș de nerecunoscut, după ce Federația Rusă a bombardat orașul-port timp de o săptămână. 

mariupol oras ucraina razboi

În acest moment, orașul a rămas fără apă, căldură și electricitate. Din totalul de 400.000 de locuitori, autoritățile au estimat că cel puțin 1.300 de civili și-au pierdut viața. 

De asemenea, rușii au atacat și o maternitate, unde cel puțin 3 persoane și-au pierdut viața, printre care și un copil. Potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, acesta a declarat că maternitatea, de fapt, nu era locuită, ci era o bază militară din care să trăgea asupra rușilor, se arată într-o postare de pe Telegram a agenției de presă controlate de Kremlin, RIA.

Rusia a bombardat o maternitate din Mariupol

În urma invaziei ruse a orașului Mariupol, victimele civile sunt în număr atât de mare încât autoritățile sunt nevoite să îngroape morții în gropi comune, deoarece situația nu le permite să organizeze evenimente funerare pentru fiecare civil ucis. 

Imaginile publicate de către Evgeniy Maloletka, fotoreporter Associated Press, arată un grup de bărbați îmbrăcați în salopete, purtând mănuși și măști de protecție, în timp ce aruncă mai mulți sacim în care se află persoane, într-un șanț. 

În timpul asediului, Rusia a ținut civlii din Mariupol ostatici, iar Ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Federația Rusă de crime de război prin ținerea în captivitate a persoanelor ce se află în Mariupol, potrivit Unian.

Petrifying war crime in Mariupol. Russian air strike targeted a hospital and a maternity house. We could stop this barbarism by protecting our skies. For the sake of humanity, provide us with aircraft, now! Lives are being lost while this is being considered over and over again. pic.twitter.com/CkacLlF0ZQ

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 9, 2022

Evgeniy Maloletka, fotoreporterul Associated Press care a surprins scena, a spus că unele cadavre sunt „aduse învelite în covoare sau pungi de plastic”. „Patruzeci au venit marți, încă 30 până acum, miercuri”,

Marți și miercuri, au fost mai multe încercări de a începe procesul de evacuare a aproximativ jumătate din locuitorii orașului, prin intermediul unui „coridor umanitar”. În schimb, aceste încercări au fost abandonate, după ce guvernul Ucrainei a acuzat soldați ruși că nu respectă armistițiul și au continuat bombardamentele.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net