Oamenii din Mariupol, prinși în mijlocul bombardamentelor. O fetiță a murit din cauza deshidratării

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul declanșat de Vladimir Putin continuă pe teritoriul Ucrainei. Orașul Mariupol trece printr-o criză umanitară fără precedent, după ce forțele ruse au refuzat să permită evacuarea civililor din teatrul de operațiuni. Peste 400.000 de persoane sunt ținute ostatice și sunt supuse unor condiții incredibile. 

Orașul Mariupol este locul în care se petrec scene apocaliptice Sursă foto:Twitter/EuroMaidan Press
Orașul Mariupol este locul în care se petrec scene apocaliptice Sursă foto:Twitter/EuroMaidan Press

Orașul-port Mariupol se confruntă cu o situație critică, potrivit relatărilor făcute de către ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. El a descris situația în care se află peste 400.000 de locuitori ca fiind una demnă de un scenariu apocaliptic.

Sute de mii de locuitori s-au adăpostit de bombardamentele rusești și, de mai bine de o săptămână, nu au acces la apă potabilă, energie electrică sau încălzire. În oraș, semnalul pentru telefoanele mobile a fost întrerupt, iar populația se află în imposibilitatea de a solicita ajutor. 

Potrivit realtărilor făcute de ministrul de externe al Ucrainei, cadavrele civililor zac pe jos, oamenii sunt flămânzi și topesc zăpada depusă pe străzi pentru a se putea hidrata. 

Încercările de marți și miercuri de a începe procesul de evacuare a aproximativ jumătate din cei 400.000 de locuitori disperați ai orașului asediat printr-un „coridor umanitar” au fost abandonate după ce guvernul ucrainean a acuzat forțele ruse că au continuat bombardamentul și nu au permis folosirea culoarelor umanitare. 

O fetiță de opt ani a murit din cauza deshidratării

Una dintre victimele războiului desfășurat pe teritoriul Mariupolului este o fetiță de opt ani care a murit din cauza deshidratării. O fotografie îngrozitoare, făcută publică de The Sun, o arată pe fata moartă în orașul asediat Mariupol, după ce mama ei a fost ucisă în bombardamentele rusești.

Rusia a fost condamnată la nivel internațional, după ce soldații săi nu au respectat coridoarele umanitare care conduc civilii departe de orașele măcinate de război ale Ucrainei.  

Deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a postat pe Twitter fotografia fetiței, scriind: „Acest copil a murit de deshidratare la Mariupol. De trei ori Rusia a încălcat promisiunea unui coridor umanitar, trăgând cu rachete în civili. Numele fetiței era Tanya. Își pierduse mama și rămăsese singură. Opt zile fără mâncare sau apă. Ce se întâmplă este un genocid nenorocit", au fost cuvintele deputatului. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net