Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei, mesaj copleșitor: «Copiii războiului văd doar tavanul buncărului»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Olena Zelenski, soția președintelui Ucrainei, a transmis un mesaj cutremurător presei globale, în care a relatat tragediile cauzate de război și a lăudat curajul poporului ucrainean de a nu capitula în fața invadatorilor ruși. 

Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei, mesaj copleșitor
Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei, mesaj copleșitor

Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei, a postat ieri pe Instagram, o scrisoare deschisă în care a vorbit despre ororile războiului, mesajul a fost adresat în principal presei din toată lumea care a contactat-o pentru a oferi interviuri. 

Soția președintelui Zelenski a relatat atât despre efectele devastatoare ale războiului și a adresat și un avertisment națiunilor din lumea întreagă că Putin trebuie oprit, altfel va cauza în continuare distrugeri și moarte. 

Granița ucraineană a fost traversată de tancuri, spațiul nostru aerian a fost brăzdat de avioane inamice. Orașul Kiev a fost înconjurat de sisteme de rachete.

În ciuda asigurărilor propagandiștilor de la Kremlin, care numesc această invazie o „operațiune specială”, de fapt, este vorba uciderea unor oameni pașnici! Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va mai fi vreun loc sigur pe lumea asta.

Fetița de opt ani, Alice, care a murit pe strada Ohtîrka și pe care bunicul a încercat să o acopere cu trupul său. Sau Polina din Kiev, care a murit de la bombardament împreună cu părinții ei. Sau Arsenie, de 14 ani… În suburbiile cândva liniștite ale capitalei, ambulanțele pur și simplu nu au putut intra din cauza bombardamentelor”, a mai scris Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a arătat realitățile copleșitoare ale războiului și a precizat că mamele sunt obligate să-și nască copii în subsol deoarece maternitățile au căzut țintă bombardamentelor. 

Copiii noștri fac lecții la subsol și se nasc la subsol! Maternitățile au fost relocate în subteran. Copiii războiului nu au văzut un cer liniștit, ci tavanul de beton al buncărului.

Războiul împotriva unor astfel de oameni este o crimă dublă. Drumurile sunt pline de refugiați, femei și copii obosiți. Soții îi aduc la granițe și se întorc la război. În ciuda tuturor acestor orori, ucrainenii nu renunță”, a mai transmis Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenska a lăudat curajul ucrainenilor

Olena Zelenska nu a ezitat să menționeze de propaganda rusă care spunea că ucrainenii îi vor primi pe militarii ruși cu flori ca și cum ar fi niște eliberatori. Soția președintelui a lăudat lupta poporului ucrainean și solidaritatea cetățenilor. 

Propagandiștii Kremlinului s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori, ca pe niște eliberatori. Dar ucrainenii i-au primit cu cocktailuri Molotov. Locuitorii orașelor atacate se coordonează pe rețelele de socializare, ajutându-i pe cei singuri, pregătind mâncare, colectând medicamente și muniție pentru apărători. Doar își fac treaba.

Ucraina vrea pace! Dar Ucraina se va apăra și nu va capitula niciodată. Închideți spațiul aerian, că pe pământ ne descurcăm singuri”, a mai transmis Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a încheiat scrisoarea deschisă cu un ultim apel în care a subliniat atât nevoia ajutoarelor umanitare din partea celorlalte națiuni, cât și a coridoarelor pentru evacuarea civililor. 

,,Avem nevoie de coridoare de securitate, care să permită ajutorului umanitar să intervină și civililor să plece în siguranță. Vă solicit să ne acordați ajutor umanitar și mulțumesc celor care deja îl oferă.

Mulțumesc tuturor locuitorilor din țările voastre care ies în piețe pentru a sprijini Ucraina”, a mai precizat Olena Zelenska.

După două săptămâni de război, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse

Au trecut deja două săptămâni de când Ucraina a căzut ținta bombardamentelor armatei ruse și în ciuda faptului că ucrainenii sunt depășiți atât numeric, cât și din punct de vedere al echipamentului militar, aceștia continuă să-și apere țara. 

Rusia a lovit mai multe zone civile și mii de persoane nevinovate și-au pierdut viața în urma bombardamentelor. 

Coridoarele umanitare pentru evacuarea civililor au fost posibile abia după două încercări eșuate în care Rusia a încălcat armistițiul și a continuat atacurile. Azi, se anunță un nou coridor umanitar care va începe la ora 9, ora României. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net