Imaginea disperării! O mamă ţine strâns de fularul fetiţei ucise de un raid, în Mariupol

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina face tot mai multe victime în rândul civililor, iar copii sunt ucişi de bombardamentele şi de atacurile armatei ruse. O imagine sfâşietoare face înconjurul internetului.

Tot mai mulţi copii sunt printre victimele războiului din Ucraina Captură video
Tot mai mulţi copii sunt printre victimele războiului din Ucraina Captură video

 În fotografie, se poate vedea cum o femeie, acoperită de sânge, se uită disperată în cameră şi strânge cu putere de fularul fetiţei ei, care a fost rănită mortal de un raid rus, în oraşul Mariupol. Femeia stă lângă ambulanţă, în timp ce medicii încearcă să o salveze pe micuţă. Cu ochii în lacrimi, ea îşi trage pulovărul peste faţă. Din ambulanţă. se vede fata care poartă pijamele cu unicorni. 

Mama ţine strâns de fularul fiicei sale captură Youtube
Mama ţine strâns de fularul fiicei sale captură Youtube

Conform apnews.com, fetiţa avea în jur de şase ani şi era din Mariupol, oraş-port care se află sub asediu rus. Unul dintre doctorii care au încercat să salveze micuţa a spus, cu disperare în glas, la un moment dat: "Arătaţi-i asta lui Putin. Ochii acestui copii şi medicii care plâng".

Cel puţin 14 copii morţi de la începutul războiului

Polina, unul dintre copiii ucişi de armata rusă
Polina, unul dintre copiii ucişi de armata rusă

Cel puţin 14 copii s-ar afla printre civilii ucişi de la începtului violenţelor. Poveştile emoţionante ale micuţilor ucişi în timpul atacurilor fac înconjurul Internetului. Un astfel de caz este cel al unei fetiţe de zece ani, Polina, din Kiev, care era în maşină cu familia ei, când trupe ruseşti au deschis focul. Ea şi părinţii au fost ucişi, iar sora şi fratele ei sunt internaţi, în urma atacului. 

Copiii, victimele principale ale războiului din Ucraina

Cei mai afectaţi de războiul din Ucraina sunt copiii. Mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îşi ia rămas bun de la taţii lor, care nu au voie să părăsească Ucraina. Imagini de la graniţele cu Polonia, Ungaria, Slovacia şi România au surprins zeci de copii plângând în momentul în care trebuie să îşi lase taţii în urmă. 

Aşa s-a întâmplat şi cu un adolescent care a trecut în România, pe la punctului de vamă Rădăuți Prut. „Mi-a spus că totul va fi bine (tatăl lui n.r). Și să îi trimitem fotografii. Este tehnician medical, dar acum îi ajută pe militari în cazul în care sunt răniți. Cred că aș fi făcut același lucru (ar fi rămas să lupte n.r)”, a spus băiatul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net