LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Cea de-a 15-a zi de război în Ucraina începe sub semnul negocierilor de pace care urmează să aibă loc între miniștrii de Externe ai Rusiei și Ucrainei, pe teritoriul Turciei. Este prima întâlnire la acest nivel de când armata rusă a invadat Ucraina.

cub razboi ucraina negocieri animat gif

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

UPDATE ora 23.30  Armata rusă a înaintat cu aproximativ 5 kilometri spre Kiev.Vedem că forţele ruseşti continuă să-şi avanseze trupele, se află într-adevăr pe două feluri de linii paralele acolo şi evaluăm că cea mai nordică a acestor două linii, cea mai apropiată linie a ajuns la aproximativ 40 de kilometri est de Kiev”, relatează un oficial american al apărării, conform CNN, citat de Adevarul.ro.

UPDATE ora 22.30 Rusia a declarat joi că va deschide coridoare umanitare în fiecare zi pentru a permite ucrainenilor care fug de lupte să ajungă pe teritoriul său, în timp ce Kievul solicită coridoare care să permită evacuarea civililor în interiorul Ucrainei, potrivit AFP.

UPDATE ora 22.00 Peste 80.000 de persoane au fost evacuate în ultimele două zile din Sumy, un oraş din nord-estul Ucrainei, şi din împrejurimile Kievului, a anunţat joi guvernul ucrainean, relatează AFP.

UPDATE ora 20.30 Sute de mii de oameni din orașul Mariupol nu au hrană, apă, căldură, electricitate sau îngrijiri medicale, pe fondul unei situații umanitare „din ce în ce mai îngrozitoare și disperate”, spune Crucea Roșie Internațională, potrivit The Guardian.

„Mulți oameni spun că nu au mâncare pentru copii”, a declarat șeful adjunct al delegației organizației, Sasha Volkov, într-un mesaj audio înregistrat miercuri.

UPDATE ora 19.00 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit joi, în cadrul unei şedinţe de guvern televizate, despre ”paşii neprietenoşi” făcuţi de Occident prin sancţiunile impuse Rusie, potrivit BBC. 

Oamenii vor înţelege că pur şi simplu nu există nimic pe care să nu-l putem rezolva”, a menţionat liderul rus.

Putin insistă că Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile privind aprovizionarea cu energie şi nu este de vină pentru creşterea preţurilor.

Este rezultatul calculelor lor greşite – nu ne învinovăţiţi pe noi”, ”şi-au chemat cetăţenii să-şi strângă cureaua şi să se îmbrace cu nişte haine călduroase” , a invocat Putin, învinovăţind Occidentul pentru sancţiunile impuse care au dus la agravarea situaţiei. 

Vladimir Putin aruncă vina pe Occident pentru creșterea prețului la energie. Liderul nu crede în criza economică

UPDATE 17.30 Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, vineri, la Moscova, transmite agenţia naţională de ştiri de stat a Belarusului, citată de CNN.

UPDATE 17.00 Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a făcut declarații joi, după discuţiile purtate cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia. Potrivit lui Kuleba, mesajul lui Lavrov este: Forţele ruse ”îşi vor continua agresiunea până când ne vom preda”.

UPDATE 16.30 Volodimir Zelenski, un nou discurs

Preşedintele Ucrainei a rostit, joi, un discurs prin care îndeamnă partenerii Ucrainei din întreaga lume să ofere soluţii bazate pe realitate, nu pe opinii abstracte, potrivit BBC. Zelenski a transmis un mesaj propagandiştilor ruşi, în care a subliniat că cetăţenii ruşi îi vor urî pentru minciunile lor şi pentru consecinţele acestora.

Ne apărăm ţara pentru a 15-a zi. Ne-am ridicat. Armata ucraineană ripostează atacurilor în zonele cheie. Datorită militarilor noştri, gărzii naţionale, grănicerilor, poliţiştilor şi tuturor celor care s-au alăturat apărării. Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”, a subliniat şeful statului”, a transmis Zelenski.

UPDATE 16.00 China refuză să furnizeze componente de avioane Rusiei. Sectorul aviatic din Rusia are de suferit din cauza sancţiunilor occidentale impuse în urma invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia va încerca să procure componente pentru avioane din ţări precum Turcia şi India, după o încercare eşuată de a le obţine din China, a precizat Valery Kudinov, un oficial din cadrul companiei de transport aviatic Rosaviatsia, citat de agenţiile de presă ruse, inclusiv Interfax.

UPDATE 15.30 Ministrul belarus al Apărării, Viktor Khrenin, a reasigurat, joi, că Forţele Armate ale Belarusului sunt implicate în misiuni desfăşurate exclusiv în interiorul graniţelor ţării, informează agenţia de presă rusă, Interfax, citată de News.ro.

UPDATE 15.00 Armata ucraineană a înfrânt un regiment rus de tancuri şi l-a ”lichidat” pe comandantul acestuia, colonelul A. Zaharov, la Brovarî, la nord-est de Kiev, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, relatează CNN. 

Comandantul regimentului ocupantului, colonelul Zaharov, a fost lichidat. În bătălia din districtul Brovarî, în regiunea Kiev, grupul tactic de batalion din al VI-lea Regiment de tancuri (Cebarkul) din cadrul celei de a 90-a Divizii a Comandamrntului Central a suferit pierderi importante în oameni şi material”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter ministerul.

Guvernul ucrainean anunţă înfrângerea unui regiment rus de tancuri
Guvernul ucrainean anunţă înfrângerea unui regiment rus de tancuri

UPDATE 14.45 După încheierea întâlnirii dintre cei doi miniștri de Externe, pe teren neutru, în Turcia, șeful diplomației ruse a anunțat că negocierile vor continua și, mai mult, a dat de înțeles că președintele Vladimir Putin nu exclude o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru discutarea unor probleme ”specifice”, potrivit Reuters.

UPDATE 13.00 Primele negocieri la nivel de miniștri de Externe dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat fără vreun progres semnificativ. 

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba, în Antalya, Turcia, că ţara sa nu plănuieşte să atace alte ţări. Mai mult, şeful diplomaţiei ruse susţine că ţara sa nu a atacat nici Ucraina.

„Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a declarat Lavrov după întrevederea avută cu Kuleba, potrivit Adevărul.  

La rândul său, Dmitro Kuleba şi-a exprimat regretul faţă de lipsa unor progrese în vederea unui armistiţiu în Ucraina.   

„Am evocat un armistiţiu, însă nu s-a realizat niciun progres în acest sens. Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul. Noi doream să obţinem o încetare a focului de 24 de ore. Lavrov a spus că Moscova dorea să vorbească despre coridoare umanitare”, a precizat şeful diplomaţiei ucrainene.   

Talks between the foreign ministers of Ukraine, Turkey and the Russian Federation on ending Russian aggression against Ukraine have commenced in Antaliya. pic.twitter.com/LUDCClMNaQ

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) March 10, 2022

UPDATE 11.00 Rusia susține că acuzațiile Ucrainei că a bombardat spitalul de copii din oraşul Mariupol sunt false, deoarece clădirea ar fi o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe. Și totuși, imaginile publicate miercuri arată însă cum mai mulți civili, printre care și femei însărcinate, sunt scoși din clădirile bombardate.

That’s how #Fakenews is born. We warned in our statement back on 7 March (https://t.co/OpSeejBais) that this hospital has been turned into a military object by radicals. Very disturbing that UN spreads this information without verification #Mariupol #Mariupolhospital https://t.co/99v8avyThS pic.twitter.com/JsHgsv5YfQ

— Dmitry Polyanskiy (@Dpol_un) March 9, 2022

UPDATE 10.00 Patru persoane ar fi fost ucise - dintre care doi copii - după ce o clădire rezidenţială din apropierea oraşului Harkiv a fost bombardată în timpul nopţii de forţele ruse, anunţă Serviciile de Stat de Urgenţă (SES) din Ucraina, potrivit Adevărul

În condițiile în care Pentagonul a respins transferul avioanelor MiG-29 poloneze către Ucraina, Rusia a recunoscut că a folosit arme termobarice în război, interzise pentru că au efecte devastatoare asupra civililor.

În timpul nopții, cele mai importante orașe din Ucraina au fost din nou sub focul armatei ruse. Cele mai puternice explozii s-au auzit în regiunea Harkiv, iar la Kiev au răsunat alarmele antiaeriene. Tot în cursul nopții, aproximativ 5.000 de oameni evacuați din Sumî au ajuns la Poltava, oraș care până acum nu a fost atacat de forțele rusești. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net