Vladimir Putin aruncă vina pe Occident pentru creșterea prețului la energie. Liderul nu crede în criza economică

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a criticat dur sancțiunile impuse Rusiei, în cadrul unei ședințe de guvern. Liderul de la Kremlin a subliniat că criza creșterii prețurilor la energie este vina Occidentului și că guvernul de la Moscova își îndeplinește toate obligațiile. 

Vladimir Putin GettyImages 4 jpg

Vladimir Putin a ținut o ședință de guvern joi seară în care a atins câteva puncte sensibile pe ordinea de zi. Președintele Rusiei a criticat statele care susțin sancțiunile impuse împotriva Rusiei și a precizat că țara va depăși orice tip de problemă economică.

Guvernul rus poate prelua activele companiilor străine care se retrag din Rusia”, a declarat Putin. 

Liderul de la Kremlin a abordat și tema creșterii prețului la carburanți și susține că întreaga responsabilitate o poartă de fapt Occidentul care ar fi făcut ,,calcule greșite". 

”Este rezultatul calculelor lor greşite – nu ne învinovăţiţi pe noi, şi-au chemat cetăţenii să-şi strângă cureaua şi să se îmbrace cu nişte haine călduroase” a mai adăugat șeful de stat rus. 

În ceea ce privește criza economică care a cuprins Rusia din cauza multinaționalelor care și-au retras afacerile din zonă, pe fondul războiului cu Ucraina, liderul de la Kremlin s-a declarat deschis să colaboreze cu orice companie străină care se împotrivește sancțiunilor impuse de Occident și pe care Putin le numește a fi ,,ilegale". 

Vladimir Putin a solicitat protecție pentru investitorii străini care au refuzat să-ți retragă afacerile din Rusia. 

"Noi înşine nu ne vom ascunde de nimeni. Suntem deschişi să lucrăm cu toţi partenerii noştri străini care doresc acest lucru. Drepturile investitorilor şi colegilor noştri străini care rămân şi lucrează în Rusia trebuie protejate în siguranţă. Cer guvernului să nu piardă acest aspect din vedere”, a subliniat el, potrivit news.ro

Vladimir Putin se bazează pe aliații Rusiei pentru evitarea crizei economice

Șeful de la Moscova a invocat necesitatea protecției pentru furnizorii locali, ale căror firme nu trebuie să sufere din cauza retragerii marilor companii. 

În ceea ce îi priveşte pe cei care urmează să-şi închidă unităţile de producţie, trebuie să acţionăm decisiv şi în niciun caz să nu permitem să se producă vreo daună furnizorilor locali de componente ruseşti. Trebuie, aşa cum a sugerat premierul nostru, să introducem administraţie externă şi să transferăm ulterior aceste întreprinderi către cei care doresc să lucreze”, a mai afirmat acesta.

Liderul de la Kremlin refuză să accepte că Rusia se confruntă cu o mare criză economică și își pune încrederea în țările aliate. 

Împreună cu partenerii noştri, cei care nu recunosc aceste acţiuni ilegale, vom găsi fără îndoială soluţii la toate acele probleme pe care încearcă să ni le creeze”, a conchis el. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net