Ce vrea Putin cu adevărat, pentru a termina războiul din Ucraina. România ar fi vizată

#Război Ucraina-Rusia

Expertul militar Hari Bucur-Marcu, fost consilier al ministrului de Externe, susține că Vladimir Putin nu va accepta încetarea războiului din Ucraina până nu va obține ca statele membre NATO și UE din Europa Centrală și de Est să rămână fără vreo putere militară, sub controlul strategic al Federației Ruse.

Vladimir Putin GettyImages 4 jpg

Hari Bucur-Marcu crede că liderul de la Kremlin nu se va opri, indiferent cât de multe pierderi va înregistra armata rusă în războiul din Ucraina. „În discursul care a declanşat războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei (cel de dinaintea zorilor zilei de 24 februarie 2022), precum şi în precizările verbale ulterioare (inclusiv în anunţul privind ordinul de ridicare a nivelului de alertă nucleară la cel maxim), Putin a făcut referiri la o motivaţie inedită pentru acest război, dar şi pentru eventualul apel la armele nucleare, dacă războiul nu va decurge conform dorinţelor şi aşteptărilor sale.

Motivaţie ce constă în vorbele unor lideri occidentali. Vorbe pe care Putin le-a catalogat ca «ameninţătoare», justificând astfel agresiunea sa”, arată Hari Bucur-Marcu într-o postare detaliată pe blogul personal, preluată de Adevărul.

Portrivit expertului militar, din discursul lui Putin reiese clar că nici rugămințile, nici solicitările adresate Rusiei nu vor avea efect. La fel de inutile vor fi și sancțiunile aplicate de statele occidentale Kremlinului.

„Din analiza de text rezultă că putem noi, comunitatea internaţională să îi impunem Rusiei ce sancţiuni ne trec nouă prin cap, că războiul nu se va opri de pe urma lor, deoarece el a fost declanşat pe baza unui «adevăr suprem», stabilit arbitrar de marea putere rusă, care mai este şi indiferentă la costurile pe care le presupune asta”, susţine expertul.  

Hari Bucur-Marcu: ”Putin cere ca americanii să îşi ia armele şi să plece din Europa”

Expertul susţine că exprimarea din discursul lui Putin este atât de ambiguă „încât este clar că de fapt nu şi-ar dori ca pretenţia asta să îi fie satisfăcută vreodată. Pentru că ea este, de fapt, doar un pretext pentru postura agresivă a naţiunii ruse”.  

Mai mult, Putin cere ca americanii să îşi ia armele şi să plece din Europa. Sau, dacă nu din toată Europa, cel puţin din statele membre NATO din Europa Centrală şi de Est. Acesta este, în opinia expertului militar, semnul că adevărata motivație pentru războiul actual din Ucraina constă în spaima că Occidentul ar vrea să invadeze Rusia şi, ca urmare, preferă să dea ea prima lovitură.

„Ceea ce înseamnă că Rusia nu vede vreun alt sfârşit al actualului război în Ucraina decât cel în care întregul Occident se dezarmează şi se îndepărtează de Rusia, lăsând statele membre NATO şi UE din Europa Centrală şi de Est (cărora Putin le zice textual «teritorii adiacente cu Rusia») fără nicio putere militară şi sub controlul strategic al Federaţiei Ruse, ca teritorii-tampon, menite să ostoiască această spaimă strategică a Moscovei de invazie a Patriei-Mamă, ca în vara lui 1941”, mai scrie expertul.

Citește mai multe despre teoria expertului Hari Bucur-Marcu pe Adevarul.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net