Putin cel Teribil: Cum a reușit Rusia să ajungă a doua Coreea de Nord

#Război Ucraina-Rusia

Invazia Ucrainei de către Rusia a adus mai multe lucruri pe plan european - a reușit să unească toți oamenii și toate țările împotriva dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin.

vladimir putin getty 7 jpg

Totuși, războiul din Ucraina a mai adus ceva, modul în care Vladimir Putin a reușit să transforme Rusia în Coreea de Nord în doar o săptămână. Invazia Ucrainei a reușit să ducă Rusia la o izolare aproape totală de lumea Occidentală și de companiile ei, multe dintre acestea refuzând să mai activeze în economia rusă. 

Izolare pe toate planurile

Problemele Rusiei nu se termină aici. Presa a fost profund afectată de noile reglementări de la Kremlin. Orice referire la războiul din Ucraina a fost interzisă de către guvern, iar chiar și utilizarea cuvântului „război” pe internet activează un mod de urmărire pentru persoana care a postat acel cuvânt.

Diferența dintre Coreea de Nord și Federația Rusă stă în evenimentele sportive. Recent, mai multe entități sportive au decis să respingă participarea Rusiei în cadrul mai multor evenimente importante, precum excluderea țării de la Cupa Mondială

De asemenea, sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite au în vedere și cercul de apropiați a lui Putin. Mulți oligarhi ruși au fost profund afectați de noile măsuri impuse, de exemplu, oligarhul Roman Abramovici, patron la Chelsea Londra încă din 2003, a confirmat că a declanşat procesul de vânzare a clubului. 

„În situaţia actuală, am hotărât să-l vând, pentru că e în interesul fanilor, angajaţilor, sponsorilor şi partenerilor. Toţi banii strânşi vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente şi imediate ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung.”, a declarat Abramovici, potrivit Adevărul.ro

De la protest, pe câmpul de luptă

Probabil, cea mai dură măsură adoptată de Kremlin are în vedere protestatarii anti-război din Rusia. În ultimele zile, mai multe arestări au avut loc, iar deputații Andrei Lugovoy și Yaroslav Nilov (oficiali ai republicilor separatiste autoproclamate din Ucraina) au înaintat Dumei de Stat de la Moscova un proiect legislativ care prevede ca fiecare protestatar arestat în Rusia să fie trimis în Donbas, unde se află o luptă pentru viață și moarte între ucrainieni și ruși.

„Cetățenii trași la răspundere pentru participarea la un eveniment public neautorizat îndreptat împotriva utilizării forțelor armate ale Federației Ruse în afara teritoriul Federației Ruse este supus conscripției pentru serviciul militar. Astfel de cetățeni sunt trimiși pentru serviciul militar pe teritoriile Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk”, se arată în proiectul legislativ, potrivit RTVI.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net