Rusia a primit interzis la euro. Bancnotele nu vor mai fi furnizate

#Război Ucraina-Rusia

În urma deciziilor luate de Vladimir Putin de a ataca Ucraina, multe vieți au fost afectate. Sute de mii de ucrainieni au decis să-și lase agoniseala de-o viață și să plece doar cu hainele de pe ei și câteva documente, din calea războiului.

euro unsplash valuta curs valutar jpg

Întreaga lume este îngrijorată de situația din Ucraina, iar sancțiunile celorlalte țări nu au întârziat să apară.

Euro și Rusia

Miercuri, într-un comunicat de presă al Uniunii Europene, se arată că vânzarea, furnizarea și exportul de bancnote euro către Rusia, a fost interzis.

În declarația publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene se specifică toate aceste acțiuni sunt interzie atât către Rusia, cât și către orice persoana fizică sau juridică. De asemenea, se adaugă că pe lista celor care au interzis la bancnotele euro sunt și Guvernul și Banca Centrală a Rusiei.

Este interzisă vânzarea, furnizarea, transferul sau exportul de bancnote în euro către Rusia sau către orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism din Rusia, inclusiv Guvernul și Banca Centrală a Rusiei, sau pentru utilizare în Rusia”, se arată în declarația publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene'', arată documentul.

Interzicerea furnizării bancnotelor euro către Rusia este cea mai recentă măsură dintr-un val de sancțiuni care vizează slăbirea economiei ruse, după ce Moscova a lansat o invazie în Ucraina.

Joe Biden a luat măsuri contra Rusiei

Preşedintele SUA a afirmat că în Ucraina este "'începutul unei invazii ruse", anunţând că va impune sancţiuni şi avertizând că măsurile contra Moscovei vor continua dacă armata rusă trece la o intervenţie militară masivă.

"În momentul de faţă, asistăm la începutul unei invazii ruse în Ucraina. Intenţionez să impun sancţiuni ca ripostă, mult mai ample decât măsurile pe care noi şi aliaţii le-am implementat în 2014. Iar dacă Rusia merge mai departe cu invazia, suntem pregătiţi să continuăm cu sancţiunile. Oare de unde crede Putin că are dreptul de a declara noi ţări pe teritoriul unui stat vecin? Aceasta este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi necesită un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale", a declarat Joseph Biden, potrivit CNN.

Joe Biden a garantat că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu va continua.

"Ca urmare a acţiunilor Rusiei, am colaborat cu Germania pentru a asigura că, aşa cum am promis, Nord Streram 2 nu va mai avansa", a continuat Biden.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net