Solidaritatea impresionant─â! Ru┼čii din Dobrogea ├«i ajut─â pe ucraineni

Impresionant! Oamenii din Sarichioi, a┼čezarea dobrogean─â unde se afl─â cea mai mare comunitate de ru┼či lipoveni din Rom├ónia, ┼či-au deschis larg casele pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din calea r─âzboiului. Chiar dac─â Rusia ┼či Ucraina se afl─â ├«n conflict, ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n comuna tulcean─â arat─â o solidaritate emo┼úionant─â.

image
Refugiaţii ucraineni se bucură de ospitalitate la Sarichioi. Foto: Casa Filip

Comunitatea rus─â din Tulcea s-a mobilizat al─âturi de toat─â Rom├ónia. ├Än Sarichioi, acolo unde tr─âiesc cei mai mul┼úi ru┼či lipoveni din ┼úar─â, se str├óng ajutoare.

Alexandru Filip, un t├ón─âr investitor, a c─ârui so┼úie este rusoaic─â, ┼či-a pus la dispozi┼úie pensiunea pentru mame ┼či copii din Ucraina. Mai mult, ├«n weekend, le-a pus pe femeile ucrainene s─â g─âteasc─â produse tradi┼úionale. La mare cinste a fost ÔÇ×suluguni in lavashÔÇť, un fel de pit─â georgian─â, cu umplutur─â de ca┼čcaval topit, br├ónzeturi cu m─ârar ┼či carne t─âiat─â m─ârunt.

ÔÇ×├Än doar dou─â zile, am reu┼čit s─â str├óngem 15.500 de lei din dona┼úii, bani pe care i-am ├«mp─âr┼úit celor 16 persoane refugiate la noiÔÇť, spune Alexandru Filip.

image
Prichindeii sunt acum pe mâini bune. Foto: Casa Filip

Pe l├óng─â localnicii care au ad─âpostit refugia┼úi, primarul Vitali Finoghen a preg─âtit mai multe camere la centrul comunit─â┼úii de ru┼či lipoveni, unde se pot ad─âposti p├ón─â la zece persoane. Alte spa┼úii au fost amenajate ├«n cl─âdirea magazinului, scrie adevarul.ro.

Ucrainenii din Tulcea, voluntari la Isaccea

La Punctul de Frontier─â Isaccea se afl─â acum mul┼úi dintre ucrainenii care tr─âiesc ├«n jude┼úul Tulcea. Ei asigur─â servicii de voluntariat, traduc├ónd ├«n limba rom├ón─â solicit─ârile refugia┼úilor. Al┼úii au r─âmas ├«n ora┼čul Tulcea, pentru a-i primi pe cei alunga┼úi de ororile r─âzboiului.

Clădirea Uniunii Ucrainenilor din România, casă pentru refugiaţi

Cele c├óteva camere de la Uniunea Ucrainenilor din Rom├ónia s-au transformat ├«n ÔÇ×acas─âÔÇť pentru refugia┼úi. Momentan, acolo sunt ad─âposti┼úi doi ucraineni din Ismail, ├«mpreun─â cu cei trei copii ai lor, doi b─âie┼úi gemeni de 2 ani ┼či o feti┼ú─â de 9 ani. Alexei avea propria afacere, mai multe sere ├«n care cultiva legume, iar Tatiana era ├«nv─â┼ú─âtoare.

image
Alexei ┼či Tatiana au venit din Ismail ┼či au g─âsit ad─âpost la Tulcea. Foto: adevarul.ro

Au ajuns ├«n Rom├ónia pe 3 martie ┼či nu ┼čtiu unde vor pleca. Ar r─âm├óne aici, ├«ntruc├ót vor s─â se ├«ntoarc─â la vie┼úile lor c├ót de cur├ónd. P├ón─â atunci, se bucur─â de pace ┼či spun c─â nu le mai este fric─â.

ÔÇ×S-au auzit bubuiturile ┼či au ├«nceput alarmele s─â sune. Nu plecam, ├«ns─â m-a sunat fratele meu, care este marinar pe un vapor ├«n Africa, ┼či mi-a zis s─â str├óngem ┼či s─â fugim. Nici acum nu ne vine s─â credem c─â ne-au atacat ru┼čiiÔÇť, spune b─ârbatul.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
cub laura cosoi png
image png
Oana si Mioara Roman jpg
cristina dorobantu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg