Peședintele Volodimir Zelenski, ținta a 12 tentative de asasinat. Cum a reușit să scape teafăr de fiecare dată

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podolyak, a declarat că, în ciuda informațiilor despre trei încercări de asasinare a liderului ucrainean, el crede că au fost mai mult de o duzină.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski Sursă foto: Profimedia
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski Sursă foto: Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a supraviețuit la peste o duzină de tentative de asasinat, potrivit unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi.

Mihail Podolyak, șeful biroului președintelui, susține că rapoartele despre trei încercări de asasinare a președintelui ucrainean sunt false. În schimb, domnul Podolyak crede că au fost făcute mai mult de o duzină de încercări de a curma viața liderului de la Kiev, conform The Mirror.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, președintele Zelenski a declarat că este „ținta numărul unu” pentru forțele inamice. El a avertizat că „grupurile de sabotaj” rusești intră în Kiev pentru a-l urmări pe el și pe familia lui.

Într-un interviu pentru Pravda.com, domnul Podolyak a spus: „Partenerii noștri străini vorbesc despre două sau trei încercări. Cred că au existat mai mult de o duzină de astfel de încercări. Avem o rețea foarte puternică de informații și contrainformații - ei urmăresc totul și toate aceste tentative sunt interceptate la timp", a povestit Mihail Podolyak.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în Kiev și a decis să nu părăsească capitala țării sale, deși viața lui este amenințată. Războiul din Ucraina este unul extrem de sângeros, iar soldații ruși nu respectă culoarele umanitare pe care cele două delegații le stabiliseră în urma celor tei întâlniri care au avut loc în Belarus. 

Locuitorii orașului Mariupol sunt împiedicați să părăsească zona de război

Orașul Mariupol este scena pe care se desfășoară evenimente de-a dreptul șocante. Sute de civili sunt prinși la mijloc între schimbul de focuri dintre armata ucraineană și cea rusă. Oamenii s-au adăpostit cum au putut din calea bombardamentelor și se confruntă cu un scenariu apocaliptic.

De peste șapte zile nu au apă potabilă, curent electric sau posibilitatea de a solicita ajutor, întrucât rețelele de telefonie au fost deconectate. Locuitorii mor de foame și de deshidratare, iar cadavrele victimelor zac pe străzile orașului. 

Numeroși lideri europeni au condamant acțiunile lui Vladimir Putin, iar președintele francez Emmanuel Macron a discutat de mai multe ori telefonic cu liderul de la Kremlin și i-a solicitat să înceteze acțiunea militară. Emmanuel Macron s-a declarat speriat de planurile lui Vladimir Putin și de determinarea președintelui rus de a demilitariza Ucraina.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net