Legea care oferă 2.000 de lei persoanelor care cazează refugiați ucraineni! Unde s-a luat decizia

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina a obligat cetățenii să fugă urgent către granițele cu România, Polonia sau Republica Moldova. Oamenii care au scăpat din calea morții au primit ajutor din partea organizațiilor și a voluntarilor. Totuși s-a dat o lege prin care cei care ajută sinistrații vor primi 2.000 de lei. 

Legea care oferă 2.000 de lei persoanelor care cazează refugiați ucraineni! Unde s-a luat decizia
Legea care oferă 2.000 de lei persoanelor care cazează refugiați ucraineni! Unde s-a luat decizia

Majoritatea cetățenilor din Ucraina au părăsit țara luând cu sine doar o valiză cu strictul necesar, însă din fericire oamenii au avut parte de sprijinul organizațiilor neguvernamentale și a voluntarilor care s-au străduit să ofere celor care au fugit din calea războiului alimente, haine și cazare. 

O țară din Europa a dat o lege prin care persoanele care găzduiesc refugiați ucraineni vor primi 2.000 de lei. Guvernul Marii Britanii decis ca cetățenii care își deschid casele refugiaților pentru a-i găzdui vor primi din partea statului 350 de lire sterline, în fiecare lună, adică 420 de euro, sau aproximativ 2.000 de lei.

 Secretarul de stat pentru locuințe și comunități al Marii Britanii, Michael Gove, și-a exprimat empatia față de situația tragică a sinistraților ucraineni care au pierdut totul din cauza războiului și au fost nevoiți să își părăsească casele pentru a-și salva viața.

,,Criza din Ucraina a trimis unde de șoc în întreaga lume, deoarece sute de mii de oameni nevinovați au fost forțați să-și părăsească casele, lăsând în urmă tot ce știu și iubesc”, a declarat oficialul. 

Numărul ucrainenilor care au ajuns la granițele României s-a împuținat la jumătate

Ofensiva Rusiei asupra Ucrainei a ajuns azi în a 19-zi, iar până la acest moment mii de civili și-au pierdut viața, iar maternități, spitale, școli și universități au căzut ținta bombardamentelor. 

Situația a devenit tragică în mai multe orașe din Ucraina, în special în Mariupol, unde încercările autorităților de a evacua cetățenii prin coridoare umanitare a eșuat de mai multe ori, după ce Rusia a încălcat armistițiul și a deschis focul asupra civililor. 

La acest moment mai multe orașe au rămas fără apă, căldură, sau alimente, iar ucrainenilor le este din ce în ce mai greu să scape din teritoriile invadate.

În România, în ultimele zile numărul refugiaților care au ajuns la graniță a scăzut la jumătate față de perioada anterioară, semn că ucrainenii întâmpină mari dificultăți în a scăpa din calea războiului. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net