Un mercenar din grupul Wagner a fost capturat de armata Ucraineană. Cum au fost mințiți mercenarii

#Război Ucraina-Rusia

Un soldat din grupul Wagner a fost capturat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, în timp ce acesta se afla într-o misiune de recunoaștere în apropierea satului Novoukrainka.

Dmitri Pustovetov
Dmitri Pustovetov

Soldatul din partea grupului Wagner a fost capturat în timp ce acesta se afla într-o misiune secretă de recunoaștere, pentru a permite invadatorilor ruși să ajungă în direcția regiunii Herson, dinspre Donețk. 

Ce este grupul Wagner?

Grupul Wagner este o armată privată, condusă de către Moscova, care și-a făcut apariția în mai multe țări din Africa, mai exact, 18 țări, unde aceștia țin în picioarele juntele militare din Libya, Angola, Zimbabwe, Madagascar, Mozambique etc. 

Prizonierul capturat de armata ucraineană este Dmitri Pustovetov, care a trecut granița în Ucraina alături de armata Federației Ruse pe 24 februarie, ziua în care invazia a avut loc. 

Acesta s-a aflat timp de două nopți lână Metiopol, iar mai apoi s-a mutat în regiunea Donețk. După aceea, spionul avea să se întâlnească cu Divizia 150 rusească și să-și continue acțiunea militară spre regiunea Herson, din Ucraina. 

Cum au fost mințiți mercenarii?

În drumul lor spre Herson, aceștia s-au apropit pe lângă satul Cernihivka, în regiunea Zaporojie, unde Pustovetov a avut misiunea de a merge în recunoaștere. Armata Ucrainei l-a capturat pe mercenar lângă satul Kuibișev.

Acesta a primit informații din partea șefilor cum că „civilii îi vor întâmpina cu zâmbetul pe buze şi că sarcina lor este să elibereze oamenii de nazişti”. Acesta a precizat că nu a întâlnit niciun nazist și nici nu a observat „ucraineni fericiţi”, potrivit Adevărul.ro

Se crede că grupul Wagner este finanțat de către Yevgeny Prigozhin, un om de afaceri cu legături strânse cu Vladimir Putin, despre care se presupune că ar conduce și „ferma de troli” din Rusia, reprezentând Agenția de Propagandă a Moscovei.

Se spune că grupul militar de mercenari a fost numit după Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net