Un mercenar din grupul Wagner a fost capturat de armata Ucraineană. Cum au fost mințiți mercenarii

#Război Ucraina-Rusia

Un soldat din grupul Wagner a fost capturat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, în timp ce acesta se afla într-o misiune de recunoaștere în apropierea satului Novoukrainka.

Dmitri Pustovetov
Dmitri Pustovetov

Soldatul din partea grupului Wagner a fost capturat în timp ce acesta se afla într-o misiune secretă de recunoaștere, pentru a permite invadatorilor ruși să ajungă în direcția regiunii Herson, dinspre Donețk. 

Ce este grupul Wagner?

Grupul Wagner este o armată privată, condusă de către Moscova, care și-a făcut apariția în mai multe țări din Africa, mai exact, 18 țări, unde aceștia țin în picioarele juntele militare din Libya, Angola, Zimbabwe, Madagascar, Mozambique etc. 

Prizonierul capturat de armata ucraineană este Dmitri Pustovetov, care a trecut granița în Ucraina alături de armata Federației Ruse pe 24 februarie, ziua în care invazia a avut loc. 

Acesta s-a aflat timp de două nopți lână Metiopol, iar mai apoi s-a mutat în regiunea Donețk. După aceea, spionul avea să se întâlnească cu Divizia 150 rusească și să-și continue acțiunea militară spre regiunea Herson, din Ucraina. 

Cum au fost mințiți mercenarii?

În drumul lor spre Herson, aceștia s-au apropit pe lângă satul Cernihivka, în regiunea Zaporojie, unde Pustovetov a avut misiunea de a merge în recunoaștere. Armata Ucrainei l-a capturat pe mercenar lângă satul Kuibișev.

Acesta a primit informații din partea șefilor cum că „civilii îi vor întâmpina cu zâmbetul pe buze şi că sarcina lor este să elibereze oamenii de nazişti”. Acesta a precizat că nu a întâlnit niciun nazist și nici nu a observat „ucraineni fericiţi”, potrivit Adevărul.ro

Se crede că grupul Wagner este finanțat de către Yevgeny Prigozhin, un om de afaceri cu legături strânse cu Vladimir Putin, despre care se presupune că ar conduce și „ferma de troli” din Rusia, reprezentând Agenția de Propagandă a Moscovei.

Se spune că grupul militar de mercenari a fost numit după Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

FotoJet (1) jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
serial wednesday jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
cub Kirstie Alley
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg