LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

După 19 zile de război, orașul Harkov este o ruină, bombardamentele continuând și în noaptea de duminică, spre luni. Ziua de 14 martie vine cu o nouă sesiune de negocieri prin videoconferinţă între Ucraina și Rusia, dar și cu informația că Rusia ar fi cerut Chinei arme pentru războiul din Ucraina. Solicitarea Rusiei, dezvăluită de publicația britanică Financial Times, a creat îngrijorări la Washington, SUA. 

cub razboi ucraina 1 mic gif

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

UPDATE 23.00 SUA au avertizat China că va fii la fel de dur sancţionată, pe plan mondial, dacă se ajuta Rusia să evite măsurile impuse ca urmare a războiului din Ucraina. Conform CNN, mai mulţi oficiali americani au declarat că mai multe instituţii de presă din China au spus că vor să ofere asistenţă militară Rusiei.

La rândul său, ministrul chinez de Externe a acuzat SUA de dezinformare, iar Kremlinul a negat că a cerut ajutor militar din partea Beijingului. 

UPDATE 22.00  Facebook a decis să interzică postările care fac apel la moartea lui Putin, la mai puţin de o săptămână după ce a permis acest gen de mesaje.  

UPDATE 19.35 Uniunea Europeană a anunţat o a patra serie de sancţiuni pentru oligrahii ruşi, ca urmare a războiului din Ucraina. Roman Abramovici este cel mai afectat de toate sancţiunile impuse până acum, iar noua rundă îl vizează iar. 

UPDATE 19.20 Două persoane au fost ucise, iar alta rănită, în timpul unui bombardament în Harkiv, notează adevarul.ro. „În urma unor tiruri de artilerie ale agresorului, un imobil a fost distrus, iar câteva clădiri au fost avariate. Două persoane (au fost) ucise”, iar „o persoană (a fost) rănită”, este mesajul transmis de autorităţile locale

UPDATE 18.20. Președintele american Joe Biden ar putea susține o vizită în Europa în următoarele săptămâni, pentru a discuta situația războiului din Ucraina, au anunțat trei oficiali americani. 

UPDATE 16.30. A patra rundă de negocieri din Rusia și Ucraina a luat o pauză tehnică și vor continua marți,  a anunțat unul dintre reprezentanții ucraineni. 

,,O pauză tehnică a fost luată în negocieri până mâine. (Este necesară) pentru activitate suplimentară în subgrupurile de lucru şi clarificarea unor definiţii individuale. Negocierile continuă”, a transmis negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak.

UPDATE ora 15.00 Armata rusă nu exclude să lanseze asalturi cu scopul de a prelua controlul total al marilor oraşe din Ucraina, ameninţă luni Kremlinul, potrivit AFP. Numeroase zone urbane sunt încercuite de forţe ruse. 

În vederea asigurării securităţii maxime a populaţiilor civile, Ministerul (rus) al Apărării nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor oraşe care sunt deja încercuite”, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Vladimir Putin nu a dat, până acum, un ordin direct în acest sens, declară Peskov.

UPDATE ora 14.30 Pe rețelele sociale au apărut imagini cu momentul în care o rachetă rusească lovește o stradă circulată dintr-un cartier vechi din Kiev.

❗️The moment of the missile hit in #Kurenivka. pic.twitter.com/jyeOrkI1zA

— NEXTA (@nexta_tv) March 14, 2022

UPDATE ora 14.00 Ucraina acuză din nou armata rusă de faptul că a ”tăiat” alimentarea cu energie electrică a Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, situată la nord de Kiev şi aflată sub controlul Rusiei, relatează AFP.

Centrala nucleară de la Cernobîl e sub controlul Rusiei din primele zile ale invaziei în Ucraina
Centrala nucleară de la Cernobîl e sub controlul Rusiei din primele zile ale invaziei în Ucraina

UPDATE ora 13.00 A patra rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina a început luni, prin videoconferinţă, anunţă negociatorul ucrainean Mihailo Podoliakâ, consilierul lui Zelenski. ”Comunicarea (cu Moscova) rămâne stabilă, chiar dacă e complicat”, scrie el într-un mesaj postat pe Twitter.

The parties actively express their specified positions. Communication is being held yet it’s hard. The reason for the discord is too different political systems. 🇺🇦 is a free dialogue within the society & an obligatory consensus. 🇷🇺 is an ultimatum suppression of its own society pic.twitter.com/O00fnCd1WP

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 14, 2022

UPDATE ora 12.30 Două persoane au fost ucise la Kiev, în bombardamente ruse care au vizat o uzină aeronautică Antonov şi care au atins un imobil locuit, anunţă luni primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, relatează AFP. Sunt și 7 răniți.

UPDATE ora 11.00 Imagini zguduitoare din orașul Harkov, distrus complet de forțele rure.

The historical center of #Kharkiv. pic.twitter.com/Mn1ywku4nO

— NEXTA (@nexta_tv) March 14, 2022

UPDATE ora 10.45 China neagă că ar oferi Rusiei ajutor militar

”În ultima vreme, Statele Unite răspândesc ştiri false despre China”, a denunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, întrebat despre dezvăluiri în acest sens ale cotidianului american The New York Times.

Potrivit The New York Times, care citează oficiali sub protecţia anonimatului, Rusia ar fi cerut Chinei să-i furnizeze echipament militar pentru războiul din Ucraina şi un ajutor economic pentru a face faţă sancţiunilor internaţionale.

UPDATE ora 10.00 Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte 12 au fost rănite într-un atac aerian, luni, la Kiev, anunţă salvatori ucraineni, relatează AFP.

UPDATE ora 09.00 Un număr de 14.475 de cetăţeni ucraineni au intrat în România prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore, în scădere cu 13% faţă de ziua precedentă. Informația a fost transmisă de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

UPDATE ora 08.00 Peste 125.000 de persoane au putut fi evacuate din Poltava către Liov, în ultimele zile. Acestea au fost aduse săptămâna trecută din Harkov, Jîtomîr și Sumî.

UPDATE ora 07.00  Accesul la Instagram a fost oprit în Rusia.

UPDATE ora 06.30 Kazahstan trimite un prim avion cu ajutoare umanitare pentru Ucraina, transmite Nexta.

UPDATE ora 05.00 Armata rusă a tras peste 800 de focuri de artilerie de la începutul războiului, din data de 24 februarie și până la 11 martie, informează, pentru CNN, un reprezentant al Ministerului Apărării din SUA.

UPDATE ora 06.00 Noi explozii în Harkov. Al doilea oraș ca mărime din Ucraina este distrus complet de bombardamentele armatei ruse, transmite NextaTV.

UPDATE ora 04.00 Trupele rusești încearcă să încercuiască orașele ucrainene, dispersând blindatele pe o suprafață mai mare, dar ambuscadele și atacurile fulger ale trupelor ucrainene au făcut pagube uriașe în rândul atacatorilor, informează CNN.

UPDATE ora 03.00 Republica Moldova e în situație critică! Conform premierului basarabean Natalia Gavriliță, unul din opt copii este refugiat ucrainean. Autoritățile de la Chișinău fac un apel disperat pentru a primi ajutor umanitar din partea UE pentru a putea avea grijă de numărul imens de refugiați ucraineni care fug din calea războiului. 

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a afirmat, duminică seară, că peste 328,000 de ucraineni au ajuns în ţara sa de la începutul invaziei ruse.

UPDATE ora 02.00 Elveția a anunțat sâmbătă că va dona 85 de milioane $ Ucrainei sub formă de ajutor umanitar.

UPDATE ora 01.00 Pagubele provocate de bombardamentele rusești în Ucraina, după 16 zile de ostilități este de peste 130 de miliarde de dolari. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei din Ucraina, Denis Kudin în cadrul unei conferințe de presă de vineri, informează Nexta.

UPDATE ora 00.00 Rușii l-au ucis pe fotojurnalistul american Brent Renaud, de la New York Times. Anunțul a fost făcut duminică, de șeful poliției din regiunea Kiev, Andrei Nebîtov, citat de Nexta TV. Colegul lui a fost rănit și a povestit că rușii au deschis focul asupra lor când s-au apropiat de un punct de trecere, dintre Irpin și Kiev. NY Times a declarat public că Renaud nu mai lucra pentru publicația americană.

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net