Activitatea nucleară de la Cernobîl a fost analizată. Pentru România nu există motive de îngrijorare

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rușii au capturat în cursul zilei de joi centrala nucleară de la Cernobîl. Specialiștii ucraineni au declarat că a fost înregistrată o creștere a nivelului de radiații, însă Rusia a dezmințit vehement acest lucru. În plus, a subliniat că va trimite parașutiști la Cernobîl pentru a asigura paza centralei. 

Centrala de la Cernobîl a fost capturată de soldații ruși Sursă foto: Profimedia
Centrala de la Cernobîl a fost capturată de soldații ruși Sursă foto: Profimedia

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a transmis duminică seară că pentru Romania,nu există în prezent motive de îngrijorare. Precizările vin în contextul în care autoritățile ucrainene au dezvăluit că există o creștere a nivelului de radiații în zona centralei după ce aceasta a fost capturată de către soldații ruși. 

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a menționat că păstrează legătura cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și a dezvăluit care sunt concluziile la care s-a ajuns în urma evaluării gradului de radioactivitate de la Cernobîl. 

Autoritatea de Reglementare și Control din Ucraina (State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine - SNRIU) a confirmat faptul că depozitul nu a fost avariat și măsurătorile efectuate cu dispozitivele portabile au indicat că nivelurile radiațiilor din jurul depozitului sunt la nivelul fondului natural, așadar nu există nicio amenințare reală pentru siguranța locuitorilor. 

În plus, în depozitele de la Cernobîl ar fi stocate deșeuri rezultate din utilizarea surselor de radiații în medicină, cercetare și industrie, iar radioactivitatea acestor produse este una scăzută. 

A patra zi de război. Trupele rusești continuă ofensiva

A patra zi de război continuă cu o ofensivă puternică din partea trupelor rusești. Delegația rusă și cea ucraineană se vor deplasa spre un oraș situat la 40 de kilometri de frontiera Ucrainei pentru a pusta negocieri despre închierea păcii, conform informațiilor dezvăluite de către președintele Volodimir Zelenski pe pagina personală de Instagram. 

Cel mai mare avion comercial ucrainean a fost bombardat de către trupele rusești și distrus aproape în întregime. Este vorba despre aeronava Mriya. Conform primelor informații, costul pentru repararea acesteia se ridică la nu mai puțin de trei miliarde de dolari! 

  Puteți urmări știrile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net