Jurnalist american, ucis de forțele ruse lângă Kiev. Un alt coleg a fost rănit

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Un jurnalist american, care s-a deplasat în Ucraina pentru a documenta războiul ruso-ucrainean, a fost ucis lângă Kiev, după ce forțele ruse au deschis focul asupra autoturismului în care se afla acesta.

Jurnalistul american a fost împușcat mortal Foto: Facebook
Jurnalistul american a fost împușcat mortal Foto: Facebook

Un jurnalist american a fost ucis în apropiere de Kiev, în timp ce filma modul în care sunt evacuați civilii ucraineni. Este vorba despre Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, care se afla în Irpin, alături de un alt coleg, atunci când forțele ruse au deschis focul asupra autoturisimului în care se aflau cei doi. Colegul său a fost și el rănit, informează presa internațională.

Jurnalist american, ucis lângă Kiev

Informația a fost confirmată și de șeful poliției din Kiev, care a publicat un mesaj pe Facebook în acest sens. „Invadatorii ucid cu cinism chiar și jurnaliştii din mass-media internațională care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina.

Astăzi, un corespondent de renume mondial a fost împușcat mortal în Irpin. Un alt jurnalist a fost rănit.”, a scris Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev. 

Jurnalistul era fost colaborator al publicației New York Times. Reprezentanții cotidianului american și-au transmis regretul profund în legătură cu moartea lui Renaud. Aceștia au precizat, de asemenea, că Brent Renaud a colaborat de multe ori cu ziarul, dar că nu publicația l-a trimis acum în Ucraina. Legitimația găsită în posesia lui, prezentată de poliția ucraineană, ar fi fost emisă acum câțiva ani.

Response from a New York Times spokesperson in regard to the death of Brent Renaud in Ukraine. pic.twitter.com/K11eW685yr

— NYTimes Communications (@NYTimesPR) March 13, 2022

Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, era un jurnalist video premiat de-a lungul carierei sale. Colegul său, alături de care era în acele momente, a fost rănit și dus la spital pentru îngrijiri medicale, ca urmare a atacului.

Foto: Interfax
Foto: Interfax

Mărturiile colegului rănit

Ulterior, acesta a povestit cum s-a întâmplat întreaga scenă. Despre colegul său ucis, jurnalistul a explicat că ultima oară a văzut că este împușcat în gât.

Sunt din SUA. Am trecut de primul pod în Irpin și mergeam să filmăm alți refugiați care plecau. Eram într-o mașină, cineva ne-a oferit să ne ducă până la celălalt punct. Am trecut de un punct de control și au început să tragă în noi.

Șoferul a întors, dar au continuat să tragă. Prietenul meu, Brent Renaud, a fost împușcat și lăsat în urmă. Nu știu cum e, am văzut că era împușcat în gât, am fost separați și pe mine m-a adus o ambulanță aici.”, a declarat jurnalistul.

Acesta este al doilea incident în care o echipă de jurnaliști străini este atacată de către forțele rusești. Mai mulți jurnaliști de la televiziunea britanică Sky News au fost atacați, în primele zilei ale invaziei rusești, tot într-o zonă de lângă capitala ucraineană. Corespondentul Stuart Ramsay a fost rănit, iar cameramanul Richie Mockler a fost nimerit de două ori în vesta antiglonț.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net