Volodimir Zelenski a scăpat de trei tentative de asasinat 

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a supraviețuit celor trei tentative de asasinat, în decurs de o săptămână, informează AP, citând surse din cadrul serviciilor secrete. Două grupări armate ar fi avut misiunea să-l lichideze.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean este protejat de trupele de luptători de elită din cadrul Forțelor Armate Terestre Ucrainene și de către agenți ai serviciilor secrete ucrainene.

Două grupări armate ar fi avut misiunea să-l lichideze. În primul rând, cecenii trimişi de Ramyav Kadirov ar fi primit ordin să-l asasineze pe preşedintele ucrainean. Îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi, aceşti bărbaţi cărora li se spune şi „kadyrovtsy” (termen rusesc folosit pentru a desemna membrii forțelor de securitate ale președintelui cecen Ramyav Kadirov),  sunt aproape 12.000 care s-au alăturat ofensivei de „denazificare” a Ucrainei, notează News.ro, care citează cotidianul britanic The Times.

Apoi, gruparea Wagner, miliţia mercenarilor nerecunoscuţi oficial de Rusia, dar apropiaţi de Kremlin, s-ar fi infiltrat în capitala ucraineană acum şase săptămâni. În număr de 400, mercenarii sperau să profite de atacul asupra Kievului şi de panica creată pentru a-l asasina pe preşedinte.

Zelenski l-a invitat pe Putin la masa negocierilor 

Zelenski a recunoscut că nu și-a mai văzut familia de aproape cinci zile, este conștient că este ținta numărul unui a Kremlinului și, cu toate acestea, joi seara l-a invitat le Vladimir Putin la masa negocierilor. Asta după ce tratativele de pace de la Brest, Belarus, de joi s-au încheiat cu acordul ambelor părți de a securiza coridoare pentru evacuarea refugiaților.

Zelenski a refuzat în urmă cu patru zile oferta SUA de a-l scoate din țară, spunând că are nevoie de arme, nu de transport și a subliniat importanța închiderii spațiului aerian ucrainean pentru că ”aviația rusă provoacă un genocid în rândul civililor”. 

Volodimir Zelenski: "cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă"

Preşedintele Ucrainei a vorbit, vineri, despre atacul lansat de trupele ruse asupra centralei nucleare de la Zaporojie, despre care a spus că ar fi putut provoca distrugeri care să fi avut efectul a ”şase catastrofe de tip Cernobîl”.

Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei - istoria Ucrainei, istoria Europei. Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie”, şi-a început Zelenski discursul. El îndeamnă cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net