Armata Rusiei a cerut întăriri! 12.000 de ceceni se îndreaptă spre Ucraina

#Război Ucraina-Rusia

Astăzi, pe fondul conflictului armat dintre armata Federației Ruse și armata Ucrainei, Ministerul Apărării al Rusiei a transmis că peste 12.000 de ceceni se vor îndrepta pentru a sprijini armata rusă.

razboi ucraina AFP 14 jpg

Mai multe videoclipuri au ajuns în spațiul virtual după ce un număr de 12.000 de soldați ceceni se pregăteau să meargă la război pe teritoriul Ucrainei. Ca notă informativă, înainte de declarația de război, un convoi cecen se afla la granița ruso-ucraineană.

Potrivit videoclipului ce a ajuns pe rețelele sociale, se pare că aceste trupe vor fi echipate cu armament diferit și vor îndeplini anumite funcții. Nu se știe dacă acestea vor ajuta armata Rusiei în lupta lor la sol sau aeriană. În același timp, se pare că un alt grup de ceceni a ajuns în pădurea ucraineană, având ca țintă destabilizarea zonelor administrative. Spre deosebire de armata rusă, aceștia nu folosesc semne distinctive (bandane roșii sau albe).

De asemenea, în spațiul on-line au apărut imagini cu cetățeni ceceni sau rezerviști ce nu sunt de partea Rusiei în acest război. Ca notă informativă, Cecenia a pățit aceeași soartă ca a Ucrainei, în trecut.

Se presupune că echipa cecenă se află într-o pădure ucraineană și i s-ar fi dat „ordinul de a ucide” dacă cei de pe lista de urmăriți nu puteau fi reținuți. 

Conform discursului lui Volodimir Zelenski, se pare că el se află pe primul loc în lista inamică, familia sa fiind pe locul al doilea, potrivit dailymail.

Ieri, 24 februarie, Rusia a declarat război Ucrainei, reprezentând un eveniment istoric ce nu a mai fost văzut pe teritoriul european de 70 de ani. Până acum, ambele tabere au suferit pierderi semnificative, probabil, motivul principal pentru care Federația Rusă a apelat la militarii ceceni.

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
elon musk colaj gettypixabay jpg
corp uman freepik jpg
bani jpg
portofel cu bani pixabay jpg
Litoral
ploaie jpg