Ru╚Öii au atacat cea mai mare central─â nuclear─â din Ucraina. Un incendiu de propor╚Ťii a izbucnit la Zaporojjie

Un incendiu a izbucnit ├«ntr-o cl─âdire de la cea mai mare central─â nuclear─â din Europa,┬áZaporojiie, ├«n timpul luptei intense dintre for╚Ťele ruse ╚Öi ucrainene, a anun╚Ťat vineri serviciul de stat de urgen╚Ť─â al Ucrainei.

image
Luptele dintre for╚Ťele ruse ╚Öi ucrainene au declan╚Öat un incendiu la centrala nuclear─â Zaporojiie

La ora 7.00 diminea╚Ťa, ├«n cursul zilei de vineri, serviciile de urgen╚Ť─â ucrianene au anun╚Ťat c─â pompierii au reu╚Öit sting─â incendiul de la centrala nuclear─â Zaporojie.

Secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a declarat c─â nu exist─â nicio indica╚Ťie privind nivelurile ridicate de radia╚Ťii la uzina Zaporizhzhia, care furnizeaz─â mai mult de o cincime din totalul electricit─â╚Ťii generate ├«n Ucraina.

Un material video de la fabrică, distribuit de Reuters, a arătat imagini în care se pot observa bombardamentele și fumul care se ridică în apropierea unei clădiri din complexul uzinei.

Imaginile filmate noaptea au ar─âtat o cl─âdire ├«n fl─âc─âri ╚Öi o salv─â de obuze, ├«nainte ca o minge mare incandescent─â s─â ilumineze cerul, explod├ónd l├óng─â o parcare ╚Öi ridic├ónd un fum gros deasupra centralei nucleare.┬áPrimarul ora╚Öului din apropiere Energodar, situat la aproximativ 550 km sud-est de Kiev, a declarat c─â luptele aprige ╚Öi ÔÇ×bombardamentele continue ale inamiculuiÔÇŁ au provocat victime ├«n zon─â, f─âr─â a oferi detalii.

Se crede c─â mii de oameni au fost uci╚Öi sau r─âni╚Ťi ╚Öi peste 1 milion de refugia╚Ťi au fugit din Ucraina de c├ónd pre╚Öedintele rus Vladimir Putin a lansat joia trecut─â cel mai mare atac asupra unui stat european de dup─â cel de-al Doilea R─âzboi Mondial.

Primele rapoarte cu privire la incidentul de la centrala electric─â au produs un impact sesizabil asupra pie╚Ťele financiare din Asia. Ac╚Ťiunile sunt ├«n sc─âdere, iar pre╚Ťul petrolului continu─â s─â creasc─â.┬á

Rusia a capturat deja uzina de la Cernobîl, la aproximativ 100 km nord de Kiev, care a aruncat deșeuri radioactive peste o mare parte a Europei când a explodat în 1986. Uzina Zaporizhzhia este un tip diferit și mai sigur, au spus unii analiști.

Joe Biden a purtat o discu╚Ťie cu omologul ucrainean

Pre╚Öedintele american Joe Biden a vorbit cu liderul ucrainean Volodymyr Zelenskiy pentru a primi o actualizare cu privire la situa╚Ťia din fabric─â. ÔÇ×Pre╚Öedintele Biden s-a al─âturat pre╚Öedintelui Zelenski pentru a ├«ndemna Rusia s─â-╚Öi ├«nceteze activit─â╚Ťile militare ├«n zon─â ╚Öi s─â permit─â pompierilor ╚Öi asisten╚Ťei de urgen╚Ť─â s─â acceseze zona din apropierea centraleiÔÇŁ, a spus Casa Alb─â.

Rusia ╚Öi Ucraina au ajuns la o ├«n╚Ťelege ├«n urma discu╚Ťiilor de joi 

Joi, delega╚Ťiile din Rusia ╚Öi Ucraina au convenit asupra necesit─â╚Ťii unor coridoare umanitare pentru a ajuta civilii s─â evadeze ╚Öi pentru a livra medicamente ╚Öi alimente ├«n zonele ├«n care luptele intense.┬á

Rusia nume╚Öte ac╚Ťiunile sale din Ucraina o ÔÇ×opera╚Ťie special─âÔÇŁ care nu este menit─â s─â ocupe teritorii, ci s─â r─âstoarne guvernul ales democratic, s─â distrug─â capacit─â╚Ťile militare ale vecinului s─âu ╚Öi s─â captureze ceea ce Putin consider─â a fi na╚Ťionali╚Öti periculo╚Öi. Neag─â c─â a vizat civili.

┬á Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á

foto front 1 pisica instagram jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
FotoJet jpg
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
Delta 1 jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
image
image
image
image
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg