Masacrarea civililor. Bombardamentele ruse╚Öti au ╚Öters cartiere ├«ntregi de pe fa╚Ťa p─âm├óntului

Rusia a ├«nceput m─âcelul! Autorit─â┼úile sanitare raportau, miercuri, peste 2.000 de civili mor┼úi, iar ├«n cea de a opta zi de bombardamente num─ârul lor a crescut considerabil, dup─â ce artileria ruseasc─â a tras f─âr─â mil─â acolo unde se ascundeau civilii, de┼či a sus┼úinut c─â nu va face asta.

image
Ora┼čul Harkov, complet distrus de bombardamentele care au durat mai bine de 20 de ore. Foto: EPA-EFE

Cea mai grea noapte de la 24 februarie ├«ncoace, c├ónd armata rus─â a atacat Ucraina! Ora┼čul Herson a fost ocupat de trupele ruse┼čti, miercuri seara, blindatele invadatorilor ocup├ónd centrul localit─â┼úii. Primarul care a rezistat eroic a fost obligat s─â le spun─â civililor s─â asculte de ordinele invadatorilor pentru a evita v─ârsarea de s├ónge.

├Änfr├óngerea a avut loc la pu┼úin timp dup─â ce Adunarea General─â a ONU a supus la vot rezolu┼úia prin care condamna r─âzboiul din Ucraina ┼či ├«n mod surprinz─âtor Putin a avut alia┼úi pe plan interna┼úional. Brazilia, China, India, Serbia, Mali, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Armenia ┼či K├órg├ózstan ┼či Pakistanul (n.r. care a semnat recent un acord de comer┼ú cu gr├óu din Rusia) s-au ab┼úinut de la vot, ├«ns─â Belarus, Siria, Eritrea ┼či Coreea de Nord au sus┼úinut Rusia.

Rezolu┼úia a fost votat─â cu 141 de voturi pentru, 34 de ab┼úineri ┼či 5 voturi ├«mpotriv─â. Miercri au avut negocieri de ├«ncetare a focului, la Gomel, Belarus, iar Rusia a spus c─â r─âm├óne ferm─â pe solicitarea privind demilitarizarea Ucrainei, fapt neacceptat de Kiev. ├Äns─â noaptea de miercuri spre joi a fost de co┼čmar.

image
Oamenii din Kiev au transformat staţia de metrou în casa lor, de opt zile încoace. Foto: EPA-EFE

Kievul a fost bombardat ├«ncontinuu, iar principalele ┼úinte ale ru┼čilor au fost gurile de metrou, adic─â locul unde se ascund de bombe, de opt zile ├«ncoace, civilii din capital─â. Harkov a devenit o ruin─â, dup─â ce cartiere ├«ntregi au fost ┼čterse de pe fa┼úa p─âm├óntului de artileria rus─â, sute de civili au blocat cu propriile trupuri ├«naintarea blindatelor ruse┼čti.

├Än apropiere de Kiev s-au dat lupte grele. La Borodianka sute de blocuri de locuin┼úe au fost f─âcute scrum, iar blindatele ruse┼čti au fost aruncate ├«n aer de rezisten┼úa ucrainean─â eroic─â. ├Än ora┼čul J├«tomir s-au dat lupte grele, iar bombardamentul extrem de agresiv a obligat popula┼úia s─â stea mai bine de 24 de ore sub p─âm├ónt.

image
Cea mai sângeroasă noapte de la 24 februarie încoace. Foto: EPA-EFE

La Mariupol, primarul a emis miercuri noaptea apeluri disperate de ajutor dup─â ce, ca la Harkov, ora┼čul a fost ┼úinta unui tir de artilerie care a durat aproape 20 de ore.

Volodimir Zelenski a declarat ieri c─â ÔÇŁe vital pentru oprirea genocidului s─â fie ├«nchis spa┼úiul aerianÔÇŁ, iar exper┼úi militari americani au declarat pentru CNN c─â armata rus─â ┼či-a schimbat strategia de la ÔÇŁr─âzboi-fulgerÔÇŁ la ÔÇŁm─âcelÔÇŁ ┼či a ├«nceput s─â atace inclusiv popula┼úia. Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei pentru a hot─âr├« soarta Ucrainei, iar Emmanuel Macron a dezv─âluit c─â ÔÇŁse a┼čteapt─â la ce e mai r─âuÔÇŁ dup─â ce a avut o discu┼úie de o or─â ┼či jum─âtate cu Putin.

image
Voluntarii aduc ├«n centrele marilor ora┼če din Ucraina provizii pentru popula┼úia disperat─â

Agen┼úia spa┼úial─â rus─â Roscosmos a anun┼úat ieri c─â Rusia nu va mai livra Statelor Unite motoare de rachet─â. M─âsura este o reac┼úie la sanc┼úiunile americane ├«mpotriva Moscovei. Iar ├«n UE au ap─ârut tensiunile din cauza sanc┼úiunilor impuse Rusiei, ministrul german al Economiei s-a opus suspend─ârii importurilor de materie prim─â ┼či energie din Rusia pentru a nu afecta ÔÇŁpacea social─âÔÇŁ de pe plan intern.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

foto front 1 pisica instagram jpg
FotoJet jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
image 287 jpeg
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
image
image
image
image
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg