Masacrarea civililor. Bombardamentele rusești au șters cartiere întregi de pe fața pământului

#Război Ucraina-Rusia

Rusia a început măcelul! Autorităţile sanitare raportau, miercuri, peste 2.000 de civili morţi, iar în cea de a opta zi de bombardamente numărul lor a crescut considerabil, după ce artileria rusească a tras fără milă acolo unde se ascundeau civilii, deşi a susţinut că nu va face asta.

Oraşul Harkov, complet distrus de bombardamentele care au durat mai bine de 20 de ore. Foto: EPA-EFE
Oraşul Harkov, complet distrus de bombardamentele care au durat mai bine de 20 de ore. Foto: EPA-EFE

Cea mai grea noapte de la 24 februarie încoace, când armata rusă a atacat Ucraina! Oraşul Herson a fost ocupat de trupele ruseşti, miercuri seara, blindatele invadatorilor ocupând centrul localităţii. Primarul care a rezistat eroic a fost obligat să le spună civililor să asculte de ordinele invadatorilor pentru a evita vărsarea de sânge.

Înfrângerea a avut loc la puţin timp după ce Adunarea Generală a ONU a supus la vot rezoluţia prin care condamna războiul din Ucraina şi în mod surprinzător Putin a avut aliaţi pe plan internaţional. Brazilia, China, India, Serbia, Mali, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Armenia şi Kârgâzstan şi Pakistanul (n.r. care a semnat recent un acord de comerţ cu grâu din Rusia) s-au abţinut de la vot, însă Belarus, Siria, Eritrea şi Coreea de Nord au susţinut Rusia.

Rezoluţia a fost votată cu 141 de voturi pentru, 34 de abţineri şi 5 voturi împotrivă. Miercri au avut negocieri de încetare a focului, la Gomel, Belarus, iar Rusia a spus că rămâne fermă pe solicitarea privind demilitarizarea Ucrainei, fapt neacceptat de Kiev. Însă noaptea de miercuri spre joi a fost de coşmar.

Oamenii din Kiev au transformat staţia de metrou în casa lor, de opt zile încoace. Foto: EPA-EFE
Oamenii din Kiev au transformat staţia de metrou în casa lor, de opt zile încoace. Foto: EPA-EFE

Kievul a fost bombardat încontinuu, iar principalele ţinte ale ruşilor au fost gurile de metrou, adică locul unde se ascund de bombe, de opt zile încoace, civilii din capitală. Harkov a devenit o ruină, după ce cartiere întregi au fost şterse de pe faţa pământului de artileria rusă, sute de civili au blocat cu propriile trupuri înaintarea blindatelor ruseşti.

În apropiere de Kiev s-au dat lupte grele. La Borodianka sute de blocuri de locuinţe au fost făcute scrum, iar blindatele ruseşti au fost aruncate în aer de rezistenţa ucraineană eroică. În oraşul Jîtomir s-au dat lupte grele, iar bombardamentul extrem de agresiv a obligat populaţia să stea mai bine de 24 de ore sub pământ.

Cea mai sângeroasă noapte de la 24 februarie încoace. Foto: EPA-EFE
Cea mai sângeroasă noapte de la 24 februarie încoace. Foto: EPA-EFE

La Mariupol, primarul a emis miercuri noaptea apeluri disperate de ajutor după ce, ca la Harkov, oraşul a fost ţinta unui tir de artilerie care a durat aproape 20 de ore.

Volodimir Zelenski a declarat ieri că ”e vital pentru oprirea genocidului să fie închis spaţiul aerian”, iar experţi militari americani au declarat pentru CNN că armata rusă şi-a schimbat strategia de la ”război-fulger” la ”măcel” şi a început să atace inclusiv populaţia. Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei pentru a hotărî soarta Ucrainei, iar Emmanuel Macron a dezvăluit că ”se aşteaptă la ce e mai rău” după ce a avut o discuţie de o oră şi jumătate cu Putin.

Voluntarii aduc în centrele marilor oraşe din Ucraina provizii pentru populaţia disperată
Voluntarii aduc în centrele marilor oraşe din Ucraina provizii pentru populaţia disperată

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat ieri că Rusia nu va mai livra Statelor Unite motoare de rachetă. Măsura este o reacţie la sancţiunile americane împotriva Moscovei. Iar în UE au apărut tensiunile din cauza sancţiunilor impuse Rusiei, ministrul german al Economiei s-a opus suspendării importurilor de materie primă şi energie din Rusia pentru a nu afecta ”pacea socială” de pe plan intern.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net