Oferta lui Zelenski pentru soldații ruși: «Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, auzim totul, știm cine sunteți»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este extrem de activ pe rețelele sociale, unde prezintă situația țării sale, care din 24 februarie se apără de invazia rusă. Zelenski a publicat luni un mesaj impresionant, un joc psihologic la adresa soldaților ruși, care până acum au ucis peste 1500 de civili ucraineni, printre care și zeci de copii.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski le face acestora o propunere în cazul în care ar alege să se predea forțelor ucrainene. 

“Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră. Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul video.

Volodimir Zelenski: "Dacă vă predaţi, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii"

“Drept urmare, vă ofer o opţiune. În numele poporului ucrainean, vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui. Dacă vă predaţi forţelor noastre, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii. Ca oameni, cu decenţă. Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră. Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!”, a adăugat liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a mai spus că armata ucraineană a neutralizat sute de elicoptere ruseşti, 80 de avioane de război, sute de tancuri şi mii de alte echipamente. “În 19 zile, armata rusă a pierdut mai mult în Ucraina decât a pierdut în două războaie sângeroase şi lungi în Cecenia. Pentru ce?”, a afirmat Zelenski.

Rusia a recrutat peste 40.000 de sirieni, care să lupte pe front

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) a anunţat că Rusia a recrutat peste 40.000 de sirieni pentru războiul din Ucraina. Acestora li s-au pomis “un salariu şi privilegii”, informează The Guardian. “Până acum, peste 40.000 de luptători s-au înrolat”, a precizat SOHR, menţionând că sirienii nu sunt “voluntari”, având în vedere faptul că acestora li s-au promis un salariu şi privilegii”. Pentru sirieni s-au pregătit cazare şi centre de pregătire în regiunile Rostov din Rusia şi Gomel din Belarus.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net