Cine e în spatele Grupului Wagner? Militarii plătiți pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski

#Război Ucraina-Rusia

Grupul Wagner a rămas o bună parte din existența sa sub semnul întrebării, ce scop, de ce și cum operează această armată privată susținută de către Moscova. Totuși, ce știm în acest moment despre mercenarii din Grupul Wagner?

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse

Grupul Wagner este o armată privată cu aproximativ 6.000 de angajați, care se angajează în operațiuni militare în Africa, Argentina și Saint Petersburg. Se pare că există informații din cadrul Serviciilor Secrete care susțin că, în acest moment, Grupul Wagner se află în Ucraina, cel mai probabil, în capitala Kiev, iar obiectivul principal are în vedere asasinarea președintelui Volodimir Zelenski. 

Mai multe publicații au transmis aceste informații, iar organizația militară are ca scop întoarcerea războiului ruso-ucrainean prin lovirii direct a administrației de la Kiev, dacă-și va îndeplini ordinele primite.

Cine a fondat Grupul Wagner?

Șeful Organizației Națiunilor Unite, Sorcha MacLeod, responsabilul pentru monitorizarea operațiunilor militare ale mercenarilor Wagner în conflictele armate internaționale, iar acesta a subliniat „din punct de vedere legal, Wagner nici măcar nu există‟. Totuși, aceasta există și execută asasinate la cerere și răstoarnă guverne democratice și susține junte militare în Africa. 

Citește și Un mercenar din grupul Wagner a fost capturat de armata Ucraineană. Cum au fost mințiți mercenarii

Fondatorul Grupului Wagner este un fost ofițer al Rusiei, fiind decorat de către Vladimir Putin cu „Ordinul Curajului” și de către Uniunea Europeană cu foarte multe sancțiuni pentru „tortură și execuții extrajudiciare”

Se consideră că Dmitri Utkin este fondatorul Grupului Wagner, iar imaginile existente cu acesta îl are în postura în care sunt prezente mai multe tatuaje cu tematică nazistă, specifice regimului german din anii ‘30. În acest moment, organizația militară fondată de Dmitri Utkin și susținută de Moscova luptă pentru a „denazifica” Ucraina.

Vezi și Volodimir Zelenski a scăpat de trei tentative de asasinat 

Chiar și utilizarea numelui „Wagner” are un aspect nazist, făcând referire la compozitorul Richard Wagner, interpretul favorit al dictatorului Adolf Hitler. Înainte de războiul din Ucraina, în capitala din Mali, juntele militare susținute de către această grupare paramilitară au ars steagul Uniunii Europene și au afisat drept „icoană” imaginea lui Richard Wagner.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net