Ce se va întâmpla cu regiunea Donețk. Liderul separatiștilor a oferit răspunsul

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Regiunea separatistă autoproclamată Donețk ar putea fi atrasă în Federația Rusă, dacă rușii vor reuși să preia controlul asupra întregului teritoriu.

Localizarea regiunii separatiste autoproclamate Donețk
Localizarea regiunii separatiste autoproclamate Donețk

Liderul regiunii separatiste autoproclamate a transmis că Donețk își dorește să fie alipită la Rusie încă din 2014, în urma evenimentelor Revoluției Euromaidan și anexarea ilegală a Crimeei, a transmis Denis Pușilin, liderul regiunii.

„Acum, însă, principalul obiectiv, este preluarea graniţelor constituţionale ale republicii. Apoi vom hotărî acest lucru”, a mai adăugat liderul regiunii susținute militar și strategic încă din 2014, potrivit Adevărul.

Rusia a anexat Crimeea ilegal în 2014

În urmă cu două zile, Denis Pușilin a transmis că intenționează să organizeze un referendum pentru alipirea la Rusia, dar Ucraina a subliniat că un astfel de vot nu va avea nicio bază legală, declanșând un răspuns și mai ferm din partea comunității internaționale. 

Citește și Runda de negocieri a luat sfârșit. Rusia își retrage trupele din sud și Kiev

La momentul actual, comunitatea internațională a adoptat o serie de sancțiuni economice mult mai dure împotriva Federației Ruse, afectând foarte grav dezvoltarea economică a Rusiei.

Chiar și în 2014, după ce soldații ruși au ocupat Peninsula Crimeea, un referendum cu prezența la vot de peste 88% a votat integrarea regiunii în Federația Rusă. Referendumul nu a fost recunoscut și acceptat de comunitatea internațională.

Regiunile separatiste Donețk și Luganks au fost recunoscute drept independente de către Vladimir Putin cu două zile înainte de invazie. Documentele prezidențiale prezintă o cerere de ajutor militar din partea Rusiei. 

Vezi și Vladimir Putin, mesaj dur transmis prin Roman Abramovici pentru Ucraina: «Spune-i că îi distrug»

În același timp, justificarea pentru atacarea Ucrainei prin prezența unei regiuni separatiste și "salvarea" cetățenilor ruși a fost folosită și în 2008, atunci când Rusia a atacat Georgia, o altă republică ce a făcut parte din Uniunea Sovietică.

Acesta, dar și prezența în URSS, a activat semnalele de vigilență din Republica Moldova, care se confruntă și ea cu o regiune autonomă separatistă rusă - Transnistria.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net