Vladimir Putin, mesaj dur transmis prin Roman Abramovici pentru Ucraina: «Spune-i că îi distrug»

#Război Ucraina-Rusia

Oligarhul rus Roman Abramovici a zburat între Istanbul, Moscova și Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin și reprezentantul Ucrainei, dar și pentru a transmite o scrisoare conținând termenii unui acord de pace între cele două țări aflate în conflict armat.

Vladimir Putin, președinte al Federației Ruse de 22 de ani
Vladimir Putin, președinte al Federației Ruse de 22 de ani

De asemenea, Volodimir Zelenski i-ar fi transmis lui Vladimir Putin prin intermediul oligarhului rus condițiile sale pentru un acord de pace, dar dictatorul de la Moscova a fost cuprins de furie. 

Ce le-a transmis Vladimir Putin ucrainienilor

Spune-i că îi distrug”, i-ar fi comunicat Vladimir Putin lui Roman Abramovici. Această ieșire a lui Putin nu este unică, chiar și în cazul Războiului din Cecenia, Vladimir Putin a făcut declarația de război spunând „Îi vom omorî pe toți”.

Roman Abramovici se află pe lista oligarhilor ruși ce au fost sancționați de Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru legăturile sale cu conducerea autoritariană de la Kremlin, potrivit Adevărul.ro

Citește și După o lună, războiul lui Vladimir Putin poate fi un eșec total

Printre sancțiuni, se numără și două iahturi, ce sunt ancorate la Bodrum, în sud-vestul Turciei. De asemenea, surse apropiate ale miliardului au declarat că el participă la eforturile de încheiere a războiului, pentru a opri conflictul ruso-ucrainean.

De altfel, președintele Ucrainei l-ar fi rugat direct pe Joe Biden să nu-l sancționeze pe Abramovici, deoarece s-a implicat în medierea păcii. 

Oligarhul rus Roman Abramovici s-ar fi întâlnit în cadrul unui hotel de lux din Moscova chiar și cu fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, dar ar fi folosit o intrare laterală pentru a nu fi văzut. Aceștia au discutat un timp îndelungat de timp ca în aceeași seară Schroeder să se întâlnească cu Vladimir Putin, chiar în Kremlin.

Vezi și Cu ce a venit la război a doua armată din lume: echipament sovietic și arme fabricate în 1891

Roman Abramovici are origine israeliană, dar are cetățenie rusă și portugheză, fiind un apropiat al administrației de la Moscova în timp ce Boris Elțîn se afla la putere. Abramovici ar fi printre persoanele care l-au recomandat pe Vladimir Putin drept succesor la tronul de la Moscova. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net