Cu ce a venit la război a doua armată din lume: echipament sovietic și arme fabricate în 1891

#Război Ucraina-Rusia

Pe măsură ce atacul Rusiei în Ucraina încetinește, soldații ruși sunt nevoiți să apeleze la bombardamente, precum cel din Mariupol, pentru a avansa mai mult pe teritoriul ucrainean.

Tanc rusesc folosind steagul Uniunii Sovietice în timpul invadării Ucrainei
Tanc rusesc folosind steagul Uniunii Sovietice în timpul invadării Ucrainei

Totuși, imaginile ce au apărut în social media prin intermediul civililor arată că rușii nu au parte de echipament de ultimă generație sau de un suport logistic pe măsură, având echipament ce datează din Al Doilea Război Mondial sau chiar din 1891. 

Cu ce și-a trimis la război Rusia armata?

Astăzi, Ministerul Apărării din Ucraina a publicat mai multe fotografii cu echipamentul pe care soldații ruși îl folosesc în războiul pe care aceștia l-au pornit. În una dintre poze, soldații sunt echipați cu uniforme ce nu prezintă îmbunătățiri față de cel pe care străbunicii lor l-au folosit acum 70 de ani.

De asemenea, în pozele publicate de guvernul ucrainean nu este prezentată nicio vestă antiglonț, dar sunt prezente măștile de gaze. Ca notă informativă, Rusia a folosit arme chimice în războiul din Siria, iar utilizarea măștilor de gaze s-a dovedit a fi cea mai bună apărare.

Totuși, alte fotografii arată o pușcă Mosin-Nagant, o pușcă dezvoltată de Imperiul Rus în 1891. Totuși, arma e una foarte folositoare în războiul de gherilă. Chiar dacă nu are o rază de tragere similară cu puștile cu lunetă din secolul 21, aceasta își poate atinge ținta dacă se află la aproximativ 800 de metri. 

Printre echipamentele de pe vremea lui Stalin ce au fost aduse rușilor în Ucraina se numără și mai multe vehicule ce au fost transportate spre front folosind trenul. Un civil a surprins mișcarea vehiculelor, iar multe dintre acestea datează de pe vremea Uniunii Sovietice. Chiar dacă ar putea fi folosite pentru infiltrare, acestea sunt marcate cu litera Z, reprezentând o țintă ușoară pentru armata Ucrainei.

Care este costul zilnic al războiului din Ucraina pentru Vladimir Putin?

La începutul invaziei, ucrainienii au arătat și rațiile alimentare cu care sunt echipați rușii, multe dintre acestea fiind expirate încă din 2015. 

Totuși, mulți experți militari trag un semnal de alarmă cu privire la costurile economice pe care acest război îl reprezintă pentru Rusia. Cu o economie deja slăbită, un război de lungă durată nu e în favoarea rușilor. Potrivit unei estimări a consultancy.eu, războiul din Ucraina are un cost de 20 de miliarde de dolari pe zi, iar economia Rusiei nu poate susține un asemenea asediu pentru multă vreme. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net