100 de ore de genocid. Bombele rusești au țintit maternități, școli, grădinițe și blocuri

#Război Ucraina-Rusia

Îngrozitor! Presa ucraineană a relatat joi că în ultimele 100 de ore bombele ruseşti nu au mai vizat deloc armata ucraineană. Au fost aruncate în aer spitale, maternităţi, şcoli, grădiniţe, case şi blocuri. Miercuri, mamele de la maternitatea din Mariupol au fost ţinta unei rachete nimicitoare.

O gravidă rănită, evacuată de urgență din corpul de clădire avariat de bombă. Foto: Profimedia
O gravidă rănită, evacuată de urgență din corpul de clădire avariat de bombă. Foto: Profimedia

Trei oameni, printre care şi o copiliţă de numai 6 ani, au pierit miercuri după ce maternitatea din oraşul aflat sub asediu, Mariupol, a fost lovită de o bombă rusească.

17 oameni au fost răniţi, printre care tinere însărcinate, asistente şi doctori. Iar civilii au fost nevoiţi să răscolească ore în şir prin mormanele de moloz după supravieţuitori. Volodimir Zelenski a condamnat dur atacul care a vizat civili, pentru că în zonă nu există nici măcar o unitate militară.

Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, a confirmat că 1.207 de civili au fost ucişi în ultimele zile când ruşii au deschis focul asupra coloanelor de refugiaţi care voiau să părăsească oraşul rămas fără apă, medicamente şi hrană după ce a fost încercuit de armata rusă în urmă cu mai bine de o săptămână.

Tranşeele săpate de armată pentru a apăra oraşul au devenit gropi comune pentru decedaţi, după ce o bombă rusească a distrus cimitirul principal din Mariupol, în urmă cu cinci zile. Ieri noapte, ruşii au bombardat Kievul, Harkovul şi oraşele Sumî şi Jîtomîr, iar ţintele au fost civili nevinovaţi.

Craterul lăsat de bombă în curtea maternităţii are o adâncime de aproape şase metri, dovadă că armata invadatoare foloseşte cele mai distrugătoare arme din dotare împotriva civililor.

În mod şocant, Rusia a dezminţit atacul asupra maternităţii şi a catalogat informaţia drept ”una falsă”.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a confirmat faptul că ruşii au folosit în atacuri rachetele termobarice (n.r. care fac plămânii să explodeze) şi probele vor fi prezentate în faţa Tribunalului de la Haga.

Maternitatea din Mariupol, ținta artileriei rusești. Foto: AFP
Maternitatea din Mariupol, ținta artileriei rusești. Foto: AFP

20 de copii de la spitalul de oncologie din Kiev vor fi aduşi în Marea Britanie pentru a fi trataţi de cancer, după ce au petrecut mai bine de şapte zile ascunşi în buncărele din capitala Ucrainei, a informat ieri ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid.

Micuţii au călătorit cinci zile până în Polonia, la fel ca gemenii americani Lenny şi Moishe Spektor, născuţi prematur şi ţinuţi într-un incubator de la maternitatea din Kiev până când aceasta a devenit ţinta ruşilor (n.r. nu mai puţin de 19 spitale au fost bombardate în cele 15 zile de război).

Gemenii au venit pe lume la 25 februarie şi au ajuns în Polonia la 7 martie, după ce zeci de voluntari au participat la ”operaţiunea Gemini” şi micuţii au fost duşi peste graniţă cu tot cu incubatoare.

Nimeni nu mai crede în cuvântul ruşilor, care din nou, pentru a şasea oară, au promis încetarea focului în Sumî, Mariupol, Volnovaha, Nikolaev, Izium, Harkov, Borodianka şi Irpin (ultimele două din apropiere de Kiev). Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina de la începerea invaziei a depăşit ieri 2,4 milioane.

Întâlnirea de joi dintre miniştrii de externe Dmitro Kuleba (Ucraina) şi Serghei Lavrov (Rusia) nu s-a încheiat cu un acord privind încetarea focului. Întâlnirea a avut loc în Antalya, Turcia, şi a fost mediată de ministrul turc de Externe.

”Nu am făcut progrese. Am discutat despre crearea de coridoare umanitare, iar omologul meu rus mi-a spus că va trebui să obţină aprobări de la Kremlin cu privire la încetarea bombardamentelor asupra civililor”, a declarat Kuleba, la finalul întâlnirii, citat de CNN.

Satelit NASA: doar bombele luminează noaptea în Ucraina

La 24 februarie, ora 3:30, armata rusă a lansat primele bombe pe teritoriul Ucrainei și a declanșat un război împotriva țării vecine. Sateliții NASA au realizat fotografii nocturne la 3 februarie și respectiv la 9 martie, după ce au sesizat că odată cu lăsarea nopții Ucraina intră în beznă, informează Daily Mail, citând NASA.

Ucraina, la 3 februarie 2022. Foto: NASA
Ucraina, la 3 februarie 2022. Foto: NASA

Conform specialiștilor americani, singurele lumini din timpul nopții sunt în Kiev, Mariupol, Sumî, Harkov, Irpin, Zaporojie și Nikolaev, numai că nu sunt decât bombele care distrug locuințe, spitale, școli și grădinițe. Localitățile sus-menționate sunt asediate de armata rusă și populația îndură chinuri groaznice din cauza temperaturilor de -10 grade Celsius, în condițiile în care atacatorii au sistat alimentarea cu electricitate, apă potabilă, medicamente și hrană.

Ucraina, la 9 martie 2022. Foto: NASA
Ucraina, la 9 martie 2022. Foto: NASA

În ciuda promisiunilor făcute de ruși, sateliții comerciali au surprins în ultimele zile că blindatele blocate în apropiere de Kiev într-o coloană de 65 km s-au apropiat de capitala Ucrainei. Mai mult decât atât, trupele ruse au intrat în dispozitiv de atac pentru a asedia Odessa, unde sirenele au sunat aproape încontinuu, în ultimele 48 de ore.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net