Rusia, cea mai sancţionată ţară din lume. Cum resimte populaţia ţării măsurile luate de Vest

#Război Ucraina-Rusia

La 24 februarie 2022, trupele ruseşti aflate la graniţa cu Ucraina au început bombardamentele şi au pătruns pe teritoriul ţării vecine. SUA, UE şi alte ţări au luat măsuri fără precedent împotriva Federaţiei Ruse, iar sute de companii internaţionale au părăsit ţara în semn de protest.

Astăzi se împlinesc două săptămâni de când Rusia a început atacul asupra Ucrainei
Astăzi se împlinesc două săptămâni de când Rusia a început atacul asupra Ucrainei

În cea de a 14-a zi de război, populaţia de 144 de milioane de oameni a Rusiei resimte acut consecinţele invaziei din Ucraina. Rubla s-a depreciat considerabil, ajungând la următorul raport faţă de dolar 1$ = 136 ruble, în condiţiile în care înainte de invazie paritatea era de 1$ = 75 ruble.

Nu toți ruși sunt de acord cu războiul, dar protestatarii din Moscova sunt săltați rapid de poliție
Nu toți ruși sunt de acord cu războiul, dar protestatarii din Moscova sunt săltați rapid de poliție

Rezervele de valută ale Băncii Centrale din Rusia au fost îngheţate în urmă cu o săptămână şi tot atunci băncile ruseşti au fost eliminate din sistemul de tranzacţii financiare internaţionale SWIFT.

image

Samsung şi Apple au sistat livrările de echipamente high-tech în Rusia şi au închis punctele de vânzare şi service. Microsoft, Meta, Alphabet şi Google au luat atitudine împotriva cenzurii impuse de Kremlin pe plan intern. Coca Cola şi Pepsi s-au retras ieri ca măsură de protest împotriva Rusiei.

Importurile de energie din Rusia, sistate sau limitate

SUA au anunţat mircuri că sistează complet importurile de petrol şi de materii prime din Rusia, urmând să acopere deficitul energetic din resurse proprii. UE a anunţat luni că va reduce până în 2023 importurile de gaz şi petrol din Rusia cu 66%, iar Marea Britanie a anunţat că până la finele anului va înceta să mai importe gaz şi petrol ruseşti.

Sportivii ruşi au fost eliminaţi din competiţiile internaţionale după ce FIFA şi Comitetul Olimpic Internaţional au fost ameninţate de sportivii celorlalte ţări că vor boicota întrecerile dacă Rusia participă fie şi sub un steag neutru.

Rusia numeşte sancţiunile "o declaraţie de război"

Rusia a reacţionat marţi, 8 martie, la aceste sancţiuni catalogate de Kremlin ca ”un fel de declaraţie de război” anunţând prin vocea vicepremierului Aleksander Novak că va impune ”embargou asupra tranzitului prin conducta Nord Stream 1”.

Chiar dacă încă nu va face acest pas, Rusia a atras atenţia că preţul petrolului ar putea depăşi 300 $ barilul (n.r. zilele trecute era de sunt 130$/baril) dacă SUA şi aliaţii interzic exportul petrolului rusesc. Nord Stream 1 asigură 60 de miliarde de metri cubi de gaz pe an livraţi în special către Germania.

China cere aplanarea conflictului

China a avertizat că întreaga planetă are de suferit din cauza măsurilor adoptate şi s-a oferit să medieze aplanarea conflictului, nu înainte ca preşedintele Xi Jinping să avertizeze NATO că ”împinge lucrurile către limită”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
catalin predoiu JPG
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net