Copii tratați în spitale din Harkiv, în timp ce orașul este bombardat

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În Harkiv, unul dintre cele mai puternic bombardate orașe din Ucraina, medicii din spitale sunt nevoiți să îngrijească bolnavii în amenințarea constantă a raidurilor rusești. Chiar și copii sunt operați și tratați de rănile produse în timpul bombardamentelor. 

harkov ziua 6 jpg

Adevărate drame în spitalele din orașul Harkiv! Deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat de mai multe ori că civilii nu reprezintă o țintă pentru atacurile soldaților, sute de ucraineni au fost răniți de gloanțe și obuze.

Nici copiii nu au scăpat de bombardamentele rusești, mulți dintre cei prinși în orașele atacate fiind răniți. Într-unul din spitalele de pediatrie din Harkiv, micuții     răniți de schije și gloanțe sunt operați în timp ce orașul este bombardat, potrivit digi24.ro.

Familia Kasianov a fost surprinsă  în propria locuință de atacul obuzelor. Doi au fost răniți: un copil în vârstă de 8 ani și bunica acestuia. Micuțul a fost rănit de o schijă, care i-a intrat prin maxilar și i s-a înfipt în gât, în vârful coloanei vertebrale, iar bunica are câteva coaste rupte și leziuni la coloană. Amândoi sunt tratați la unul din spitalele din Harkiv.  

„Am fugit în pijamale”

Tatăl copilului povestește cum s-au salvat după atac: „Eram cu toții acasă, un obuz ne-a lovit apartamentul și a explodat în interior declanșând un incendiu. Am luat câteva lucruri, acte și, așa cum eram, în pijamale, am scăpat. În partea noastră a orașului nu sunt decât niște afaceri private și două spitale. Nu sunt depozite militare, unități militare, nimic, doar niște livezi, case.”.  

Medicii povestesc cu greu cum sunt nevoiți să-i salveze pe cei aflați în suferință. Oleksandr Dihnovski, șeful secției de neurochirurgie pediatrică, spune că a reușit să opereze patru copii cu răni de schije sau de gloanțe, iar unul dintre ei nu a supraviețuit.

Medicii și asistentele suferă alături de pacienți, întrucât nu le pot oferi nici condițiile optime în astfel de cazuri. Luptă cu boala, dar sunt nevoiți să țină piept și războiului de afară, care nu îi slăbesc în nicio zi. „Așa lucrăm în fiecare zi, operăm sub bombardamente.”, spun la unison asistentele și medicii din Harkiv.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net