Sfâșietor! Copiii de 2-3 ani așteptă ploaia de bombe de peste Kiev, în subsolul blocului

Kremlinul a anunțat marți după amiaza că va bombarda locații civile din Kiev pentru a opri un atac cibernetic asupra unor site-uri strategice din Rusia. O explozie puternică s-a auzit la scurt timp după avertismentul rusesc în apropierea turnului televiziunii din Kiev. Pentru cei aproape două milioane de kieveni lucrurile au devenit clare: Iadul va coborî iar pe pământ.

image
Turnul televiziunii din Kiev bombardat în urmă cu puțin timp de ruși - foto Twitter

Copiii de 2-3 ani, au creșă în beciul blocului

Imagini sfâșietoare au făcut ieri înconjurul planetei. În subsolul unui bloc din Kiev s-a mutat încă de vineri, 25 februarie, creșa de copii din cartier. Educatoarele Tatiana S. și Irina Prokoplo au grijă de 27 de micuți 24 de ore din 24, în timp ce mare parte dintre părinții lor apără orașul cu arma în mână, informează BBC în ediția electronică. Au pus saci de nisip la geamurile subsolului, au montat pătuțuri și saltele pe jos și atunci când încep bombardamentele, în miez de noapte, toți copiii îngenunchează , își împreunează mânuțele și se roagă bunului Dumnezeu să apuce a doua zi.

image
Creșa s-a mutat în subsolul blocului. Părinții apără Kievul cu arma în mână - foto Twitter

Mamele copiilor luptă cot la cot cu tații

Educatoarele încearcă să le spună micuților kieveni că ”mai e puțin și se va face liniște”. Rușii au venit peste ei, dar nu vor rămâne mult pentru că toată suflarea din Ucraina luptă împotriva lor și nu are de gând să se predea. Sunt prea mici să înțeleagă că bunicii, tații și mamele luptă pentru ei, pentru viitorul lor și pentru ca trecutul sovietic să nu revină sub o altă haină și să le umbrească viața. Micuții ascultă povești de vitejie și se uită la desene animate în timpul zilei. Însă majoritatea adorm încă de la ”A fost odată...” pentru că doar ziua e un pic mai liniște. Noapte se dezlănțuie iadul peste Kiev...

image
1 martie 2022. Scene de coșmar în Harkiv - foto Twitter

Măcelul civililor, în Harkiv

Scene îngrozitoare au putut fi văzute ieri în Harkiv, oraș bombardat în continuu de aproape 72 de ore. În unele înregistrări postate pe rețelele sociale a fost surprins momentul în care a explodat o rachetă termobarică în apropierea unor case. Trupuri neînsuflețite lângă blocurile din Harkiv și străzi pline de sângele luptătorilor au devenit deja lait motivul unei existențe care s-a schimbat radical din 24 februarie, ora 3.30, când prima bombă rusească a căzut pe pământ ucrainean.

image
Cocteilurile Molotov, țintite în motorul tancului și în zona instrumentelor optice (față) - Twitter

Victoriile ucrainene în cele șase zile de rezistență eroică

Conform ”Kiev Post”, rezistența ucraineană a doborât până la 1 martie: 29 de avioane de luptă și a distrus: 305 de automobile tehnice militare, 29 de elicoptere, 24 de aruncătoare de rachete, 77 de sisteme de artilerie, 60 de cisterne de combustibil, 198 de tancuri și a ucis 5.710 de soldați ruși.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
militari rusi sursa ministerul apararii din rusia (4) jpg
rafael nadal roger federer laver cup epa efe jpg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg