Steven Seagal, prietenul lui Putin, reacție șoc după invadarea Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Prietenia dintre actorul de la Hollywood Steven Seagal (69 de ani) și Vladimir Putin (69 de ani) durează de mai bine de 15 ani. Pasiunea lor comună o constituie artele marțiale: Seagal este maestru de aikido, iar Putin e luptător de judo.

Steven Seagal, 69 de ani, nu și-a trădat prietenul de la Kremlin - foto Instagram
Steven Seagal, 69 de ani, nu și-a trădat prietenul de la Kremlin - foto Instagram

În 2016, Seagal a primit pașaport rusesc și Ucraina i-a interzis accesul pe teritoriul țării. Cum a reacționat Seagal la invadarea Ucrainei de către Rusia, de la 24 februarie 2022?

Steven Seagal nu își trădează prietenul

De-a lungul timpului Vladimir Putin și Steven Seagal au participat la diferite evenimente publice și starul de Hollywood a fost întotdeauna tratat ca un rege la Kremlin. De aceea Seagal a reacționat relativ târziu, postând prima reacție legată de conflictul sângeros din Ucraina, abia luni, 28 februarie, la scurt timp după ce Volodimir Zelenski (44 de ani) lăuda trupele militare ucrainene și pe cele civile pentru rezistența eroică timp de 100 de ore în fața trupelor rusești invadatoare.

Seagal a scris pe pagina lui de Instagram că ”Ucraina și Rusia sunt o singură familie”. A subliniat că legăturile dintre cele două țări sunt ”de sânge” și rușii și ucrainenii sunt ca frații.

Seagal este convins că ”propaganda externă” a dus la război

Steven Seagal, de 69 de ani, a scris pe pagina lui de Instagram că: ”Mulți dintre noi au prieteni și rude în Rusia și Ucraina. De aceea privesc ambele țări ca fiind o singură familie și cred că o entitate externă a cheltuit sume de bani uriașe pe propaganda care le-a provocat pe cele două să se lupte între ele”. Aceeași opinie a fost exprimată de Seagal și într-un interviu acordat postului de televiziune american Fox News Digital.

O prietenie mai veche între Putin și Seagal - foto Instagram
O prietenie mai veche între Putin și Seagal - foto Instagram

Steven Seagal și-a exprimat gândurile de pace

Impresionat de tragedia care a pus întreaga planetă pe jar și a provocat mii de victime, printre care și 16 copii nevinovați, Steven Seagal și-a exprimat durerea din suflet. ”Rugăciunile mele sunt ca cele două țări să ajungă la o înțelegere pașnică și pozitivă care să le ajute să trăiescă și să prospere împreună în pace”, a mai spus Seagal, citat de New York Post.

Legături mai vechi între Seagal și Rusia

Actorul din filmul ”Sub Asediu” a fost trimis special din partea Ministerului de Externe Rus în SUA pentru a realiza legături umanitare cu americanii, în anul 2018, la patru ani de la anexarea Crimeei.

El a susținut concolidarea realațiilor dintre Rusia și SUA pe plan umanitar, cultural, artistic și în schimbul de tineri plecați la studiu dintre cele două puteri nucleare mondiale. În anul 2021, Seagal a fost trecut simbolic pe lista adevăraților patrioți ruși din cadrul unei organizații politice patronate de Putin.

Seagal a primit pașaport rusesc  în 2016

În anul 2016, Steven Seagal a primit pașaport rusesc ca recompensă pentru că a apărat Rusia pe plan extern după anexarea Crimeei. Drept reacție, Ucraina i-a interzis accesul pe teritoriul țării. La vremea respectivă, Seagal l-a numit pe Putin drept ”unul dintre cei mai mari lideri politici mondiali”.

Interdicția impusă de Ucraina pentru Seagal a fost pe o durată de cinci ani, dar actorul american a explicat că ”pașaportul rusesc nu a fost o declarație de război, ci una menită să îmbunătățească relațiile dintre Rusia și SUA”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net