Rusia acuză că imaginile cu o ucraineancă gravidă cu chipul însângerat sunt doar o «înscenare»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia acuză o ucraineancă însărcinată care a supraviețuit atacului cu bombe asupra maternității din Mariupol că este un ,,actor de război", după ce imaginile cu chipul însângerat al femeii au făcut înconjorul lumii. 

Rusia acuză că imaginile cu o ucraineancă gravidă cu chipul însângerat sunt doar o «înscenare»
Rusia acuză că imaginile cu o ucraineancă gravidă cu chipul însângerat sunt doar o «înscenare»

Atacul devastator al trupelor lui Vladimir Putin asupra maternității din Mariupol, care adăpostea femei gravide și copii nou-născuți, a ucis trei persoane, iar restul celor care au reușit să se salveze au scăpat ca prin minune, adăpostindu-se în buncăre. 

Imaginile cu o ucraineancă însărcinată, cu chipul însângerat, care își cară bagajele printre ruinele maternității din Mariupol după bombardament au impresionat o lume întreagă și au arătat un fragment din ororile războiului. 

Chipul femeii și privirea ei disperată și deznădăjduită au devenit în scurt timp una dintre cele mai sfâșietoare imagini ale războiului din Ucraina. 

Armatele lui Vladimir Putin au bombardat fără milă maternitatea din Mariupol, iar urmările au fost de proporția unui cataclism. Mai mulți copii au fost îngropați sub dărâmături și cel puțin trei persoane, inclusiv o o fetiță de șase ani, au fost ucise în timpul atacului. 

Occidentul a criticat dur atacul Rusiei asupra maternității, iar ca urmare propaganda rusă încearcă să diminueze daunele care se aduc imaginii liderului de la Kremlin. 

Ambasada Rusiei la Londra a postat mai multe postări pe rețeaua de socializare în care au acuzat-o pe ucraineanca însărcinată ale căror fotografii au fost publicate în mass-media că a înscenat totul, că nu este o victimă și că rănile de pe chipul ei sunt doar machiaj, notează The Sun

Ambasada Rusiei a spus că femeia se numește Marianna Podgurskaya, o influenceriță însărcinată din Mariupol, oraș distrus de bombardamentele lui Vladimir Putin. 

Marea Britanie a luat imediat măsuri împotriva propagandei ruse

Nu este confirmat dacă bloggerul și femeia ucraineancă rănită sunt de fapt aceeași persoană, cert este că susținătorii lui Putin au postat o serie de comentarii cumplite pe contul de socializare al femeii, susținând fără temei că face parte dintr-o conspirație pusă la cale de Occident și  Ucraina

Secretarul de Cultură al Regatului Unit, Nadine Dorries, a denunțat postarea Ambsadei Rusiei ca fiind o serie de „știri false”, iar acum a fost ștearsă de pe Twitter.

Cu toate acestea, postările continuă să se răspândească prin intermediul capturilor de ecran.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net