LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina are început de aproape o lună, iar situaţia din oraşele asediate de ruşi este din ce în ce mai gravă. 100.000 de oameni sunt încă blocaţi în Mariupol, unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamente. Emmanuel Macron a purtat o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin, în timp ce Joe Biden vrea să aplice noi sancţiuni pentru alte sute de oficiali ruşi. 

cub razboi ucraina zelensky tancuri animat gif

UPDATE ora 00.00 Ucraina folosește un software de recunoaștere facială pentru a identifica cadavrele soldaților ruși și pentru a le identifica familiile, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei pentru Reuters.

UPDATE ora 23.30 Militarii ruși, împinși de ucraineni departe de capitala Kiev și scoși din Cernigău, titrează Hotnews.ro.

UPDATE ora 23.00 Moscova a anunţat că îi va expulza pe diplomaţii americani din Rusia, se arată într-un comunicat emis de Ministerul rus de Externe, conform Interfax.

UPDATE ora 22.00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe oligarhul rus Roman Abramovici. Motivul ar fi că miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal, preluat de News.ro.

UPDATE ora 21.00 Un militar rus și-a predat tancul forțelor ucrainene

Un soldat rus, identificat numai cu numele Mișa, și-a predat tancul, în schimbul cetățeniei ucrainene și a 10.000 de dolari, scrie ziarul britanic ”Daily Mirror”

Știrea a fost confirmată de consilierul lui Denis Monastirski (ministrul ucrainean de Interne). Viktor Andrusiv, un membru al forțelor ruse, spune că Mișa va primi 10.000 de dolari pentru a ajuta armata ucraineană.

A fost lăsat singur de echipa de pe tanc, întrucât ceilalți au fugit. Militarul a decis că nu mai are rost să lupte. Comandantul său îl amenințase că îl va împușca și că îl va trece la pierderi în luptă”, a scris Andrusiv într-o postare pe Facebook.

Mișa susținea că nu mai avea ce face. Comanda trupelor era haotică și practic absentă. Demoralizarea e enormă”, a mai dezvăluit Andrusiv.

UPDATE ora 19.00 Bebeluși gemeni, în vârstă de o lună şi 13 zile, născuţi prematur la Odesa, în Ucraina, au fost aduşi, miercuri, în România, pentru a putea beneficia de îngrijiri speciale. Micuţii şi mama lor au fost transportaţi de o ambulanţă de terapie intensivă a SMURD Republica Moldova şi au intrat în ţară prin Vama Albiţa, urmând a fi duşi la Spitalul Municipal Bârlad.

Bebeluși gemeni, în vârstă de o lună şi 13 zile, născuţi prematur la Odesa
Bebeluși gemeni, în vârstă de o lună şi 13 zile, născuţi prematur la Odesa

UPDATE ora 18.00 Ministrul german de Externe a anunțat miercuri, 23 martie, că după o perioadă de întârziere, noi livrări de rachete Strela sunt în drum spre Ucraina. Citește mai multe aici.

UPDATE ora 17.30  Imagini publicate de agenția Nexta arată gradul de distrugere al principalei pieţe alimentare din Harkov.

This is how the market in #Kharkiv looks like now. pic.twitter.com/PxDv1j4Y1U

— NEXTA (@nexta_tv) March 23, 2022

UPDATE ora 16.30 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, în Parlamentul Franţei un moment de reculegere în memoria ucrainenilor ucişi în războiul declanşat de Rusia. El a vorbit despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi a făcut comparaţiea între situaţia oraşului Mariupol şi cea din Verdun, în Primul Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit.

Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (...) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean. Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, despre femei violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, refugiaţi ucişi pe drum, jurnalişti luaţi la ţintă şi ucişi.

Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi. Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară”, a mai spus Zelensky. 

UPDATE 15.24 Poliţia Naţională a Ucrainei  îşi va relua activitatea în oraşul Irpin, care se află sub ocupaţie rusă. „Poliţia îşi reia activitatea în Irpin! Soldaţii regimentului special de poliţie din regiunea Kiev sunt pregătiţi să îşi îndeplinească funcţiile în acest oraş. Sabotorii sunt îndepărtaţi din zonă, dar sarcina principală acum este de a ajuta civilii şi de a-i evacua pe cei care se află încă în Irpin”, a declarat Ihor Klimenko, directorul Poliţiei Naţionale a Ucrainei

UPDATE 15.11 Reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru relaţii cu organizaţiile internaţionale, Anatoli Ciubais, a demisionat din funcţie şi a părăsit ţara, pentru că se opune războiului cu Ucraina. Ciubais, care este cunoscut ca cel care a organizat privatizările din Rusia din ani 1990, este oficialul cu cel mai înalt rang care a denunţat invazia. 

Ciubais a avut slujbe de top la marile companii de stat din Rusia, în timpul regimului lui Putin şi a fost numit de preşedintele rus  reprezentant pentru dezvoltare durabilă şi relaţiile cu organizaţiile internaţionale.

UPDATE 14.16 Serghei Leşcenko, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, a spus  că blocuri şi case, dar şi clădiri mici au fost bombardate de armata rusă la Kiev, miercuri.

„Confirm că avem un progres în jurul Kievului în ceea ce priveşte limitarea înaintării armatei ruse în suburbii. Totuşi, numărul trupelor ruseşti masate în jurul oraşului e uriaş şi noi luptăm pentru libertatea noastră în fiecare zi şi în fiecare noapte. Astăzi, Kievul a fost bombardat din nou şi din nefericire, au distrus case, clădiri mici şi blocuri de apartamente”, a declarat acesta.

UPDATE 13.06 Procuratura ucraineană susţine că militari ruşi au comis violuri în Ucraina. Un astfel de caz e al unei femei agresate sexual, după ce soţul ei a fost ucis.

”Militari au intrat prin efracţie într-o casă, într-un sat, l-au ucis pe proprietarul neînarmat şi au violat-o pe soţia acestuia, ameninţându-i copilul", a declarat prim-vicepremierul ucrainean, Emine Djaparova.

UPDATE 12.21 Patru persoane au fost rănite uşor şi mai multe locuinţe au fost avariate, după ce ruşii au bombardat un cartier din zona de nord-vest a capitalei Kiev, Nivki, aflat la cinci kilometri de linia frontului.

UPDATE 12.01 Dmitri Medvedev, unul dintre principalii aliaţi al lui Vladimir Putin, susţine că Statele Unite vor să umilească şi să distrugă Rusia prin sancţiunile impuse.

 UPDATE 11.42 Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că ofensiva Rusiei în Ucraina „se împotmoleşte, în pofida tuturor distrugerilor pe care le-a cauzat zi de zi”. El a mai declarat că Ucraina poate conta pe ajutorul Germaniei şi că refugiaţii din ţara lovită de război sunt bineveniţi.

UPDATE 11.30 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că prezenţa Căştilor Albastre în Ucraina şi intervenţia SUA ar putea duce la o confruntare direct între NATO şi Rusia.

UPDATE 10.22  Emmanuel Macron a declarat, într-o intervenţie video la primul Forum Umanitar European, că, în războiul din Ucraina, “dreptul international este călcat în picioare, infrastructuri civile sunt bombardate, arme explozive sunt folosite în zone dens populate, iar lucrători umanitar sunt luaţi drept ţintă”,

UPDATE 10.02  Procuratura Generală din Ucraina a declarat că 121 de copii ucraineni au fost ucişi de la începutul războiului, iar 167 au fost răniţi.

Directoarea regională în Europa şi Asia Centrală a UNICEF, Afshan Khan, a avertizat că minorii prinşi în conflict riscă să fie despărţiţi de familie, să fie exploataţi şi să devină victim ale traficului de fiinţe umane.

„Războiul din Ucraina conduce la deplasări masive şi la fluxuri de refugiaţi, condiţii susceptibile să provoace o creştere brutală a exploatării şi o mare criză a protecţiei copiilor”, a declarat Afshan Khan.

UPDATE 09.43  Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile. El a subliniat că runde de negocieri au loc zilnic.

"Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas", a spus Zelenski.

UPDATE 08.26  Ambasadorul Rusiei la ONU a făcut o serie de declaraţii halucinante:  Gennadi Gatilov, susţine că ruşii nu au invadat Ucraina, ci sunt în mijlocul unei operaţiuni militare limitate şi că încearcă să bombardeze "delicat" şi să evite civilii, notează adevarul.ro

UPDATE 07.30 Peşedintele francez, Emmanuel Macron, a purtat o nouă discuţie telefonică cu Vladimir Putin, marţi, timp de o oră. Conform Palatului Elysée, nu s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea războiului.

„Nu există altă cale de ieşire decât o încetare a focului şi negocieri de bună-credinţă ale Rusiei cu Ucraina. Preşedintele Franţei este alături de Ucraina”, a fost mesajul transmis de preşedinţia franceză.

Kremlinul a declarat că discuţia a avut loc la initiative părţii francize şi cei doi preşedinţi au vorbit despre negocierile care au loc între Rusia şi Ucraina.

UPDATE 07.15 Oficiali ucraineni susţin că trupele ruse care au asediat central de la Cernobîl acare ocupă centrala nucleară de la Cernobîl „au jefuit şi distrus” un laborator. Conform Agenţiei de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune, laboratorul avea „probe foarte active şi mostre de radionuclizi, care astăzi sunt în mâinile inamicului”, dar şi „echipamente de analiză valoroase”, care nu sunt disponibile în alte părţi din Europa.

UPDATE 04:30 Joe Biden vrea să implementeze noi sancţiuni pentru sute de ruşi care fac parte din corpul legislative inferior al ţării (Duma). Ele ar urma să fie aplicate în timpul călătoriei preşedintelui SUA în Europa. 

UPDATE 02:37 Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 100.000 de oameni sunt blocaţi în continuare în Mariupol, fără alimente sau medicamente.

"Începând de astăzi, în oraş sunt aproximativ 100.000 de oameni. În condiţii inumane. Într-un blocaj complet. Fără hrană, fără apă, fără medicamente. Sub bombardamente constant, sub bombardamente constant", a spus Zelenski, într-un mesaj publicat pe Facebook, notează adevarul.ro.

În plus, el a cerut Italiei să înăsprească sancţiunile aplicate Rusiei şi “să-i lovească pe toţi ruşii care sunt responsabili de acest război, războiul împotriva noastră. Să-i lovească pe proprietăţile lor, imobiliare, iahturi şi conturile bancare... Obiceiul lor de a face bani din război şi apoi continuă să trăieşti în Europa, unde există pace şi siguranţă”.

Preşedintele ucrainean a mai mulţumit şi Papei Francisc pentru poziţia fermă luată împotriva războiului din Ucraina şi l-a invitat să viziteze ţara.

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net