Peste 2.000 de copii ucraineni au fost răpiți și deportați în Rusia în scene ce amintesc de transporturile «naziste»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Trupele ruse au răpit 2.389 de copii din teritoriile ocupate temporar Donețk și Lugansk și i-a deportat în Rusia, în scene care amintesc de transporturile „naziste”.

image

Ministerul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că răpește copii folosind deplasări forțate și a avertizat că presupusele deportări sunt o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar.

Această situația are loc la câteva ore după ce Moscova a fost acuzată de agenția de informații a Kievului că i-a deportat pe ucraineni în centre de „filtrare”, înainte de a-i duce cu forța în orașe îndepărtate din Siberia, după ce le-a confiscat telefoanele și documentele.

Citește și Cine e responsabil pentru ofensiva dezastruoasă a Rusiei? Părerea controversată a Statelor Unite

Conform informațiilor primite, la 19 martie, forțele de ocupație ruse au deportat ilegal pe teritoriul Federației Ruse 2.389 de copii care se aflau în districtele ocupate din regiunile Donețk și Lugansk.

Deplasarea forțată a civililor pe teritoriul statului agresor, inclusiv a copiilor, seamănă foarte mult cu răpirea. Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, în special a dreptului internațional umanitar.

Prin distrugerea caselor și uciderea părinților, Federația Rusă îi privează pe copiii ucraineni de îngrijirea părintească și le pune viața în pericol și mai mult în Rusia.

Facem apel la comunitatea internațională să răspundă la îndepărtarea ilegală a copiilor, să crească presiunea asupra Rusiei pentru a o face să oprească războiul barbar împotriva poporului ucrainean”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina, potrivit Daily Mail

Ministerul Afacerilor Externe a cerut comunității internaționale o reacție imediată la deportarea ilegală a copiilor și să crească presiunea asupra Rusiei pentru a o forța să pună capăt războiului barbar împotriva poporului ucrainean.

De menționat că faptele de răpire de copii, precum și alte fapte de crime ale ocupanților ruși împotriva civililor din Ucraina, sunt investigate de lege.

Ucrainenii răpiți, nevoiți să treacă prin «lagăre de filtrare»

Primarul orașului Mariupol a declarat că câteva mii de oameni au fost luați până acum de trupele ruse și supuși unor „lagăre de filtrare”, ca apoi să fie trimiși în „orase îndepărtate” din Rusia, unde vor fi obligați să rămână ani de zile și să lucreze gratuit.

Ministerul de Externe a declarat că privarea copiilor de îngrijirea părintească le pune viața în pericol și mai mult în Rusia și a avertizat că vinovații pentru aceste crime vor fi aduși în fața justiției.

Citește și Fetița de 7 ani care a cântat într-un buncăr din Ucraina, vedeta unui concert din Polonia. Povestea incredibilă a «privighetorii din Kiev»

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat, înainte de a prezida o reuniune a miniștrilor de externe ai blocului comunitar la Bruxelles, că „ceea ce se întâmplă la Mariupol este o crimă de război masivă. Distrugerea totul, bombardarea și uciderea tuturor într-un mod nediscriminatoriu. Acesta este ceva îngrozitor".

Primarul Mariupolului, Vadym Boichenko, a comparat presupusele deportări forțate cu transportul prizonierilor de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Ceea ce fac ocupanții astăzi este familiar pentru generația mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat oamenii cu forța. Este greu de imaginat că în secolul 21 oamenii pot fi duși cu forța în altă țară", a afirmat Boichenko.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net