Peste 2.000 de copii ucraineni au fost r─âpi╚Ťi ╚Öi deporta╚Ťi ├«n Rusia ├«n scene ce amintesc de transporturile ┬źnaziste┬╗

Trupele ruse au r─âpit 2.389 de copii din teritoriile ocupate temporar Done╚Ťk ╚Öi Lugansk ╚Öi i-a deportat ├«n Rusia, ├«n scene care amintesc de transporturile ÔÇ×nazisteÔÇŁ.

image

Ministerul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia c─â r─âpe╚Öte copii folosind deplas─âri for╚Ťate ╚Öi a avertizat c─â presupusele deport─âri sunt o ├«nc─âlcare grav─â a dreptului interna╚Ťional umanitar.

Aceast─â situa╚Ťia are loc la c├óteva ore dup─â ce Moscova a fost acuzat─â de agen╚Ťia de informa╚Ťii a Kievului c─â i-a deportat pe ucraineni ├«n centre de ÔÇ×filtrareÔÇŁ, ├«nainte de a-i duce cu for╚Ťa ├«n ora╚Öe ├«ndep─ârtate din Siberia, dup─â ce le-a confiscat telefoanele ╚Öi documentele.

Citește și Cine e responsabil pentru ofensiva dezastruoasă a Rusiei? Părerea controversată a Statelor Unite

ÔÇ×Conform informa╚Ťiilor primite, la 19 martie, for╚Ťele de ocupa╚Ťie ruse au deportat ilegal pe teritoriul Federa╚Ťiei Ruse 2.389 de copii care se aflau ├«n districtele ocupate din regiunile Done╚Ťk ╚Öi Lugansk.

Deplasarea for╚Ťat─â a civililor pe teritoriul statului agresor, inclusiv a copiilor, seam─ân─â foarte mult cu r─âpirea. Astfel de ac╚Ťiuni reprezint─â o ├«nc─âlcare grav─â a dreptului interna╚Ťional, ├«n special a dreptului interna╚Ťional umanitar.

Prin distrugerea caselor ╚Öi uciderea p─ârin╚Ťilor, Federa╚Ťia Rus─â ├«i priveaz─â pe copiii ucraineni de ├«ngrijirea p─ârinteasc─â ╚Öi le pune via╚Ťa ├«n pericol ╚Öi mai mult ├«n Rusia.

Facem apel la comunitatea interna╚Ťional─â s─â r─âspund─â la ├«ndep─ârtarea ilegal─â a copiilor, s─â creasc─â presiunea asupra Rusiei pentru a o face s─â opreasc─â r─âzboiul barbar ├«mpotriva poporului ucraineanÔÇŁ, a transmis┬áMinisterul Afacerilor Externe din Ucraina, potrivit Daily Mail.┬á

Ministerul Afacerilor Externe a cerut comunit─â╚Ťii interna╚Ťionale o reac╚Ťie imediat─â la deportarea ilegal─â a copiilor ╚Öi s─â creasc─â presiunea asupra Rusiei pentru a o for╚Ťa s─â pun─â cap─ât r─âzboiului barbar ├«mpotriva poporului ucrainean.

De men╚Ťionat c─â faptele de r─âpire de copii, precum ╚Öi alte fapte de crime ale ocupan╚Ťilor ru╚Öi ├«mpotriva civililor din Ucraina, sunt investigate de lege.

Ucrainenii r─âpi╚Ťi, nevoi╚Ťi s─â treac─â prin ┬źlag─âre de filtrare┬╗

Primarul ora╚Öului Mariupol a declarat c─â c├óteva mii de oameni au fost lua╚Ťi p├ón─â acum de trupele ruse ╚Öi supu╚Öi unor ÔÇ×lag─âre de filtrareÔÇŁ, ca apoi s─â fie trimi╚Öi ├«n ÔÇ×orase ├«ndep─ârtateÔÇŁ din Rusia, unde vor fi obliga╚Ťi s─â r─âm├ón─â ani de zile ╚Öi s─â lucreze gratuit.

Ministerul de Externe a declarat c─â privarea copiilor de ├«ngrijirea p─ârinteasc─â le pune via╚Ťa ├«n pericol ╚Öi mai mult ├«n Rusia ╚Öi a avertizat c─â vinova╚Ťii pentru aceste crime vor fi adu╚Öi ├«n fa╚Ťa justi╚Ťiei.

Cite╚Öte ╚Öi Feti╚Ťa de 7 ani care a c├óntat ├«ntr-un bunc─âr din Ucraina, vedeta unui concert din Polonia. Povestea incredibil─â a ┬źprivighetorii din Kiev┬╗

╚śeful UE pentru politic─â extern─â, Josep Borrell, a declarat, ├«nainte de a prezida o reuniune a mini╚Ötrilor de externe ai blocului comunitar la Bruxelles, c─â ÔÇ×ceea ce se ├«nt├ómpl─â la Mariupol este o crim─â de r─âzboi masiv─â. Distrugerea totul, bombardarea ╚Öi uciderea tuturor ├«ntr-un mod nediscriminatoriu. Acesta este ceva ├«ngrozitor".

Primarul Mariupolului, Vadym Boichenko, a comparat presupusele deport─âri for╚Ťate cu transportul prizonierilor de c─âtre regimul nazist ├«n timpul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial.┬á

ÔÇ×Ceea ce fac ocupan╚Ťii ast─âzi este familiar pentru genera╚Ťia mai ├«n v├órst─â, care a v─âzut evenimentele oribile din cel de-al Doilea R─âzboi Mondial, c├ónd nazi╚Ötii au capturat oamenii cu for╚Ťa. Este greu de imaginat c─â ├«n secolul 21 oamenii pot fi du╚Öi cu for╚Ťa ├«n alt─â ╚Ťar─â", a afirmat┬áBoichenko.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
image png
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
Oana si Mioara Roman jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg