Cine e responsabil pentru ofensiva dezastruoasă a Rusiei? Părerea controversată a Statelor Unite

#Război Ucraina-Rusia

În ciuda avantajului numeric pe care Federația Rusă îl are și anii de investiții în armament militar, tactica primordială a rușilor este să lovească folosind rachete, în principal, țintele civile, pentru a scădea moralul ucrainienilor și pentru a avea un avantaj la masa de negociere. 

arme Rusia razboi ucraina

Totuși, Pentagonul a avertizat că Rusia mai mare armament la dispoziție, dar nu pot înțelege de ce au folosit o rachetă hipersonică, de ultimă generație, pentru a distruge o clădire. E important de notat că procesul de construcție al rachetelor hipersonice este unul costisitor, iar economia Rusiei nu este în cea mai bună formă la momentul actual, dar fiind sancțiunile impuse care au lovit puternic dezvoltarea Rusiei.

De ce nu avansează armata Rusiei

Pe lângă atacul cu rachete, imaginile ce au ajuns în spațiul on-line prezintă armament și o logistică dezastruoasă a rușilor, folosind echipament ce datează de pe vremea Uniunii Sovietice și arme concepute în 1891.

Citește și Cu ce a venit la război a doua armată din lume: echipament sovietic și arme fabricate în 1891

În același timp, Statele Unite nu au reușit să-și dea seama dacă Federația Rusă a desemnat un comandat care conduce în mod direct, pe sol, operațiunile militare ce au loc în Ucraina, dar specialiștii militari subliniază că lipsa unui astfel de militar e un factor principal ce contribuie la ofensiva slabă și dezastruoasă a Rusiei. 

Așadar, fără un comandat specializat care să conducă întreg teatrul de operațiuni, soldații ruși par să fugă mai mult după resurse, decât să-și coordoneze atacurile pentru a avansa în Ucraina, potrivit unui analize furnizate de CNN . 

„Unul dintre principiile războiului este unitatea de comandă. Asta înseamnă că cineva trebuie să fie la conducerea generală - să coordoneze atacurile, să dirijeze logistica, să angajeze forțe de rezervă, să evalueze succesul (și eșecul) diferitelor etape ale operațiunii și să ajusteze acțiunile pe baza acestei analize”, a declarat generalul-locotenent în retragere Mark Hertling, fost comandant al forțelor SUA în Europa.

Ucrainienii au ucis militari de top din Rusia

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a făcut nicio referire la un militar de top care să conducă teatrul de operațiuni din Ucraina. 

În același timp, generalii ruși sunt uciși unul după altul în Ucraina, invazia rusă fiind marcată de un număr foarte mare de pierderi în rândul ofițerilor de rang înalt.

De altfel, ucrainienii au transmis că au ucis, doar în primele trei săptămâni de război, șase generali ruși. De notat că această declarație nu poate fi confirmată și susținută de nicio parte implicată în conflict. 

Vezi și Efectele economice ale războiului. Cele mai mari scumpiri pe care le resimte România

Invazia ce a avut loc în Ucraina s-a desfășurat pe o distanță de aproximativ 1.500 de kilometri, iar o asemenea operațiune militară necesită „o capacitate de comunicare extinsă și resurse de comandă, control și informații, pe care rușii pur și simplu nu le au”, a mai spus generalul Hertling.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net